Hrvatski kuglački savez

Natjecanja i novosti iz HKS-a
Avatar
Ivča
Zna gdje su sva slova
Postovi: 235
Pridružen/a: 25 tra 2015, 10:29

Re: Hrvatski kuglački savez

Post Postao/la Ivča »

Kegelmaniac je napisao/la:Mislio sam na Statut iz Vukovara. ...
Valjda će im ovaj biti prihvaćen. Nisu baš takvi bilmezi :D
Najbolje dane provedoh po noći
heku
Tipka sa dve ruke
Postovi: 429
Pridružen/a: 22 kol 2012, 18:22

Re: Hrvatski kuglački savez

Post Postao/la heku »

Poštovani!
E moj Japa ne da sam smiješan nego komičan.Jer primjetio sam da mi raste rep .Jedino ne znam kako dobiti kopita pa da budem na jednoj strani vage kontra BOGA na drugoj.Ja ga nisam još vidio osim kada se čekićem lupim po prstima jer ga spomenem, ali najčešće vidim sve zvijezde.Kada je Bog stvarao svijet stvorio je dosta dobroga ali i ono drugo sigurno nije nazvao on jer i lenjivcu i smrdljivcu ime je dao čovjek a ne Bog.Za staze da prostiš J... mi se.No spominjati meni mentora pa mi smo svjetlosne godine po razmišljanju jedan od drugoga.A iako sam nagluh uši su mi sve veće.
PS.I jedno pitanje tebi.Jel istina da se radi na eliminaciji HKS-a radi g.Petrovića da se ne mora platiti odšteta a savez ionako nema toliko novaca.A najnovije tko je vidio kombi sa logom HKS-a punog mandarinki na jednoj placi.Sigurno su dijelili donaciju.Pohvalno.Današnji mobiteli su ZAKON.
Japa
Tek protipkao
Postovi: 32
Pridružen/a: 27 stu 2014, 12:44

Re: Hrvatski kuglački savez

Post Postao/la Japa »

Oprosti Fazlinoviću ali moram radi Zeljara.......
Činjenica da možemo reći kako je Bog stvorio svoju suprugu koja je radom s njim uzela sve one medalje pojedinačno, parovsko i ekipno. Ostali puleni meni su nepoznati ali ima jedna kruta istina,a to je da u reprezentaciji nitko ne stvara igrače
(nije to ni Kovač,ni Bilić,ni Čiro itd) nego ih oblikuje i tu se vidi uspješnost trenera.Kuglanje je pojedinačni sport i tu nema međusobnih kombinacija,zato je važno kakve je vrste jedan na jedan !? Trener-igrač !!
Kako bi ti to približio, stvaranje igrača(čice)je kao osnovna škola,a oblikovanje igre koji daje vrhunski rezultat,je fakultet. E to ima naš Bog,i zato su tolike medalje koje mu nitko ne može uzeti,jer je to upisano u anale hrvatskog kuglanja.
Loša ti je usporedba (ili dobra??) Lulić-muški, Mikac-žene, privatiziranje za 5 mjesto i privatiziranje za zlato! Kužiš stari moj?? To ti je ta tako zvana logistika.
Horvat kaže da je čestitao na zlatu, pa to se očekuje od pravog sportskog djelatnika. Potpisivanje ugovora na slici, to svi mi vidimo na stranici, vidimo i protagoniste ,ali tko kaže šta su potpisivali,tko kome i tko za što.
To je enigma ,a kegelmaniac bi odmah na crnu listu bez dodatnih argumenata. Ja koliko sam shvatio nema svih staza "gratis", kada sam spomenuo 16 staza se prodaje,a nakon toga se dobivaju staze za kamp. Znači ,netko je napisao "nema džabe ni u stare babe", jasno nešto treba uraditi da bi se participiralo u pozitivu! Jasno je da su mnogi naučeni samo uzeti bez ostatka(kako kažu političari)a ničim to što uzimaju zaslužiti.Takvo vrijeme je prošlo svršeno!!
Interesirali smo se oko Statuta,kao i Ivča, za sada nema odjeka, ali pljuvačina u stilu ovi bilmezi ili bezveznjaci iz hks,nije u redu jer kako kaže izvor hks je dobio pozitivno mišljenje HOO-a na Statut, pa šta bi više ???
HKS je odgovoran za rad HOO-u, to bi trebalo biti dovoljno, osim ako nema drugih uzvišenijih organa uz intervenciju ??
Dobro kaže Luka ,možda bi ipak trebala biti poznata cijela slika, zato ja ne donosim prerano zaključke.
Fazlinoviću, sada ću te sigurno poslušati....
Avatar
Ivča
Zna gdje su sva slova
Postovi: 235
Pridružen/a: 25 tra 2015, 10:29

Re: Hrvatski kuglački savez

Post Postao/la Ivča »

Japa je napisao/la:.......
Činjenica da možemo reći kako je Bog stvorio svoju suprugu koja je radom s njim uzela sve one medalje pojedinačno, parovsko i ekipno. ,....
Koliko ja znam ona je bila i prije njega odlična kuglačica. Osim toga narod kaže: Jedna lasta ne čini proljeće.
Japa je napisao/la:...zato je važno kakve je vrste jedan na jedan !? Trener-igrač !!,....
Koji je onda po tebi omjer zasluga klupskog trenera i BOG-a u odličnim rezultatima na SP recimo Maričičke ili Ravničke? 50:50 ili ...?
Japa je napisao/la:...Potpisivanje ugovora na slici, to svi mi vidimo na stranici, vidimo i protagoniste ,ali tko kaže šta su potpisivali,tko kome i tko za što.,....
Pa sigurno Mikac ne prodaje kuglanu Funku ili Funk turističko putovanje BTravelu. Ili možda griješim? Hmm istina teoretski su moguće razne kombinacije ali u Članku 36. Statutu HKS-a između ostalog piše:
"Skupština HKS-a (dalje u tekstu: Skupština) najviše je upravljačko tijelo HKS-a, koje u ostvarivanju ciljeva iz članka 16. ovog Statuta obavlja sljedeće funkcije i zadaće:
– odlučuje o organiziranju međunarodnih kuglačkih natjecanja prema propisima Međunarodne kuglačke federacije i njezinih asocijacija;
– predlaže održavanje svjetskih i europskih kuglačkih prvenstava i kupova, uz suglasnost HOO-a i nadležnog Ministarstva"

Što je od ovoga odrađeno?
Japa je napisao/la:To je enigma ,a kegelmaniac bi odmah na crnu listu bez dodatnih argumenata. Ja koliko sam shvatio nema svih staza "gratis", kada sam spomenuo 16 staza se prodaje,a nakon toga se dobivaju staze za kamp. Znači ,netko je napisao "nema džabe ni u stare babe", jasno nešto treba uraditi da bi se participiralo u pozitivu! Jasno je da su mnogi naučeni samo uzeti bez ostatka(kako kažu političari)a ničim to što uzimaju zaslužiti.,....
Zato sam ti citirao Wikipediju da nema enigmi. Osim toga u članku 13.Statutu HKS-a piše:
"Rad, djelatnosti i djelovanje HKS-a su javni, a javnost djelovanja HKS-a ostvaruje se:
– otvorenošću sjednica Skupštine i IO-a za medije;
– pravodobnim izvješćivanjem članstva i javnosti o djelatnostima i aktivnostima HKS-a posredstvom medija, na tiskovnim konferencijama, putem web stranice HKS-a, pisanim izvješćima, na posebnim skupovima ili na drugi prikladan način;
– pravodobnim dostavljanjem poziva i materijala članovima Skupštine, IO-a i drugim pozvanim osobama na sjednice;

Japa je napisao/la:Takvo vrijeme je prošlo svršeno!!,....
Takvo vrijeme nije smjelo ni postojati. Još je tragičnije da nitko nije završio na ljetovanju na JZ Zagreba.
Japa je napisao/la:...hks je dobio pozitivno mišljenje HOO-a na Statut, pa šta bi više ???,....
Ja sam izrazio vjeru da će ovoga puta sa Statutom napokon biti sve OK. Jer bi ih u protivnom sve trebalo potjerati da ovce čuvaju. Ja osobno ne znam za slučaj da je jednom nacionalnom savezu bilo potrebno 6 Skupština za usklađenje Statuta sa Zakonom. To ti je kao da ti treba šest kugli da srušiš prvi čunj i uvjeravaš sve oko sebe kako si odličan kuglač.
HOO nije nadležno državno tijelo za OVJERU statuta. To rade Uredi državne uprave po županijama. Za upis u Registra promjena postoji točno propisan procedura koju se treba poštivati i u tom slučaju nema nikakvih problema. Raspitaj se malo po županijskim savezima pa da vidiš koliko ih ima važeće Rješenje o usklađenju svog unutarnjeg ustroja (uključujući i Statut) sa novim zakonom o udrugama. Na važnost brzog usklađenja sa Zakonom o udrugama NN 74/14, te sa člankom 14. i člankom 23. Zakona o sportu (NN 71/06, 150/08., 124/10, 124/11, 86/12 i 94/13.) apelirali su na seminarima koje su organizirali i HOO i drugi uredi UD. Samo je trebalo biti prisutan i slušati. Ili barem pročitati čl.7 Statuta HKS-a. Koliko je bilo važno da se HKS brzo uskladi sa pozitivnim propisima RH leži u činjenici da svi ŽS i klubovi imaju obavezu da usklade svoje Statuta sa Statutom HKS-a. Da su čekali važeći Statut HKS-a svi bi već bili u postupku likvidacije.
Japa je napisao/la:HKS je odgovoran za rad HOO-u, to bi trebalo biti dovoljno,....
HKS je najmanje odgovoran HOO. Odgovoran je prije svega onima koji su pobrojani u gornjim zakonima, zatim odgovara svojoj Skupštini koju sačinjavaju županijski savezi. Zbog te činjenice bi barem Skupština HKS-a trebala znati što je BOG potpisao jer je Skupština iznad BOG-a. To ti piše u čl. 51. Statuta:
"Predsjednik HKS-a je predsjednik i Skupštine i IO HKS-a (dalje u tekstu: Predsjednik).
Ima sljedeće ovlasti, prava, obveze i odgovornosti, zadaće i dužnosti:
...Predsjednik za svoj rad odgovara Skupštini."
Najbolje dane provedoh po noći
zeko
Zna gdje su sva slova
Postovi: 219
Pridružen/a: 06 ožu 2009, 14:48

Re: Hrvatski kuglački savez

Post Postao/la zeko »

Sam da obavijestom tog Japu ..., HKS je odgovoran ponajviše kuglačima i klubovima onda svima ostalima.
julio
Raspisani lik
Postovi: 714
Pridružen/a: 23 svi 2014, 10:12
Lokacija: Kuševac

Re: Hrvatski kuglački savez

Post Postao/la julio »

svaka čast ivča , ovo je bila demontaža jape i njegovog pokušaja neargumentiranog opravdanja lošeg rada hksa i to u par replika
osim što je japa priznao da je bivša garnitura krala na čelu sa lulićem i mikcem , priznao je da su i privatizirali reprezentaciju što u prijevodu znači da koristiš novce države za privatne interese
sada staze više nisu đabe , sada imamo i 16 staza , sada nisu potpisali ugovor - mijenjamo priču iz dana u dan
vidjet ćemo što , kako i na koji način je povezana ta nova firma koja se pojavila u cijeloj ovoj priči , možda će se preko nje pokušati ući u hrvatsku - iz tog razloga je japa spominjao ekstra profite koje su preuzeli milivojeviću ... svaka čast tom fazlinoviću , neka samo nagovara japu da piše
Avatar
lukodp
Forumsko piskaralo
Postovi: 2812
Pridružen/a: 30 ožu 2009, 12:07
Lokacija: Ciglenica, Kutina
Kontakt:

Re: Hrvatski kuglački savez

Post Postao/la lukodp »

Ok.
Meni neke stvari zbilja nisu jasne. Kojih 16 staza?
SP se igra na 8 staza. HKS plati 8 staza. Tih 8 staza nakon SP završe u jednom ili dva kuglačka kampa. Jbt sad ispada da ćemo dobit 16 staza što je ekvivalent za 4 nove kuglane jel... :roll:
Svi znaju da nitko ništ ne zna.
Luko Del Ponte
Avatar
Ivča
Zna gdje su sva slova
Postovi: 235
Pridružen/a: 25 tra 2015, 10:29

Re: Hrvatski kuglački savez

Post Postao/la Ivča »

Ma cijena 1 staze je cca 15-20 000 ojra ovisno o opremi i brandu. I tu cijenu će netko platiti. Daj bože da se napravi što više staza i da sve budu pune od jutra do sutra. Daj bože da se održavaju poput Drave, Zaprešića ili Grmoščice.
Samo iz Japinog pisanja ispada da će sve staze koje se naprave u Hrvatskoj biti napravljene isključivo zaslugom BOG-a.
Najbolje dane provedoh po noći
Pele
Zna gdje su sva slova
Postovi: 145
Pridružen/a: 05 ruj 2014, 15:12

Re: Hrvatski kuglački savez

Post Postao/la Pele »

Šteta što se Japa neće više javlja , ako ga ne prebace gluposti! Kaže jedna legenda o pokojnom Vladimiru Beari ,hajdukovcu,velikom vrataru, kada je putovao u Americi,pisao je majci pismo i kaže, pišem vam polako jer znam da ne znate brzo čitati.
Tako i Julio pročito je samo ono što je volio videti. Nije vredno komentara,veliki trener se zanio.
Ivča mi je mnogo intersantniji, kako potezom pera križa sve što mu ne leži. Dovoljno je star da zna tko je stvorio kuglačicu u Rijeci, pa onda o lasti.
Čovek očito ne kuži šta je to jedan na jedan i poliranje igrača na viši nivo.
Dalje pa suglasnosti za svetsko prvenstvo su morale biti već ranije , šta brlja o tome.
Statut je kako kaže Japa imao suglasnost HOO , kaže veliki Ivča da je to manje važno, pa onda opet spominje kako su se trebale pratiti upute Hoo.... Šta on želi , kaže onaj Stazić u Saboru, ne zna je li bi piškio ili kakio.
Ivča zapravo još nije shvatio da su izbori za Hks prošli, a da je kako kažu spisi on najveći i jedini krivac što je pala Skupština 2013 , a sada deli lekcije.
Sada je kasno plakati i ne okretati pilu naglavačke
Avatar
cezar
Forumsko piskaralo
Postovi: 1189
Pridružen/a: 30 tra 2012, 22:47
Kontakt:

Re: Hrvatski kuglački savez

Post Postao/la cezar »

Japa je napisao/la:Činjenica da možemo reći kako je Bog stvorio svoju suprugu koja je radom s njim uzela sve one medalje pojedinačno, parovsko i ekipno.
Koliko ja znam gospođu = suprugu gospodina Boga NIJE stvorio ON = Bog jer je on došao u klub kad je ona već bila velika igračica,a što je radila 8 (osam) godina u Sloveniji – igrala za Celje i radila sa jednim od najvećih i najtrofejnijih trenera u Evropi koji još i danas STVARA. Bog je vodio i KK Rijeku nekoliko godina. ALI sa gotovim –izgrađenim igračicama.Danas u KK Mlaka dolaze SAMO gotove igračice i pazi sad: on = Bog sjedi i sekundira SAMO određenim igračicama,nikako onima koje su ponikle ili počele u KK Mlaka. A dolazak u KK Mlaku je normalno uvijek misteriozan i uvjetovan JER doći do reprezentacije je najkraći put kroz igranje u KK Mlaka – bar za sada!
Najlakše je ljudima reći ono što im se sviđa, to stvarno može svatko, a reći im istinu za to treba imati hrabrosti.
Odgovorite