Stranica: 1/6.

Vlastite kugle

Postano: 04 stu 2014, 09:15
Postao/la igrač desne buže
Da li je moguće kupiti svoje kugle u Njemačkoj i igrati sa njima kod nas? Ako ne, što je potrebno napraviti da se omogući onima koji žele kupnja i igranje svojim kuglama?

Re: Vlastite kugle

Postano: 04 stu 2014, 09:22
Postao/la julio
s obzirom da mikac i njegov best frend majnarić koji je best frend za mezakom vode savez u kameno doba , takvo pitanje je za mikca smiješno ali da ima pametnih u savezu već odavno bi omogućili kuglačima da igraju sa svojim licenciranim kuglama

Re: Vlastite kugle

Postano: 04 stu 2014, 09:24
Postao/la Kegelmaniac
Ako Mikac i Pavlic otvore firmu koja će biti ekskluzivni zastupnik za kugle u HR onda bi se takva odluka mogla očekivati u najkraćem roku :lol: :lol:

Re: Vlastite kugle

Postano: 04 stu 2014, 16:07
Postao/la Pele
Ideja nije loša , samo predlažem da ekskluzivno pravo dobije Miloš,koji ima dobre kugle uz obavezu da 20 posuđenih kugli vrati firmi "Kegel sport"
nakon toga može krenuti u biznis. Niste valjda toliko naivni da će se Mikac baviti s tim poslom.
Još jedno pitanje--- kada ste pisli prezime Mikac jeste se podignuli sa stolca u stav mirno? Ako je stari Julio to mogao?

Re: Vlastite kugle

Postano: 05 stu 2014, 09:40
Postao/la julio
Pele je napisao/la:Ideja nije loša , samo predlažem da ekskluzivno pravo dobije Miloš,koji ima dobre kugle uz obavezu da 20 posuđenih kugli vrati firmi "Kegel sport"
nakon toga može krenuti u biznis. Niste valjda toliko naivni da će se Mikac baviti s tim poslom.
Još jedno pitanje--- kada ste pisli prezime Mikac jeste se podignuli sa stolca u stav mirno? Ako je stari Julio to mogao?
optužio si miloša za krađu kugli? ti si taj koji odlučuje tko će raditi sa kuglama u hrvatskoj ?
mikac i pele se dignu sa stolca kada vide majnarića dok mezak skače do plafona jer majnarićev način rada i djelovanje je vama uzor i vidim da mikac savez vodi na majnarićev način što znači da o kuglama možemo samo sanjati

Re: Vlastite kugle

Postano: 05 stu 2014, 11:22
Postao/la lukodp
To nešto kao u bowlingu?
Možda bi bilo OK. Ali opet treba pričati i o praktičnim stvarima, točnije o prilagodbi propozicija i pravilnika tome. Od činjenice da kugle moraju biti "licencirane" pa do čekanja "svoje" kugle pokraj kuglovoda. Nije da sam protiv, zašto ne, ali očekivati ovakav pomak je malo nerealno ;)

Re: Vlastite kugle

Postano: 05 stu 2014, 14:54
Postao/la Kegelmaniac
Nije samo bowling iznimka. U kuglanju u Njemačkoj igrači mogu nositi kugle na utakmice pod uvjetom da su kugle licencirane ili tehnički ispravne. Taj prijedlog bi bio odličan i to uopće nije problem za implementaciju samo je potrebna volja novog predsjednika. Naravno da on takve teške odluke ne može donositi sam nego mora prvo konzultirati savjetnika u Zadru.

Re: Vlastite kugle

Postano: 05 stu 2014, 19:43
Postao/la cezar
Da si i ja uključim na temu VLASTITIM KUGLAMA sa informacijama iz prve ruke što se tiče međunarodnog pravilnika.
1. Za sva međunarodna natjecanja – NIJE MOGUĆE KOIŠTENJE
2. Za nacionalna natjecanja – JE MOGUĆE ….ALI….. svaki nacionalni savez mora temeljem Tehn.Pravilnika WNBA ustrojiti knjigu-registar nazovimo „vlastitih kugli“ koje se moraju povrgnuti tehničkom pregledu-licenciranju .....I OZNAČAVANJU brojem kojeg dobije vlasnik u ISKAZNICI za kugle.To znači da bi svi koji žele svoju kuglu išli u Zagreb ili neki drugi grad da dobiju licencu,iskaznicu i (ne brišući) ŽIG na kuglu Bilo bi potrebno da svaki takav igrač ima MIN. 2 kugle kako bi se igra mogla neometano odvijati.
To je za sada stvarno stanje stvari, sve ostalo su naglabanja i mutacije na temu.Vlastite kugle koje prođu naprijed rečeni postupak su moguće u prvanstvu njemačke po saveznim pokrajinama i u Austriji, za sada.Veliki odaziv nije prisutan niti tamo.Tu mogućnost više koriste igrači
koji spadaju u kategoriju „slobodnih“ kuglača = freizeitkegler = učlanjeni su u klub ali ne igraju redovna prvenstva doma i kao gost i nemaju registriranu ligu već se igraju turnirski.

Re: Vlastite kugle

Postano: 06 stu 2014, 09:32
Postao/la igrač desne buže
Bilo bi super kada bi se to pokrenulo.

Re: Vlastite kugle

Postano: 05 pro 2014, 13:15
Postao/la durh
Po meni, ne bi bilo potrebno da svaki igrač ima svoje kugle...
Već da svaki gostujući klub, donese na utakmicu svojih npr 6 kugli te na svaki kuglovod stavi po 3 (ukoliko je četverostazna kuglana u pitanju).

Jedini je problem, razlikovanje kugli domačin/gost, ukoliko su iste boje... to bi se moglo regulirati s dvjema bojama, domaća boja i gostujuća.
Ili nekakav znak na samoj kugli...
Naravno, sve bi kugle trebale biti po propozicijama

Kao što je već netko naveo, takvih primjera ima vani i funkcioniraju bez problema.

Jer na kakve se sve kugle naleti po kuglanama, kao da su prošle dva svjetska rata :shock: