Legitimnost rukovodstva HKS-a

Natjecanja i novosti iz HKS-a
Miroslav Kovač

Legitimnost rukovodstva HKS-a

Post Postao/la Miroslav Kovač »

Poštovani forumaši,
Čuo sam da ovo "nazovi rukovodstvo" uopće nije legitimno.Navodno im je mandat istekao sa krajem 2008.Molim sve koji znaju,a posebno gosp.Čunja da nam pojasni o čemu se radi.Naime,ako je to stvarno istina onda smo stvarno,bolje da ne kažem što.Isto tako me interesira tko je poslodavac Petroviću,odnosno tko ga je zaposlio na mjesto trenera pri HOO-u.U svezi toga,čuo sam da smo prije,čini mi se tri godine,dobili pravo na takvo mjesto pri HOO-u.Isto tako sam čuo da su za to mjesto mogli konkurirati kuglački djelatnici koji su posjedovali trenersku licencu,a svi ostali samo ako nije bilo nikoga sa trenerskom licencom.
S obzirom da Petrović nije imao trenersku licencu i ako su gornje teze točne(napominjem da sam to čuo u raznim razgovorima),zanima me da li je počinjeno nešto što nije u skladu sa zakonom?
Avatar
ZrntscheZ
Forumsko piskaralo
Postovi: 1531
Pridružen/a: 07 vel 2009, 12:52
Lokacija: Kneževina Međimurje, 46 24' 10.32''N 16 25' 17.81''E

Re: Legitimnost rukovodstva HKS-a

Post Postao/la ZrntscheZ »

Mandat im je istekao u lipnju 2008.g.
nije bitno koliko padne od pogođene kugle...cifra se stvara s većim brojem srušenih drva iz promašaja :roll:
Miroslav Kovač

Re: Legitimnost rukovodstva HKS-a

Post Postao/la Miroslav Kovač »

ZrntscheZ je napisao/la:Mandat im je istekao u lipnju 2008.g.
Da li to znači da onda mi nemamo legalno rukovodstvo?Ako nemamo legalno rukovodstvo,kako dotični mogu upravljati savezom?!Tko je odgovoran za ovo što se sada događa u savezu?
S obzirom da u svakom županijskom savezu postoje tajnici,molim njihovo objašnjenje za ovu situaciju kako bismo svi znali o kakvim se stvarima radi.
Ako vodstvo nije legitimno,tko treba sazvati skupštinu(izbornu?) kako bi se savezu vratila legitimnost?
zvrk
Tek protipkao
Postovi: 23
Pridružen/a: 09 ožu 2009, 23:04

Re: Legitimnost rukovodstva HKS-a

Post Postao/la zvrk »

Poštovani,
pošto je ovaj saziv svih tijela HKS-a istekao i nemaju više legitimitet zastupanja saveza, a oni to znaju i koriste!!!
Treba ih prijaviti Ministarstvu športa i obrazovanja temeljem Zakona o športu, jer preko HHO-a se neće ništa napraviti jer su povezani i igraju mutno. (Točnije igraju preko HOA)
KAJTA
Tek protipkao
Postovi: 84
Pridružen/a: 03 ožu 2009, 13:09

Re: Legitimnost rukovodstva HKS-a

Post Postao/la KAJTA »

Po odluci skupštine njima je bila obaveza sazvati izbotnuskupštinu do početka prijelaznog roka u lipnju 2008.Umjesto toga oni na sjednici IO HKS 12. 06 2008 prolongiraju da će nakon SP u B.Luci sazvati Izvanredbu skupštinu.To su riječi bosa tj tajnika Mezaka autoru ovog što iznosim.Neznam po kojoj su zakonskoj osnovi nastavili dalje jer po Statutu njima je mandat istekao 31.12 2008.
Njihova samovolja se nastavlja i dalje do dana današnjeg i treba ih prijaviti Hrvatskom Olimpijskom Odboru temeljem Zakona o športu.
Isto tako se pitam što je sa financijama gdje su novci koje je Milasica pronevjerila.Treba poslati Krim policiju da se utvrdi pravo stanje saveza.Da se nadovežem Petrović je položio vjerojatno interni tečaj zs trenera ali kada,jer koliko mi je poznato pri Fakultetu
Fiičke kulture postoji trenerska škola ukoju su položili neki prije Petrovića pa i ja sam.Neka se ustroji trenerska pa da vidimo tko ima diplomu i čiju a ne uzimati plaču HOO.Osobno ću sazvati trenere Fakulteta da osnujemo svoju trenersku organizaciju naspram trenerske HKS.
Kako vidim da treba pokrenuti akciju čekam da vidim kada će biti Petrovićevo sijelo idući puta i ovime pozivam pristalice promjena u savezu da se taj dan okupimo na istome mjestu i tražimo njihovu legitimnost zastupanja hrvatskog kuglanja sa pitanjem koga zastupa ,u čije ime i po kojim pravnim regulama.Vidimo se uskoro.
SLAVONAC

Re: Legitimnost rukovodstva HKS-a

Post Postao/la SLAVONAC »

Trenerska pri HKS, ili Zbor trenera pri HKS.u ne postoji koliko sam ja upoznat iako je u Statutu HKS navedeno da postoji i da djeluje, ako netko zna kada i gdje ili bilo što vezano za to neka pojasni.
Druga stvar ako je mandat istekao tko je smio i na koji način raspisati propozicije za Prvu ligu, napraviti rasporede, licencirati suce.Po tome ispada da nam je liga definitivno neregularna. Hoće li konačne rezultate objaviti Savez koji ne postoji.
Čunj
Tek protipkao
Postovi: 85
Pridružen/a: 06 vel 2009, 10:29

Re: Legitimnost rukovodstva HKS-a

Post Postao/la Čunj »

http://kopa.hr/dokumenti/statut_hrvatsk ... saveza.pdf

Na ovom linku Vam se nalazi statut HKS-a
Obratite pozornost na članak 16 i 17, te kasnije na članke 27 do 42
krcko
Zna gdje su sva slova
Postovi: 259
Pridružen/a: 08 vel 2009, 22:37

Re: Legitimnost rukovodstva HKS-a

Post Postao/la krcko »

Da , u otprilike redovnim situacijama, kada funkcionira skupština, a kada je ovakav slučaj tada sve vodi Nadzorni odbor. To su članci 44 ( vrlo bitan ) i/ili obveze NO (čl. 67- 73. ).
Vidim da je jedan od članova IO i "mirni čovjek " iz NO ( g-din I.Hečimović ). Po prirodi funkcije dosta bi toga upravo on morao znati i kretati. Možda čeka kraj lige, a svjestan je da je jako , jako umočen u situaciju.
Rade Malević (selektor odbojkaša ) = za konzultanta

poz
SLAVONAC

Re: Legitimnost rukovodstva HKS-a

Post Postao/la SLAVONAC »

Ljudi pa molim Vas pa nisu važni članci Statuta koji ne postoji. Zašto. Skupština HKS a kao najviše upravljačko tijelo HKS a bira se na mandat od 4 godine ali taj mandat je istekao što znači isto tako da nemamo ni jednog člana Skupštine, a onda nemamo ni Nadzorni odbor jel i njihov mandat je istekao. Tko po Vama onda donosi Statut ? A da ne kažem i ovo između ostalog i ovo: Članstvo HKS a između ostalog čine, Zbor kuglačkih trenera ( ne postoji ), Zbor kuglačkih sudaca ( ne postoji ), Udruženje ligaša 1.HR lige za muškarce i žene ( ne postoji ), Udruga nositelja medalja sa svjetskih prvenstava ( ne postoji ). Žalosno, u našem sportu postoje samo radna mjesta koja su debelo plačena i koja su rezervirana za pojedince a taj nazovi rad za koji se uzima lova isto ne postoji.
krcko
Zna gdje su sva slova
Postovi: 259
Pridružen/a: 08 vel 2009, 22:37

Re: Legitimnost rukovodstva HKS-a

Post Postao/la krcko »

Nisi u pravu. Sve postoji jer ih nitko nije raspustio.Rade protuzakonito i zato je bitan saziv NO koji to nije smio dozvoliti i zato je najveća odgovornost za sve donešene odluke na njima. Da su sazvali skupštinu istekom mandata, a čini mi se da za to imaju 6 mjeseci sve bi bilo bjelodano. Ovako su podržali ilegalne odluke IO koji oni po Statutu trebaju kontrolirati.
Odgovorite