Japa je napisao/la:.......
Činjenica da možemo reći kako je Bog stvorio svoju suprugu koja je radom s njim uzela sve one medalje pojedinačno, parovsko i ekipno. ,....
Koliko ja znam ona je bila i prije njega odlična kuglačica. Osim toga narod kaže: Jedna lasta ne čini proljeće.
Japa je napisao/la:...zato je važno kakve je vrste jedan na jedan !? Trener-igrač !!,....
Koji je onda po tebi omjer zasluga klupskog trenera i BOG-a u odličnim rezultatima na SP recimo Maričičke ili Ravničke? 50:50 ili ...?
Japa je napisao/la:...Potpisivanje ugovora na slici, to svi mi vidimo na stranici, vidimo i protagoniste ,ali tko kaže šta su potpisivali,tko kome i tko za što.,....
Pa sigurno Mikac ne prodaje kuglanu Funku ili Funk turističko putovanje BTravelu. Ili možda griješim? Hmm istina teoretski su moguće razne kombinacije ali u Članku 36. Statutu HKS-a između ostalog piše:
"Skupština HKS-a (dalje u tekstu: Skupština) najviše je upravljačko tijelo HKS-a, koje u ostvarivanju ciljeva iz članka 16. ovog Statuta obavlja sljedeće funkcije i zadaće:
– odlučuje o organiziranju međunarodnih kuglačkih natjecanja prema propisima Međunarodne kuglačke federacije i njezinih asocijacija;
– predlaže održavanje svjetskih i europskih kuglačkih prvenstava i kupova, uz suglasnost HOO-a i nadležnog Ministarstva"
Što je od ovoga odrađeno?
Japa je napisao/la:To je enigma ,a kegelmaniac bi odmah na crnu listu bez dodatnih argumenata. Ja koliko sam shvatio nema svih staza "gratis", kada sam spomenuo 16 staza se prodaje,a nakon toga se dobivaju staze za kamp. Znači ,netko je napisao "nema džabe ni u stare babe", jasno nešto treba uraditi da bi se participiralo u pozitivu! Jasno je da su mnogi naučeni samo uzeti bez ostatka(kako kažu političari)a ničim to što uzimaju zaslužiti.,....
Zato sam ti citirao Wikipediju da nema enigmi. Osim toga u članku 13.Statutu HKS-a piše:
"
Rad, djelatnosti i djelovanje HKS-a su javni, a javnost djelovanja HKS-a ostvaruje se:
– otvorenošću sjednica Skupštine i IO-a za medije;
– pravodobnim izvješćivanjem članstva i javnosti o djelatnostima i aktivnostima HKS-a posredstvom medija, na tiskovnim konferencijama, putem web stranice HKS-a, pisanim izvješćima, na posebnim skupovima ili na drugi prikladan način;
– pravodobnim dostavljanjem poziva i materijala članovima Skupštine, IO-a i drugim pozvanim osobama na sjednice;
Japa je napisao/la:Takvo vrijeme je prošlo svršeno!!,....
Takvo vrijeme nije smjelo ni postojati. Još je tragičnije da nitko nije završio na ljetovanju na JZ Zagreba.
Japa je napisao/la:...hks je dobio pozitivno mišljenje HOO-a na Statut, pa šta bi više ???,....
Ja sam izrazio vjeru da će ovoga puta sa Statutom napokon biti sve OK. Jer bi ih u protivnom sve trebalo potjerati da ovce čuvaju. Ja osobno ne znam za slučaj da je jednom nacionalnom savezu bilo potrebno 6 Skupština za usklađenje Statuta sa Zakonom. To ti je kao da ti treba šest kugli da srušiš prvi čunj i uvjeravaš sve oko sebe kako si odličan kuglač.
HOO nije nadležno državno tijelo za OVJERU statuta. To rade Uredi državne uprave po županijama. Za upis u Registra promjena postoji točno propisan procedura koju se treba poštivati i u tom slučaju nema nikakvih problema. Raspitaj se malo po županijskim savezima pa da vidiš koliko ih ima važeće Rješenje o usklađenju svog unutarnjeg ustroja (uključujući i Statut) sa novim zakonom o udrugama. Na važnost brzog usklađenja sa Zakonom o udrugama NN 74/14, te sa člankom 14. i člankom 23. Zakona o sportu (NN 71/06, 150/08., 124/10, 124/11, 86/12 i 94/13.) apelirali su na seminarima koje su organizirali i HOO i drugi uredi UD. Samo je trebalo biti prisutan i slušati. Ili barem pročitati čl.7 Statuta HKS-a. Koliko je bilo važno da se HKS brzo uskladi sa pozitivnim propisima RH leži u činjenici da svi ŽS i klubovi imaju obavezu da usklade svoje Statuta sa Statutom HKS-a. Da su čekali važeći Statut HKS-a svi bi već bili u postupku likvidacije.
Japa je napisao/la:HKS je odgovoran za rad HOO-u, to bi trebalo biti dovoljno,....
HKS je najmanje odgovoran HOO. Odgovoran je prije svega onima koji su pobrojani u gornjim zakonima, zatim odgovara svojoj Skupštini koju sačinjavaju županijski savezi. Zbog te činjenice bi barem Skupština HKS-a trebala znati što je BOG potpisao jer je Skupština iznad BOG-a. To ti piše u čl. 51. Statuta:
"Predsjednik HKS-a je predsjednik i Skupštine i IO HKS-a (dalje u tekstu: Predsjednik).
Ima sljedeće ovlasti, prava, obveze i odgovornosti, zadaće i dužnosti:
...Predsjednik za svoj rad odgovara Skupštini."