pogledaj si godinu izdanja...pa onda razmisli da li se može suditi prema tome pravilniku...šmizla je napisao/la:Pravilnik o kuglanju na 9 čunjeva imaju na stranicama KK Zaprešić (fala i tebi Darko)
a o tome sam povel temu još davno...
pogledaj si godinu izdanja...pa onda razmisli da li se može suditi prema tome pravilniku...šmizla je napisao/la:Pravilnik o kuglanju na 9 čunjeva imaju na stranicama KK Zaprešić (fala i tebi Darko)
Molim i nema na čemu, međutim taj pravilnik je star. Istina je da velika većina stvari vrijedi i danas, ali je činjenica i to da je taj Pravilnik doživio podosta izmjena, što više što manje bitnih, ali ipak...šmizla je napisao/la:Nemaš potrebe braniti Sašu jer ga niko nebu tukel, za početak.
Dalje, Saši sam ja prijedlog da uvrsti pravilnike na stranice ZKS dala prije godinu dana i rekao je da bude, znači da ne pričam bezveze. To što u HKS-u sede dinosauri, ne znači da se i u ZKS-u moraju tak "nositi". Pravilnici bi trebali "viseti" na svim web kuglačkim stranicama, jer i onako o kuglanju nemreš baš puno saznati iz nikakvih medija, pa zašto da si sami ne pomognemo ak možemo.
I na kraju, vjerojatno, da nije bilo Saše, nebi bilo ni ovog foruma (fala Saša), a na HKS ga nebu još sto let, pa zašto nebi prednjačili i s ostalim informacijama.![]()
Usput, Pravilnik o kuglanju na 9 čunjeva imaju na stranicama KK Zaprešić (fala i tebi Darko)
Koliko sudaca ga se pridržava?šmizla je napisao/la:Činjenica je da je kuglanje doživjelo promjene (od maziva i automata, pa nadalje), i da je pravilnik zastarjeli, ali na žalost,važeči je i na snazi dok god se ne izda novi.
NITKO, pa nemoj ni ti ondaZrntscheZ je napisao/la:Koliko sudaca ga se pridržava?šmizla je napisao/la:Činjenica je da je kuglanje doživjelo promjene (od maziva i automata, pa nadalje), i da je pravilnik zastarjeli, ali na žalost,važeči je i na snazi dok god se ne izda novi.
Recimo, tko će ti bilo gdje u HR (osim mene) dozvoliti staviti traku za označavanje NA dasku položnicu (čl.40.st 10)?
Kak veliš, propozicije su za svaku ligu i sezonu posebno tak da ako je to i bilo u kojima navedeno odnosilo se samo za tada za to natjecanje...u ovogodišnjim toga nema, a prilično sam siguran da nije bilo niti unatrag 1-2-3g...možda u kojima raniješmizla je napisao/la:[Kaj se tiče daske položnice, izmjene ne postoje u pravilniku, ali zato svake godine dobivaš propozicije za igranje nove lige, pa je tako u jednim od prijašnjih propozicija pisalo da se traka ne smije ljepiti na dasku položnicu.
Ove godine su također izdane propozicije za igranje 1. lige u 2010/11.sa nekakvim izmjenama, kao npr. da sudac više nije dužan upozoriti igrača ako mu je 10 hitaca prije kraja seta ostalo manje od 4 min. Ima još nekih sitnijih izmjena, al ne znam točno pa neću navoditi.
Da li Propozicije (kao slabiji akt) mogu staviti izvan snage dijelove Pravilnika..??!! - Zdrava logika veli da ne može.. ali molim Vas lijepo, ima li išta u ovoj državi normalno i logično???!!!![]()
![]()
![]()
zato ak smiješ zalijepit išta na dasku položnicu, vrijedi isto i za zalet i za polaganje kugle, pa tak ti sebi označi zalet, a ja ću sredinu daske iscrtat...lukodp je napisao/la:A nikad nisam skužio zašto se ne bi smijelo...
Jok...izrijekom stoji da to vrijedi samo za označavanje mjesta osnovnog stava (u prevodu: mjesta odakle krećeš u zalet za izvođenje hica)...i to sredstvom koje se može u potpunosti ukloniti nakon nastupa na dotičnoj stazi...sasa je napisao/la:zato ak smiješ zalijepit išta na dasku položnicu, vrijedi isto i za zalet i za polaganje kugle, pa tak ti sebi označi zalet, a ja ću sredinu daske iscrtat...lukodp je napisao/la:A nikad nisam skužio zašto se ne bi smijelo...