cezar je napisao/la:Poštovani g.sin,....
Cezare, ajde da krenemo ispočetka.
Totalno si promašio sadržaj mog posta i donio si sasvim krive zaključke. Za početak, ne lobiram ni za koga i nemam osobnih interesa oko nastupa bilo kojeg igrača niti reprezentativca. Ja sam samo običan igrač, bez nekih spektakularnih rezultata, ali koji jako voli ovaj sport. Osim toga, nije mi nikad namjera "pametovati" nego iznosim svoje mišljenje s kojim se ti ili bilo tko drugi s foruma može ili ne mora složiti.
Vjerujem da ćeš se složiti sa mnom da je svakom igraču san nastupiti na pojedinačnom i ekipnom SP. Samim time, zabranom nastupa nacionalnog saveza na takvom spektaklu, dovoljna je kazna i za tu državu i za savez i za igrače, a bome i za kuglanje. Ne dozvoljavanjem nastupa igrača za klubove, (zbog grijeha saveza), bilo zato što su reprezentativci (Stoklas - Rot WS) ili stranci poput Koste (Karlovac) zato što imaju "krivu putovnicu", na gubitku su klubovi, sami igrači, odnosno kuglanje kao sport i na kraju publika. Dakle, ne mislim da treba kazniti reprezentativce, nego isključivo reprezentativne nastupe za kažnjeni savez. Zato ne gledam "usko" kako ti kažeš, nego upravo suprotno. Meni osobno bi bilo jednako krivo da se kojim slučajem ova kazna tiče bilo kojeg svjetskog igrača na "privremenom radu", pa da smo zakinuti za nastupe npr. Ernješija i, Zavarka, (za Seged i Podbrezovu), i da ne nabrajam dalje. Da sam itekako u pravu, dokaz je to što je zbog pritiska Rot WS, u samo sat vremena, NBC promijenio svoju odluku u dijelu rečenice "kazna nastupa odmah" u "kazna nastupa od 01.04.15". Dakle, Statut je možda abeceda i svi su klubovi jednaki, ali neki su ipak "jednakiji." Hoću reći, da nije u pitanju Rot WS, (i da se njima nije išlo na ruku), nego npr Poštar iz Splita, vjerojatno ne bi došlo do takve hitne izmjene. Poanta je da Statut traži red, ali vidljivo je da zbog interesa ovog sporta općenito, ne traži da kazne budu baš tako drakonske.
Što se tiče dijela u kojem mi tumačiš kako ja, odnosno moj glas, odlučuje o funkcijama, jako si u krivu. Možda si ti blizak nekom savezu i manjini iz tog okruženja, no vjeruj mi, nikada, ali baš nikada me nitko nije pitao za mišljenje, niti tražio moj glas za lobiranje nekog kandidata. Zašto je to tako? Vjerojatno zato jer
mi "obični" igrači ne pripadamo niti kako si ti naveo "nižim asocijacijama". Nitko nikada nije smatrao potrebnim da nas informira da je npr. u toku reizbor funkcija u županijskom savezu. Nismo informirani niti kada su izbori, niti tko su kandidati, niti tko ih je predložio i zašto. Nismo upućeni niti u to kad županijski savez ima kakve sjednice, skupštine ili što već, niti koje su teme. Do nas informacije o promjenama dopru tek kad je priča završena. Vjerojatno se zato po savezima uvijek vrte isti ljudi. Žalosno, ali najbolje sam informiran o događajima Osječko-baranjskog saveza i to zahvaljujući tome što M. Liović sve događaje, pozive i odluke" lijepi" na stranicu. Zato mi
nemoj govoriti da smo JA i MOJ glas, (čitaj većine registriranih igrača), odabrali bilo koje vodstvo bilo kojeg saveza.