Stranica: 1/125.

Ekipni Kup RH - prijedlozi i komentari

Postano: 11 ožu 2009, 20:36
Postao/la andrej kovač
Ja mislim da bi za naše kuglanje bilo jako dobro kad bi na NBC pokal išao pobjednik kup natjecanja,zato jer bi to produžilo našu ligu,1.hkl,koja ruku na srce,u odnosu na druge sportove traje jako kratko,a još nam ukidaju i parovno prvenstvo.Bilo bi dobro kad bi se ono organiziralo tako da se prvo igra nekoliko kola (zavisi koliko bi klubova sudjelovalo) po skupinama,s time da skupine budu podijeljene po regijama (kako bi se smanjili troškovi putovanja).Nakon odigranih kola po skupinama,igrala bi se četvrtfinala,polufinala i finale i to samo jedan nastup,pa ko bolji.Klubove koje bi igrali u skupinama trebalo bi birati među pobjednicima u regionalnim ligama,plus prvoligaš iz regije.Time bi se igrački dio sezone produljio barem dva mjeseca.Dalo bi se to još razradit,ali za sada toliko.Šta vi mislite o mom prijedlogu?

Re: Prva HKL - Muški

Postano: 12 ožu 2009, 00:06
Postao/la el'bolanjo
Ja bi Cup jos ove sezone....cak do svjetskog ima puna 2 mjeseca nakon zavrsetka lige, vremna koliko oces, obavezno ukljuciti klubove iz drugih liga....malo vise posla za ekipu u Ilici 37/1 i stiglo bi se organizirat...ticket za europu klubovima iz donjeg dijela tablice...zanimljivi mecevi zagarantirani

Re: Prva HKL - Muški

Postano: 12 ožu 2009, 07:16
Postao/la Janica
Ja sam nekakvu svoju shemu kupa razradio prije par godina, i ona je uključivala čak i prvake regionalnih liga u početku natjecanja, (ne vidim zašto i oni nebi probali se boriti). Skupine podjeljene po regijama su super ideja. Morali bi možda organiziirati okrugli stol sada kada završi liga, jer ipak mislim da je za ovu sezonu pre kasno. Na okruglom stolu probamo iskopati model kup natjecanja koji bi prvenstveno bio interesantan igračima i publici, pa onda sa definiranim prijedlogom krenemo u lobiranje prema savezu.

Ja mislim da bi to išlo.

Re: Prva HKL - Muški

Postano: 12 ožu 2009, 08:39
Postao/la Čunj
Janica ima odličan prijedlog, bilo bi dobro kada bi se odigrala JEDNA utakmica i to na domaćoj kuglani kluba koji je nižerangiran. To bi bila dobra shema. i Pošteno prema svima. Nešto slično kao u nogometu u Engleskoj.
Janica, ako ti nije teško slobodno podijeli prijedlog sa nama.

Re: Prva HKL - Muški

Postano: 12 ožu 2009, 08:43
Postao/la Miroslav Kovač
Slažem se sa organizacijom odigravanja Kup-a,ali ne ove godine.Mislim da to ne bi bilo pošteno prema ekipama koje se bore za 2. ili 3.mjesto.Uostalom,mislim da u propozicijama za ovu godinu piše da treće plasirana ekipa igra u Europi na NBC-u.

Re: Prva HKL - Muški

Postano: 12 ožu 2009, 08:49
Postao/la KAJTA
Tako je pisalo u propozicijama ali nažalost NBC-kup je ukunut u međuvremenu ,Miro
To je još jedan dokaz kako HKS radi kako je preveslao trećeplasirani klub.Vjerojatno se to ne uklapa u plan priprema Petrovića,
Mislim da je to još jedan argument da se mijenja HKS jer oni samo služe sebi što je vidljivo i iz ovog primjera kako vode ligu,
Bitno je da su naplatili kotizaciju tu su točni i ekspeditni.

Re: Prva HKL - Muški

Postano: 12 ožu 2009, 08:52
Postao/la el'bolanjo
Miroslav Kovač je napisao/la:Slažem se sa organizacijom odigravanja Kup-a,ali ne ove godine.Mislim da to ne bi bilo pošteno prema ekipama koje se bore za 2. ili 3.mjesto.Uostalom,mislim da u propozicijama za ovu godinu piše da treće plasirana ekipa igra u Europi na NBC-u.
ako 3. ide na NBC onda nema potrebe za Cup-om ove sezone, nemoj mislit da vam želim uskratit europu (to je posao slovenaca :lol: ), nadam se da nam 3. iz prvenstva neće "izvisit" za NBC, to bi bio veliki upitnik nad ionako već sumnjivom radu saveza.

Re: Prva HKL - Muški

Postano: 12 ožu 2009, 09:07
Postao/la zeko
el'bolanjo je napisao/la:
Miroslav Kovač je napisao/la:Slažem se sa organizacijom odigravanja Kup-a,ali ne ove godine.Mislim da to ne bi bilo pošteno prema ekipama koje se bore za 2. ili 3.mjesto.Uostalom,mislim da u propozicijama za ovu godinu piše da treće plasirana ekipa igra u Europi na NBC-u.
ako 3. ide na NBC onda nema potrebe za Cup-om ove sezone, nemoj mislit da vam želim uskratit europu (to je posao slovenaca :lol: ), nadam se da nam 3. iz prvenstva neće "izvisit" za NBC, to bi bio veliki upitnik nad ionako već sumnjivom radu saveza

pa normalno da nema potrebe za kup sistemom ove sezone (pogotovo ne u idućih mjesec dana) :x
tvoje želje neće nikome ništa uskratiti, ne boji se toga nitko
nitko ove sezone neće izvisiti, bila to novska, zaprešić, konikom ili poštar

upitnika nad radom saveza ima dovoljno, imaju ih oni sada više nego dovoljno :lol: :lol:

Re: Prva HKL - Muški

Postano: 12 ožu 2009, 11:53
Postao/la Janica
Čunj je napisao/la:Janica ima odličan prijedlog, bilo bi dobro kada bi se odigrala JEDNA utakmica i to na domaćoj kuglani kluba koji je nižerangiran. To bi bila dobra shema. i Pošteno prema svima. Nešto slično kao u nogometu u Engleskoj.
Janica, ako ti nije teško slobodno podijeli prijedlog sa nama.
To sam otprilike zamislio ovako:

1. Liga

prva 4 kluba nositelji finalnog ždrijeba od 16 ekipa
ostalih 8 klubova igra kvalifikacijsku utakmicu gdje je domaćin niže rangirani klub
5-12,6-11,7-10,8-9 i iz toga dobijemo i drugih 4 u ždrijebu!

2.Liga

Kako imamo 5 regija zamislio sam da se u svakoj regiji odredi grupa od 4 kluba te napravi mini liga od 3 utakmice.
U tu gupu bi automatski išli prva tri iz lige i prvak prve niže rangirane lige.
Ždrijebom bi se odredio domaćin te bi prvak skupine automatski išao u ždrijeb.
Ostala tri mjesta popunili bi drugi najbolje plasirani iz tih skupina nakon predkvalifikacija odnosno prije završnice kupa održao bi se turnir i prva 3 idu dalje.

Na kraju ta priča izgleda otprilike ovako.

1. PRVAK 1.AHKL
2. Pobjednik skupine regija centar
3. Pobjednik 8-9 1.AHKL
4. Pobjednik skupine regija zapad
5. Treći 1.AHKL
6. Prvoplasirani na turniru drugih iz regija
7. Pobjednik 6-10 1.AHKL
8. Pobjednik skupine regija jug
9. Pobjednik 5-12 1.AHKL
10. Drugoplasirani na turniru drugih iz regija
11. Pobjednik skupine regija sjever
12. Četvrti 1.AHKL
13. Pobjednik 7-10 1.AHKL
14. Trećeplasirani na turniru drugih iz regija
15. Pobjednik skupine regija Istok
16. Drugi 1.AHKL

kvalifikacije prvoligaša i turnir drugopalsiranih u skupinama, osmina finala, četvrt finale, i završni turnir polufinale i finale. Dakle završnica je gotova u 4 vikenda, a ovaj dio kvalifikacija može se odraditi i kroz tjedan pošto je sve u regiji.

Znam da nije baš najbolja forma i da treba dosta promjeniti, ali eto to sam ja zamislio. Zato mi se okrugli stol čini ok pa da malo svi zajedno probamo razraditi shemu.

Također mislim da bi HKS trebao financirati put niže rangiranim klubovima ako idu dalje od 50 km kako se nebi stvarali dodatni toškovi klubovima koji i onako imaju malo novaca.

Mislim pa mi budemo to i igrali zašto se ne potruditi da to bude i kvalitetno.

Pozdrav, Lovro

Ekipni Kup RH - prijedlozi i komentari

Postano: 12 ožu 2009, 12:06
Postao/la sasa
po meni nogometni sustav kupa je odličan i samo ga treba malo modificirati i prilagoditi kuglanju
dakle kroz ligašku sezonu bi nižerangirani klubovi igrali na razini županija (recimo u terminima eurolige!!!!)
pobjednici županijskih natjecanja bi se kasnije našli u bubnju s prvoligašima
neka igraju SVI zainteresirani klubovi, a ne po plasmanu u ligama - jer draž kupa je da svatko ima priliku pobijediti i ići dalje
sustav se može razraditi na mnoštvo načina kasnije