druga liga na pločama od slijedeće sezone

Natjecanja i novosti iz HKS-a
Odgovorite
ingi
Tek protipkao
Postovi: 29
Pridružen/a: 18 svi 2009, 14:15

druga liga na pločama od slijedeće sezone

Post Postao/la ingi »

kakva su vaša stajališta o tome da će se od slijedeće sezone 2. liga igrati samo na pločama
Avatar
Croman007
Raspisani lik
Postovi: 832
Pridružen/a: 06 vel 2009, 13:28
Lokacija: Novska

Re: druga liga na pločama od slijedeće sezone

Post Postao/la Croman007 »

Treba se igrati na pločama,da budu realni uvijeti za sve!
Avatar
Nikola
Raspisani lik
Postovi: 663
Pridružen/a: 20 vel 2009, 03:35
Lokacija: Ogulin

Re: druga liga na pločama od slijedeće sezone

Post Postao/la Nikola »

Bilo je i vrijeme. U Regiji Zapad Elektroistra i Crikvenica ostaju u ligi samo zahvaljujući svojim "grobljima" te odlučuju prvenstva na tim kuglanama. Možda će ploče dati napokon realan poredak 2.HKLZ.
Avatar
ZrntscheZ
Forumsko piskaralo
Postovi: 1531
Pridružen/a: 07 vel 2009, 12:52
Lokacija: Kneževina Međimurje, 46 24' 10.32''N 16 25' 17.81''E

Re: druga liga na pločama od slijedeće sezone

Post Postao/la ZrntscheZ »

U svakoj regiji je ista stvar.
Na sjeveru javeća groblja su Kutina, Varteks, Krapinske Toplice i Željezničar VŽ.
U centru ih isto ima. A što znači kad klub igra na grbolju i zahvaljujući tome osvaja prvenstva vidjelo se na kvalifikacijama za 1.HKL na primjeru Sidra.


Arcy je "pouzdano" obznanio da će skupština donijeti odluku o obvezatnosti ploča...daj Bože...
Nadam se da sam u krivu kad velim da mi to dosta klimavo djeluje.

Ima dovoljno kuglana sa pločama i trebalo bi isforsirati da se igra samo na njima...dobivamo kvalitetnije natjecanje i samim time i kuglače bolje.
nije bitno koliko padne od pogođene kugle...cifra se stvara s većim brojem srušenih drva iz promašaja :roll:
Avatar
Krunoslav
Forumsko piskaralo
Postovi: 1673
Pridružen/a: 07 vel 2009, 11:19
Lokacija: Slavonija

Re: druga liga na pločama od slijedeće sezone

Post Postao/la Krunoslav »

Svaka čast pločama, ali ima klubova koji su iz malih mjesta (oko 6000 stanovnika, mali proračun negddje otprilike duplo veći od cijene nove kuglane. Sada mi recite kako klub iz takve sredine da dođe do ploča.
Nije sve u pločama, primjer je kuglana u Vinkovcima, ćista i uredna trbušasti čunjevi i evo rezultata preko 600 u trećoj ligi>
ingi
Tek protipkao
Postovi: 29
Pridružen/a: 18 svi 2009, 14:15

Re: druga liga na pločama od slijedeće sezone

Post Postao/la ingi »

ja sam za to da se igra na pločama, jer je to u svakom pogledu dobro za kuglanje, ALI, postoji jedan veliki problem.NOVAC. ove stare kuglane koje nas nazaduju, biti će jako teško obnoviti. ako mi odemo iz Krapinskih Toplica kuglat u Zabok, za tjedan dana bu kuglana srušena. u Zaboku nebu mjesta za trening, i svi potencijalni mladi kuglači buju odustali od kuglanja. takva je situacija i sa Kutinom. iako, ta sva groblja koja su ostala nisu prednost domačinima, jer kvaliteta i na grobljima dolazi do izražaja. Barem u Toplicama. Kutina i Varaždin su priča za sebe. koprivnica je bila neosvojiva tvrđava, a ove su sezone svi bili na izdisaju.
player4
Tek protipkao
Postovi: 31
Pridružen/a: 18 ožu 2009, 14:33

Re: druga liga na pločama od slijedeće sezone

Post Postao/la player4 »

Sve osim odluke o obveznom igranju na pločama bi bilo kontraproduktivno,pogledajte samo koliko kuglana u Hrvatskoj je u proteklih godinu dana preuređeno (Grmoščica,Pongračevo,Ogulin,Ravna Gora,Skrad,3.maj u Rijeci,Velika Gorica,Ozalj vjerovatno ima novih i u Slavoniji...) Svaki iole ozbiljniji klub se može pobrinut i nać kuglanu koja odgovara za igrat drugu ligu,tako da se izbjegne igra na raznoraznim livadama (Kušlanova,Crikvenica,Pula...) jer te kuglane ne donose nikome ništa dobrog.
arcy
Tipka sa dve ruke
Postovi: 490
Pridružen/a: 08 vel 2009, 20:54

Re: druga liga na pločama od slijedeće sezone

Post Postao/la arcy »

Iako sam načelno da se igra na pločama (pripremljenima) ovako ishitrenu odluku IO (pitanje dali je uopće održan) da 2. liga mora igrati na pločama treba sagledati u malo širem kontekstu. Prvoligaši su imali grdnih problema u svojim sredinama da svojedobno sagrade ploče. Primjer vam je Zadar. Klub je peterostruki prvak države, osvajač lige prvaka, imaju predsjednika HKS-a itd. pa im je trebalo 18 mjeseci da renoviraju kuglanu i to sve gradskim novcem. Imotski također kao klub sa prvoligaškom tradicijom a usto ima predstavnika u IO HKS i punu podršku predsjednika HKS-a pa još danas nemaju kuglanu (rade je valjda već 10 godina). U Osijeku bi se primjerice ta odluka odnosila na 6 ili 7 klubova, a ploče su samo na Pampasu (Željo je upitne kvalitete ako se žele vrhunski objekti), o Đurdanu neću ni pričati a rasadnik su mladih (pa za nagradu u treću ligu). Stoga smatram da se prije treba promijeniti sustav natjecanja na način da se osnuju dvije druge lige (ili 1. B ) pa tek onda klubovima dati razuman rok (3-5 godina) za adaptaciju kuglana uvažavajući trenutnu gospodarsku situaciju. Jer ako vrijedi citiram: "da HKS dogovara i načine i rokove plaćanja, te da s obzirom na ukupnu financijsku situaciju u društvu nema potrebe žuriti s plaćanjem." - vidi zapisnik sa riječke Skupštine, onda bi i drugoligaši trebali biti sagledani u kontekstu opće društvene situacije. No prema riječima predsjednika HKS-a od prije 15-tak dana naredne godine druga liga će igrati na pločama.
Avatar
sasa
Forumsko piskaralo
Postovi: 1350
Pridružen/a: 26 sij 2009, 13:37
Lokacija: centar svita

Re: druga liga na pločama od slijedeće sezone

Post Postao/la sasa »

arcy je napisao/la:...Stoga smatram da se prije treba promijeniti sustav natjecanja na način da se osnuju dvije druge lige (ili 1. B ) pa tek onda klubovima dati razuman rok (3-5 godina) za adaptaciju kuglana uvažavajući trenutnu gospodarsku situaciju...
upravo tako, treba reorganizirati sustav natjecanja u 2 druge lige i tada staviti obavezu igranja na pločama
ovako 60 klubova u 5 liga mora igrati na pločama, a to je pretjerano

u regiji centar tek su 3 kluba koji organizacijski i financijski mogu reći da su klubovi za 2. ligu - radnik vg, medveščak i hrt
zabokije ne spominjem jer je upitna sudbina muške ekipe partijskim postavljanjem sedlara od strane dalekovoda na mjesto predsjednika medveščaka
kazem
Tek protipkao
Postovi: 44
Pridružen/a: 24 ožu 2009, 20:49

Re: druga liga na pločama od slijedeće sezone

Post Postao/la kazem »

Ne kužim zašto partijskim pa zar nismo prevazišli ta vremena, čovjek da nije želio nebi to bio kao i predsjednik HKS-a.Ako možeš malo pojasniti za nas koji baš nismo odavde.
Odgovorite