Prva HKL - Muški

Natjecanja i novosti iz HKS-a
Pozitivac
Zna gdje su sva slova
Postovi: 121
Pridružen/a: 11 pro 2012, 09:43

Re: Prva HKL - Muški

Post Postao/la Pozitivac »

filipinac je napisao/la:Čestitke dečkima iz Zaprešića što kuglanu uvijek pripremaju isto bez obzira dolazio Trilj ili Szeged. Prvo kukate kak se kuglane po Hrvatskoj ne pripremaju i kak ne pada, a sad vam ni ne paše kad predobro pada. Smiješno.
Bravo Filipinac!!
Nitko se ne buni kada igra desni a kugla ode u lijevi i padne 9? Ta devetka bi pala i na kuglani koja ima tepih iz 45' umjesto ploča.
Proletite malo kroz youtube gdje igraju majstori poput Zavarka, Kakuka, Kissa na vrhunskim kuglanama pa ovdje pričajte i kritizirajte. Serite o brzoj kugli i milijardu nagradnih, rekord u Zaprešiću je srušio Brna sa kuglom sporijom od 30!! Sad će Kegelmaniac, da je imo kuglu 45 srušio bi 800! Zaprešić je jedina kuglana na kojoj pada kao i na tim prvenstvima i molim Boga da dođe vrijeme kada imamo tamo tekmu da odem tamo odigrat. Kuglačkias buniš se na tu kuglu i kuglanu a ne krečeš iz svog dvorišta gdje Dragaš ne da da se kuglana priprema samo da mu netko ne bi srušio rekord, samo zato jer misli da bi lakše pobijedili na nepripremljenoj kuglani. To treba kritizirati, zbog čega igrači Medvjeda ne bi kao i dečki iz Zaprešića uživali u treningu i utakmicama, davali svoj maksimum na vrhunski pripremljenoj kuglani. U isto vrijeme guštaju i protivnički igrači.
Trenirali smo prije nekoliko godina na Medveščaku kada su se radili visoki rezultati, sada je tamo za igrat isto kao i na staroj Medulićevoj. Pripremite je za 400 ili 700, opet će se izgubiti od Zaprešića jer su trenutno kvalitetniji i bok Pero. Ali daj gušta svojim igračima. Evo Andrej na primjer. Reprezentativac, trebao bi igrati na SP a trenira na kuglani gdje je umjetnost srušiti 600, pa ode trenirat u Ravnu Goru gdje jedva ruši 600 kao i svi ostali i zar stvarno mislite da ćemo tako odigrati egal utakmicu sa Mađarima, Srbima ili Njemcima? hahahahahahahahahah
Ali tako misli Dragaš, tako misle ovi u HKS-u i ko ovce tupoglavo iz godine u godine ponavljaju iste greške.

Onda ovaj Kegelmaniac kenja po Zaprešiću i Pampasu, pogledaj opet u svoje dvorište pa kenjaj. Dođem tamo na Grmu, bacim trening i smrzne mi se govno u guzici, istuširam se i dođem doma sa upalom pluća i zatvorom (Heku me nasmijao kada je napisao komentar o Peletu). Odnos prema igračima u Grmi, rad sa mladima - sve nula bodova. Nije ni čudo što su svi pobjegli od tamo. Imaju 100 staza a igraju na 4, kakav idiotizam. Ove prve 4 ko Kušlanova, druge 4 nisu loše ali opet ovisno kak se ovom jednom od dvojice digne pa narede da se pripremi ali tamo bacaju privilegirani iz višljih liga.

Ova dvojica lupaju najviše po HKS-u a klubovi im preslika tog istog saveza. Prvo osigurati lovicu za sebe, onda ako ostane za sve ostale. Nabijem takvo vođenje klubova i saveza na onu stvar, prvo treba platiti režije zatim igrače a za sve ostale ako ostane nešto.
devetka987
Zna gdje su sva slova
Postovi: 292
Pridružen/a: 15 lip 2009, 14:44

Re: Prva HKL - Muški

Post Postao/la devetka987 »

Uuu a jesi ljut :evil: :mrgreen: :x
Kegelmaniac
Raspisani lik
Postovi: 627
Pridružen/a: 16 lip 2009, 08:35

Re: Prva HKL - Muški

Post Postao/la Kegelmaniac »

Ne napadam nikoga iz Zaprešića, samo komentiram. Dapače, volim taj klub, dragi su mi dečki, pogotovo naši Grmoščaki. Ujedno, malo sam i ljubomoran jer znam da bi sa tim dečkima danas Grma bila tu gdje je Zaprešić ili barem uz bok tom klubu koji izuzetno cijenim. Pogotovo ljude koji ga vode i način na koji ga vode. Da ova dvojica čarobnjaka u Grmi vode klub 10% kako ga vode Zapreščanci bili bi u Europi stalno i borili bi se za prvo mjesto u Hrvatskoj. Ako se netko iz Zaprešiča našao uvrijeđenim, ja mu se ispričavam.
Avatar
šmizla
Tek protipkao
Postovi: 45
Pridružen/a: 17 ožu 2009, 14:10

Re: Prva HKL - Muški

Post Postao/la šmizla »

Pozitivac je napisao/la:Serite o brzoj kugli i milijardu nagradnih, rekord u Zaprešiću je srušio Brna sa kuglom sporijom od 30!!
Upravo to... Brna je srušio Fučkarov rekord kojem kugla također ide 30 i što je najbolje obojca su tu cifru rušili više puta...
Ali oni su iz "zastarjele" škole kuglanja u kojoj se tražila preciznost, a ne jačina hica. Vrijeme će pokazati, ali sumnjam da će ijedan njihov suigrač trajati kao oni, a još manje da će davati takve rezultate u njihovim godinama ;) ;)
Pozitivac
Zna gdje su sva slova
Postovi: 121
Pridružen/a: 11 pro 2012, 09:43

Re: Prva HKL - Muški

Post Postao/la Pozitivac »

Kuglanje je sport preciznosti, ako još k tom dodaš i jak hitac - učinak je veći. Da li će netko tko igra kuglu 40+ trajat kao i onaj sa kuglom 29? Neće, vrlo jednostavno - veći su napori, tijelo se brže umara i potrebno se dobro pripremiti za takve napore, kuglač mora biti odlično pripremljen ako želi biti precizan i udarati 40+ kuglu. Ako pogledaš snimku na youtube gdje je Pavlic osvojio zlato, možete primjetiti da nije bili niti jednog igrača ispod 30. Danas je situacija drugačija. Vremena se mijenjaju.
Avatar
newform1
Forumsko piskaralo
Postovi: 1931
Pridružen/a: 05 vel 2009, 23:09
Lokacija: Zagreb

Re: Prva HKL - Muški

Post Postao/la newform1 »

Pozitivac je napisao/la:Kuglanje je sport preciznosti, ako još k tom dodaš i jak hitac - učinak je veći. Da li će netko tko igra kuglu 40+ trajat kao i onaj sa kuglom 29? Neće, vrlo jednostavno - veći su napori, tijelo se brže umara i potrebno se dobro pripremiti za takve napore, kuglač mora biti odlično pripremljen ako želi biti precizan i udarati 40+ kuglu. Ako pogledaš snimku na youtube gdje je Pavlic osvojio zlato, možete primjetiti da nije bili niti jednog igrača ispod 30. Danas je situacija drugačija. Vremena se mijenjaju.
Nekad su igrači količinu treninga raspoređivali u dugi niz godina. Danas, ako želiš biti top, tu količinu treninga treba smjestiti u kraće vremensko razdoblje (pisao sam već o tome). Neminovno, igrači će kraće trajati, jer tijelo ima svoja ograničenja. Nogometaš ili košarkaš koji trenira dva puta dnevno, teško može trajati preko 35. godine života. No, tako je u svim sportovima u kojima se traži velika tjelesna sprema, zar ne?
kuglackias
Tipka sa dve ruke
Postovi: 304
Pridružen/a: 03 kol 2011, 14:42

Re: Prva HKL - Muški

Post Postao/la kuglackias »

Slažem se Newform.
Ako želiš biti vrhunski kuglač zaboravi godišnji i more poslije 15.7., to je krajnji datum za početak priprema. Mjesec i pol trčanja i teretane, tisuće bačenih kugli prije početka sezone uz minimalno 5-7 treninga tjedno u trenažnom ciklusu. To je minimum koji je potreban da bi si uz titulu kuglač mogao dati prefiks sportaš i uz godine rada postaje se odličan kuglač/sportaš. Sve ostalo je rekreacija.
Na kraju bi svatko mlad bio lud kada bi razmišljao sa 20g da bi htio trajati kao Fučkar. Prvenstveno bi trebalo razmišljati kako što prije završiti fakultet i naći posao, uz faks kuglanje je odlična nadogradnja uz koju ako si kvalitetniji možeš zaraditi za sendvič i kolu. Juniori imaju još jednu prednost, a to je da mogu vrlo rano (sa medaljom na SP) zaraditi kategorizaciju i osigurati odlične studentske prihode, na neki način rasteretiti roditelje i osjetiti neku odgovornosti i naučiti raspolagati sa nekim budžetom. Kada završiš faks i nađeš posao nekako se poklapa da si tada u nekim početnim seniorskim vodama. Tada bi trebalo uz sve gore navedeno davati svoj maksimum. Kasnije dolazi obitelj, posao, stres i pitanje je tko se može na sve to koncentrirati i je li kuglanje uopće na prvom mjestu. Danas se od kuglanja ne može živjeti osim ako nisi član kancelarije HKS-a i to djeci i njihovim roditeljima treba odmah naglasiti.
Što klubovi rade sa djecom, da li koriste taj obrazac? Ima li djece u kuglanju? Što HKS radi da educira trenere mladih kako bi privukao djecu u kuglanje i naučio ih kako raditi sa djecom? Da li ti treneri rade na moderan način ili su „stara škola“? Tko to kontrolira i kakvi su rezultati? Retorička pitanja na koja nema odgovora jer ovi u HKS-u troše energiju čitajući forum, razbijajući glavu tko to piše i tko je tko pod kojim pseudonimom, lupajući putne naloge umjesto da se prime konkretnog posla.
Da se vratim na Zaprešić, jer ipak je ovo tema prva liga. Oni uz Medveščak, Osijek, Novsku, Brod, Čakovec i nekada Veliku Goricu kvalitetno rade sa djecom. Interesantno je za primijetiti da svi oni koji su glasali za Mikca (osim Osijeka koji je dao glas za radno mjesto fizioterapeuta) nemaju svoj pomladak, ne rade sa djecom ali odlučuju o sudbini kuglanja.
Klubove iz prve lige koji nemaju djecu ili ih fiktivno registriraju treba kazniti!! To je jedini način da ih se natjera da rade sa djecom.
julio
Raspisani lik
Postovi: 714
Pridružen/a: 23 svi 2014, 10:12
Lokacija: Kuševac

Re: Prva HKL - Muški

Post Postao/la julio »

hks ne voli kada igrači rade ili studiraju , nedavno je mance bio izbačen iz reprezentacije jer je morao na ispit
Pozitivac
Zna gdje su sva slova
Postovi: 121
Pridružen/a: 11 pro 2012, 09:43

Re: Prva HKL - Muški

Post Postao/la Pozitivac »

julio je napisao/la:hks ne voli kada igrači rade ili studiraju , nedavno je mance bio izbačen iz reprezentacije jer je morao na ispit
Sva sreća pa je Dekan fakulteta iz Rijeke bio dopredsjednik u to vrijeme i stao u obranu Mancea! :oops:
Avatar
newform1
Forumsko piskaralo
Postovi: 1931
Pridružen/a: 05 vel 2009, 23:09
Lokacija: Zagreb

Re: Prva HKL - Muški

Post Postao/la newform1 »

Kuglačkias, samo mi objasni kako to Medveščak radi s djecom i kojom djecom? Misliš li na ona 4 juniora koja su za njih registrirani?
Odgovorite