Televizično kuglanje

Aktualne teme
Odgovorite
Avatar
klukasster
Tek protipkao
Postovi: 21
Pridružen/a: 06 vel 2009, 14:01
Lokacija: Lika

Televizično kuglanje

Post Postao/la klukasster »

Na predstavljanju Medvešćakove monografije Božo Sušec najavio povratak kugli na TV.
Kako zamišljate kuglanje na TV, da li je to sport za male ekrane, da li će biti veća popularnost tog sporta jer će se primjerice promijeniti sustav takmičenja, biti više turnira, nagrada, sponzora...?
Zadnja izmjena: klukasster, dana/u 07 vel 2009, 14:06, ukupno mijenjano 1 put.
može i po damama

Avatar
sasa
Forumsko piskaralo
Postovi: 1350
Pridružen/a: 26 sij 2009, 13:37
Lokacija: centar svita

Re: Televizično kuglanje

Post Postao/la sasa »

po meni samo sprint ima šansu proći na televiziji, sve ostale discipline su predugačke i premonotone...

eric idle
Tek protipkao
Postovi: 23
Pridružen/a: 06 vel 2009, 21:58

Re: Televizično kuglanje

Post Postao/la eric idle »

Po meni kuglanje je itekako televizičan sport. Posebno se to odnosi na ova pojedinačna prvenstva. Utakmice 1. HKL traju dosta dugo, ali to nije razlog da se na TV-u ne može vidjeti niti sažetak. Sjetite se samo finala SP-a u Banja Luci i dramatičnog načina na koji je Lupu došao do naslova protv Gornika. Ako se ne varam zadnji put je kuglanje bilo na tv-u 2002. SPUK u Osijeku(Zar to nije malo spooky?).
BTW Svaka čast na forumu!

OS187DC
Tipka sa dve ruke
Postovi: 324
Pridružen/a: 08 vel 2009, 11:23

Re: Televizično kuglanje

Post Postao/la OS187DC »

DA TELEVIZIJI. Ako se ne varam utakmica na šestereostaznoj kuglani traje kao nogometna, otprilike 2*45 minuta, svako poluvrijeme ima 3 izmjene staza koje mogu biti idealan marketinški prostor ubacite poluvrijeme od deset minuta i evo ga opet prostor za propagandu. Pojedinačna prvenstva se mogu odrađivati kao ATP turniri i evo načina da se opet ponudi kvalitetan marketinški proizvod. Problem kuglanja što nije na televiziji nije u tome što kuglanje nije televizično nego što su pojedinci taj sport u Hrvatskoj privatizirali, odnosno guše ga svojim (ne)znanjem.

Avatar
Croman007
Raspisani lik
Postovi: 832
Pridružen/a: 06 vel 2009, 13:28
Lokacija: Novska

Re: Televizično kuglanje

Post Postao/la Croman007 »

Kada vidim da se na satelitu vrti snooker,curling,pikado i poker onda valjda i naše kuglanje zaslužuje koju minuticu!! ;)

Avatar
ZrntscheZ
Forumsko piskaralo
Postovi: 1531
Pridružen/a: 07 vel 2009, 12:52
Lokacija: Kneževina Međimurje, 46 24' 10.32''N 16 25' 17.81''E

Re: Televizično kuglanje

Post Postao/la ZrntscheZ »

problem najveći je u tome što to nije dovoljno populariziran sport na razini države...realno govoreći gledanost bi bila mizerna jer oni koji i prate kuglanje u vrijeme odigravanja neke prvoligaške tekme vjerojatno i sami nastupaju u nekoj od liga za svoj klub pa opet ne bi gledali taj eventualni prijenos...

nama je to zanimljivo jer smo u tome i to već godinama/desetljećima...osim kuglača (kojih u državi vjerojatno nema ni 10 000 registriranih) nitko drugi to ne bi pratio...

čisto paralele radi...koliko od vas bi gledalo prijenos bejzbol tekme Vindija VŽ - Karlovac ili kolko vas je pratilo svjetski kup u boćanju dok je Zrinjevac rastural?
nije bitno koliko padne od pogođene kugle...cifra se stvara s većim brojem srušenih drva iz promašaja :roll:

igrač leve buže
Tek protipkao
Postovi: 24
Pridružen/a: 06 vel 2009, 18:02

Re: Televizično kuglanje

Post Postao/la igrač leve buže »

mislim da svi sportovi imaju ovaj problem al kuglanje je na niskim granama tak da kuglanje na tv-u u nekom drugom životu...bar u hrvatskoj...

Tara
Zna gdje su sva slova
Postovi: 209
Pridružen/a: 06 vel 2009, 18:46

Re: Televizično kuglanje

Post Postao/la Tara »

eric idle je napisao/la:Po meni kuglanje je itekako televizičan sport. Posebno se to odnosi na ova pojedinačna prvenstva. Utakmice 1. HKL traju dosta dugo, ali to nije razlog da se na TV-u ne može vidjeti niti sažetak. Sjetite se samo finala SP-a u Banja Luci i dramatičnog načina na koji je Lupu došao do naslova protv Gornika. Ako se ne varam zadnji put je kuglanje bilo na tv-u 2002. SPUK u Osijeku(Zar to nije malo spooky?).
BTW Svaka čast na forumu!
Kuglanje je bilo na TV-u i za vreme 1.ekipnog SP u Novom Sadu! :) Prenosene su citave utakmice, sto govori, da ako postoji zaineresovanost odgovornih, sve se moze sprovesti u delo!

feer
Nevini
Postovi: 1
Pridružen/a: 15 vel 2009, 15:35

Re: Televizično kuglanje

Post Postao/la feer »

1. svetsko pr. u Novom Sadu 2005. prenosila je tv Vojvodina ukupno 63 sata direktno(izravno). Verovatno previse i za nas kuglase,tek da se zna!

Odgovorite