IZVRŠNI ODBOR HRVATSKOG KUGLAČKOG SAVEZA

Natjecanja i novosti iz HKS-a
Čunj
Tek protipkao
Postovi: 85
Pridružen/a: 06 vel 2009, 10:29

IZVRŠNI ODBOR HRVATSKOG KUGLAČKOG SAVEZA

Post Postao/la Čunj »

Članovi IO HKS-a:
http://www.kuglanje.hr/docs/2006-09-22_hks_io.pdf

1. Ivan Lulić (Zadar)
2. Tonči Mikac (Rijeka)
3. Mate Buljan (Split)
4. Tomo Globan (Bjelovar)
5. Ivan Kovačević (Sl. Brod)
6. Zdravko Raškaj (Zagreb)
7. Ivka Roguljić (Koprivnica)
8. Robert Sedlar (Zabok)
9. Ivan Vuletić (Osijek)
10. Ivan Hečimović (Novska)

Komisije Hrvatskog kuglačkog saveza:
http://www.kuglanje.hr/docs/2006-09-22_hks_komisije.pdfS obzirom da nam predstoji skupština bilo bi lijepo iskomentirati rad pojedinih članova IO-a HKS-a

Kao i u politici, tako i pred samu skupštinu treba malo komentirati rad i djelo pojedinaca koji su se prihvatili odgovornosti i kojima je skupština na prijedlog programa gospodina Ivana Lulića dala povjerenje i mandat do kraja 2008.g.
O uzroku i posljedicama nešto sam pisao, neke stvari sam pokušao slikovito objasniti na temelju nekih činjenica koje nitko u savezu nije niti pokušao demantirati (jer nemaju argumenata).

Moj apel svim županijskim savezima, da naprave pritisak na članove nadzornog odbora!
S obzirom da se u nekoliko navrata utvrdilo postojanje nezakonitog rada u HKS-a, predsjednika ali i tajnika, Nadzorni odbor je dužan OBAVEZNO sazvati Izvanrednu skupštinu!
Ako zbog ničeg drugog onda zbog otvorenog sukoba interesa predsjednika Ivana Lulića koji je kao predsjednik HKS-a i vlasnik svojeg poduzeća sam (vlasnik poduzeća) sebi (predsjednik HKS-a) prodao kombi vozilo i stekao određenu materijalnu korist. To je sve transparentno, čisto i vrlo lako dokazivo. Drugi primjer sukoba interesa je reklamiranje svog poduzeća na juniorskom prvenstvu svijeta u Zadru. Iskreno, nisam siguran ali trebalo bi kroz financijsko izvješće provjeriti je li HKS odlukom dozvolio i fakturirao reklamiranje poduzeća na tom prvenstvu i koliko je HKS profitirao tim reklamama. Ukoliko je poduzeće uplatilo određenu svotu novaca za reklamu, onda tu ne bi smjelo biti problema. Svejedno, skupština bi trebala o tome raspraviti i donijeti svoju odluku te provjeriti sumnju u sukob interesa.
Druga stvar su programi koje je Lulić predstavio skupštini i na temelju kojeg je dobio povjerenje. Mislim da skoro ništa od obećanog nije ispunio i definitivno ako ništa drugo nije zaslužio dobiti povjerenje za idući mandat.
Da ne ulazim u druge financijske probleme i problematiku, ali prema statutu dovoljna je i jedna nepravilnost da Nadzorni odbor sazove izvanrednu skupštinu.

Zadaća nadzornog odbora je da obavlja nadzor nad zakonitošću rada i poslovanja saveza. Ukoliko postoji sumnja u nepravilnosti u funkcioniranju saveza, a nadzorni odbor to nije prijavio i sazvao skupštinu, članovi NO-a također mogu krivično odgovarati ukoliko se sudskim putem dokažu nepravilnosti jer ih se može okriviti za svjesno prikrivanje i sudjelovanje u nepravilnostima.
Ukoliko se savez ogluši na odluke Nadzornog odbora, Nadzorni odbor je DUŽAN nepravilnosti prijaviti arbitražnoj komisiji HOO-a, ali i MUP-u ili USKOKU ukoliko se ukaže sumnja u postojanje takvih nepravilnosti.

Što se tiče ostalih članova IO-a, neka njihova imena nisu niti vrijedna spomena jer apsolutno ništa nisu napravili za dobro našeg sporta, čak su i oni sami sudjelovali i blagoslovili sve odluke predsjednika koje su u najmanju ruku sramotne i smiješne.

Roberta Sedlara bih izdvojio iz ove priče jer je osobno puno napravio za razvoj kuglanja u svome Zaboku, ali kao član IO-a i predsjednik komisije za marketing - ništa! U toj komisiji je još pet članova od kojih su i predsjednik HKS-a, Mikac, Raškaj... Komisija za marketing ovih godina odlično je radila na promociji samih sebe i svojih klubova. Opet mogući sukob interesa. Nevjerovatna je činjenica da su klubovi u ligi u mogućnosti pribaviti sponzore, pojedini predsjednici klubova su čak i u izvršnom odboru pa i predsjednik saveza. U klubovima uspješno vrte lovu i pronalaze sponzore, dok u savez nisu sposobni dovesti niti lipe. Takvima definitivno nije mjesto u IO.

Tomo Globan se dokazao kao osoba koja je svojim otvorenim sukobima sa igračima, vrijeđanjima i psovanjem trebala biti trajno izbačena i suspendirana iz kuglačkog sporta. Pozdravljam igrače Bjelovara jer su se otvoreno ogradili od njegovog lika i djela, pozdravljam i rad njegovog sina. Sramota je da ga HKS i disciplinska komisija nije udaljila po hitnom postupku. To sve govori da je njima legitimno na taj način promovirati kuglački sport.
Kovačević je primjer kako od najinteresantnijeg prvenstva u povijesti kuglačkog sporta napraviti skandal i otvoreno okriviti desetak klubova za urotu protiv njegovog kluba umjesto da u svojim igračima traži uzroke loših rezultata kluba. Za takve nije mjesto u izvršnom odboru. Također, postoje otvorenje sumnje oko vršenja pritiska na izbornika od strane Lulića koji je gurao igrača Zanatlije u reprezentaciju znajući da igrač nije ispunio niti jedan jedini kriterij za igranje na pojedinačnom prvenstvu svijeta od čega je KK Zanatlija u svojoj županiji dobila status kluba sa reprezentativnim igračem. Opet sumnja na sukob interesa.

Mikac, pojedinačni kup u Rijeci. To je sve. Pohvale na račun organizacije. Ostalo je gorčina jer također nije reagirao na sve ovo što se događalo u kuglanju unazad nekoliko godina.
Ivan Hečimović – član nadzornog odbora. Gospodine Hečimoviću, krajnje je vrijeme da sazovete i pripremite izvanrednu skupštinu. Usput, čestitke Novskoj na odličnim igrama ove sezone.

Direktor reprezentacije Raškaj. Manipulacije oko odabira reprezentativaca, pomlađivanje sa igračima starijim od 50g., odgoda reprezentativnih priprema, nepostojeći kriteriji daju naslutiti da se manipulira igračima zbog nekih „viših“ interesa. Puno se pisalo o odlukama struke koju on zastupa u HKS-u. Nekoliko reprezentativaca sa šireg popisa sa prošlog SP u njegovom klubu, opet sumnja na sukob interesa jer su u pitanju novčane stipendije.

Ostale nitko niti vidi, niti čuje. Oni služe kao duhovi koji za kilu janjetine, na telefonskim ili internet sjednicama dizanjem ruku i svojim glasovima odlučuju o radu i sudbini hrvatske kuglačke budućnosti. Odgovorni su kao i ovi gore spomenuti (čast iznimkama) jer ništa nisu učinili da se spriječe loše odluke.

Gospodo, vi nosite teret odgovornosti na svojim leđima. Ostavite se posla kojeg niste sposobni raditi. Maknite se iz fotelja u kojima uopće ne sjedite. Pustite mladim, ambicioznim i poštenim ljudima da pokušaju ispraviti sve ove nepravde, nepoštenja i nepravilnosti koje ste u ovih par godina svojim radom napravili. Hrvatski kuglački savez je potonuo na najdublje dno. Situacija u raprezentaciji Vam je katastrofalna, ne postoji struka. Tajnik u savezu se jadan kompletno izgubio u svom poslu, bez odluka natjecateljskih komisija i bez natječaja samostalno odlučuje i radi rasporede prvenstava. Da ne pišem o ostalim stvarima, uostalom dosta sam pisao. Gospodine Mezak, primate li kakvu proviziju za direktno ugovorene kuglane bez znanja natjecateljske komisije? U što se sve ovo pretvorilo? O tajniku i njegovom sukobu interesa već vrapci na granama pjevaju, svi jako dobro znamo oko kojeg sporta se njemu vrti cijeli svijet.

Svi moji postovi će u roku od nekoliko dana biti kuvertirani, potpisani i poslani arbitražnoj komisiji HOO-a, MUP-u, USKOKU, svim tiskanim medijima i većini Internet portala. Osobno ću se pobrinuti da se na skupštini pojavi televizija kao na skupštini HNS-a i ostalih saveza tako da cjelokupna Hrvatska javnost vidi na koji način posada i kapetan Hrvatskog kuglanja upravljaju našim već skoro pa potopljenim brodom.

tomcat
Zna gdje su sva slova
Postovi: 139
Pridružen/a: 07 vel 2009, 21:53

Re: IZVRŠNI ODBOR HRVATSKOG KUGLAČKOG SAVEZA

Post Postao/la tomcat »

Svaka čast mister "Čunj" ako če se sve to dogoditi da će svi mjerodavni dobiti to na svoje adrese samo ako može jedan komentar a to je dal neće poslije toga biti i upitno financiranje kompletnog kuglačkog pogona a da ne govorim o katerogiranim igračima.Uskratit će gdje će moći ali sve u svemu za pohvalu da netko ko je dobro upučen u stanje stvari konačno pokrene stvar, ne može biti gore nadam s samo boljitku.Pozdrav1

krcko
Zna gdje su sva slova
Postovi: 257
Pridružen/a: 08 vel 2009, 22:37

Re: IZVRŠNI ODBOR HRVATSKOG KUGLAČKOG SAVEZA

Post Postao/la krcko »

Interesantno je koliko ljudi uživaju biti u tijelima udruga. saveza i sl.Danas biti članom NO, za koje se u glavnom i dobiva naknada, je najveća kazna.Odgovaraš za sve gluposti koje ti odrade pod fol voditelji cjelokupnog procesa, i ako nisi totalno unatra evo ti USKOKA, poskoka i ekipica. Strašno me čudi da g-din Hečimović to ne zna. Ili možda zna puno više od nas. Pa taji, skupa sa tajnikom, predsjednikom, direktorom i izbornikom. Pazi ekipe.

andrej kovač
Zna gdje su sva slova
Postovi: 212
Pridružen/a: 06 vel 2009, 16:52
Lokacija: Zagreb

Re: IZVRŠNI ODBOR HRVATSKOG KUGLAČKOG SAVEZA

Post Postao/la andrej kovač »

Čunj,ako mogu ikako pomoći,volio bih.Znate gdje me možete naći,s obzirom da se do Vas sa PP ne može,a mogu i ja doći do Vas,jer mislim da znam tko ste,samo recite kada

Čunj
Tek protipkao
Postovi: 85
Pridružen/a: 06 vel 2009, 10:29

Re: IZVRŠNI ODBOR HRVATSKOG KUGLAČKOG SAVEZA

Post Postao/la Čunj »

Intervju Zvone Bobana danas u Večernjaku. Govori o odgovornosti IO-a: http://www.vecernji.hr/newsroom/news/cr ... 094BA37D.1

- Je li istina da Vas je Zdravko Mamić zvao u Dinamo?
– Dok sam bio predsjednik uprave Sportskih novosti, nekoliko se puta najavljivao na razgovor o suradnji u kontekstu Dinamove važnosti kao sportskog subjekta. Međutim, do službenog razgovora o toj ili bilo kojoj drugoj temi nije došlo.

- Zbog Zdravka Mamića?

– Zbog njegove hirovitosti i promjena stavova, valjda. Nevažno je. Važno je za Dinamo (kuglanje) kako funkcionira glavni čovjek kluba (saveza)! Današnji Dinamo (kuglanje) jest proizvod ideja Zdravka Mamića (Lulića), no neupitno je da odgovornost za sve što se događa u Maksimiru snose i članovi Izvršnog odbora koji supotpisuju odluke i politiku kluba (saveza). Oni se skrivaju iza Mamićeva lika, a da su mu pošteno ukazivali na pogreške i pokušavali utjecati na promjenu politike, možda on ne bi baš toliko griješio, možda bi bio uspješniji…

arcy
Tipka sa dve ruke
Postovi: 490
Pridružen/a: 08 vel 2009, 20:54

Re: IZVRŠNI ODBOR HRVATSKOG KUGLAČKOG SAVEZA

Post Postao/la arcy »

krcko je napisao/la:Interesantno je koliko ljudi uživaju biti u tijelima udruga. saveza i sl.Danas biti članom NO, za koje se u glavnom i dobiva naknada, je najveća kazna.Odgovaraš za sve gluposti koje ti odrade pod fol voditelji cjelokupnog procesa, i ako nisi totalno unatra evo ti USKOKA, poskoka i ekipica. Strašno me čudi da g-din Hečimović to ne zna. Ili možda zna puno više od nas. Pa taji, skupa sa tajnikom, predsjednikom, direktorom i izbornikom. Pazi ekipe.

Članovi NO i drugih tijela ne dobivaju nikakvu naknadu osim putnih troškova. A koliko ja znam NO pokušava probleme rješavati unutar HKS. Biti će skoro Izborna Skupština HKS pa se iskreno nadam da će u novoizabrano rukovodstvo biti izabrani puno kvalitetniji ljudi od sadažne garniture uključujući i neke ljudi sa ovog foruma. Put za to je jasan. Delegiranje preko županijskih saveza, lobiranje za dobar program, itd...

krcko
Zna gdje su sva slova
Postovi: 257
Pridružen/a: 08 vel 2009, 22:37

Re: IZVRŠNI ODBOR HRVATSKOG KUGLAČKOG SAVEZA

Post Postao/la krcko »

Članovi NO se zato i plačaju kako bi radili svoj posao, neutralno i transparentno. Sve što kontroliraš zabadav tak i izgleda.

arcy
Tipka sa dve ruke
Postovi: 490
Pridružen/a: 08 vel 2009, 20:54

Re: IZVRŠNI ODBOR HRVATSKOG KUGLAČKOG SAVEZA

Post Postao/la arcy »

krcko je napisao/la:Članovi NO se zato i plačaju kako bi radili svoj posao, neutralno i transparentno. Sve što kontroliraš zabadav tak i izgleda.
Slažem se sa tobom. I to je uglavnom tako u privredi. Na sreću imam uvida u funkcioniranje i nekih drugih saveza (vaterpolo, atletika, gimnastika) i po mojim saznanjima nitko od njih ne honorira članove svojih NO.

zeko
Zna gdje su sva slova
Postovi: 211
Pridružen/a: 06 ožu 2009, 14:48

Re: IZVRŠNI ODBOR HRVATSKOG KUGLAČKOG SAVEZA

Post Postao/la zeko »

gdje su ti programi za koje bi se trebalo lobirati? Koji su potencijalni predsjednici i kada bi trebala biti ta famozna skupština? Možemo li i mi "obični ljudi" doći na skupštinu?
Nadam se da će netko napisati gdje bi skupština trebala biti, barem tu na forumu da svi koji su zainteresiranu dođu tamo.

mislim da bi se Sedlar trebao kandidirati za predsjednika! ;)
dok bi ovom odboru dao nogu...

Avatar
Croman007
Raspisani lik
Postovi: 832
Pridružen/a: 06 vel 2009, 13:28
Lokacija: Novska

Re: IZVRŠNI ODBOR HRVATSKOG KUGLAČKOG SAVEZA

Post Postao/la Croman007 »

Evo prije nekih 30-tak minuta razgovarao sam sa svojim starim(Ivan Hećimović) i kaže mi da će se pobrinuti da se za mjesec dana održi izvanredna sjednica HKS-a da se počnu rješavati problemi koji se događaju u našem malom kuglačkom svijetu,prvenstveno se to odnosi na reprezentaciju.

Odgovorite