u zadnje vrijeme često se spominju suci, pa evo i da oni dobiju svoju temu gdje možemo raspravljati o radu istih. nadam se da će i oni pisati ovdje...
ne znam da li je ustrojen zbor sudaca na nivou države i da li on funkcionira, znam da postoje županijski zborovi sudaca. i dakako najupućeniji sam u rad zbora sudaca pod ravnanjem zagrebačkog kuglačkog saveza. a tu puno stvari ne štima, odnosno sve se po meni preolako shvaća. ja nisam nikad čuo za neki seminar o edukaciji sudaca (van onoga pripremnog za polaganje određene licence), nikad nisam čuo za provjere znanja i sposobnosti sudaca. licence se produljuju najobičnijim potpisom i to uglavnom u zadnji tren...
rijetki su suci koji u potpunosti poznaju propozicije i koji ih znaju primjenjivati, često smo svjedoci da se sudi po dovikivanju iz publike i to je nešto zaista loše u ovom sportu
idealan oblik suđenja po meni bi bio (na novim kuglanama koje imaju kompjutere) - domaćin osigura čovjeka za rad na kompjuteru (koji treba pokrenuti program i unijeti podatke u njega) + 1 sudac (on treba provjeriti uvjete za igru, odraditi prijave i kad počne utakmica sa strane promatrati utakmicu te reagirati na svako kršenje propozicija igre)