Prvenstvo svijeta u Njemačkoj!

Svjetska prvenstva, kupovi, liga prvaka...
Post Reply
Čunj
Tek protipkao
Posts: 85
Joined: 06 Feb 2009, 10:29

Prvenstvo svijeta u Njemačkoj!

Post by Čunj »

Mislite li, možemo li proći skupinu u Njemačkoj?
User avatar
sasa
Forumsko piskaralo
Posts: 1353
Joined: 26 Jan 2009, 13:37
Location: centar svita

Re: PRVENSTVO SVIJETA U Njemačkoj!

Post by sasa »

daj nam više detalja :D

u skupini smo čini mi se sa srbima i makedoncima, a samo jedan ide dalje?
milos
Zna gdje su sva slova
Posts: 290
Joined: 09 Feb 2009, 10:52

Re: PRVENSTVO SVIJETA U Njemačkoj!

Post by milos »

Hrvatska je u grupi s Makedonijom, Srbijom i Bosnom i Herzegovinom. Dvoje prvoplasiranih ide dalje, a bodovi iz prednatjecanja se prenose. Ako će Hrvatska igrati s najboljih i najspremnijih 6, morala bi proći. Iako se Makedonija pojačala s još jednim novootkrivenim potomkom Aleksandra Velikog - Urošem Stoklasom, po meni su oni ekipa koja je prošla svoj igački zenit. Bosna, koja sastavlja ekipu po ključu 2+2+2, svi moraju imati preko 50 godina i samo jedan smije biti nepušač, je totalni autsajder. Srbija s fenomenom Zavarkom je vrlo jaka, a najveća pojačanja su joj odlična forma 5. i 6. igrača (Zsolt Kiss, koji igra u Szegedu i Ostojić, ev. Čaluković). Veliki psihološki dobitak za Hrvatsku je fenomenalna igra i čvrstina Marija Mušanića. Matko će vjerojatno još podići igru do SP, Brna se mora dodatno motivirati i vratiti samopouzdanje, Mance i Uzelac su prototipovi modernih igrača...Kao šestog, ja bih stavio Čotu, koji ima iskustvo, ali i dovoljno eksplozivnosti za takva takmičenja.
Tara
Zna gdje su sva slova
Posts: 209
Joined: 06 Feb 2009, 18:46

Re: PRVENSTVO SVIJETA U Njemačkoj!

Post by Tara »

milos wrote:Hrvatska je u grupi s Makedonijom, Srbijom i Bosnom i Herzegovinom. Dvoje prvoplasiranih ide dalje, a bodovi iz prednatjecanja se prenose. Ako će Hrvatska igrati s najboljih i najspremnijih 6, morala bi proći. Iako se Makedonija pojačala s još jednim novootkrivenim potomkom Aleksandra Velikog - Urošem Stoklasom, po meni su oni ekipa koja je prošla svoj igački zenit. Bosna, koja sastavlja ekipu po ključu 2+2+2, svi moraju imati preko 50 godina i samo jedan smije biti nepušač, je totalni autsajder. Srbija s fenomenom Zavarkom je vrlo jaka, a najveća pojačanja su joj odlična forma 5. i 6. igrača (Zsolt Kiss, koji igra u Szegedu i Ostojić, ev. Čaluković). Veliki psihološki dobitak za Hrvatsku je fenomenalna igra i čvrstina Marija Mušanića. Matko će vjerojatno još podići igru do SP, Brna se mora dodatno motivirati i vratiti samopouzdanje, Mance i Uzelac su prototipovi modernih igrača...Kao šestog, ja bih stavio Čotu, koji ima iskustvo, ali i dovoljno eksplozivnosti za takva takmičenja.

Kaj su to namerno takvu grupu napravili??? Ex Yu.... :D sala naravno!!!!
Mislim da je u grupi favorit Srbija predvodjena Zavarkom (iako jedna lasta ne cini prolece)!!!! Sto se tice Makedonije, ne treba zaboraviti da su Makedonci u Kosicama igrali u polufinalu!!!! I ispali rezultatom preko 3800!!!!! Bez Stoklasa!!! Slazem se sa Milosem da je Bosna outsider.... a Hrvatska??? Svakako moze proci grupu, ali moraju biti za to odabrani zaista najbolji igraci u tom trenutku!!!!!!!!
lappy
Nevini
Posts: 7
Joined: 08 Feb 2009, 11:54

Re: PRVENSTVO SVIJETA U Njemačkoj!

Post by lappy »

Kako je jučer igrala Makedonija protiv Slovenije, ja bi je stavio među favorite za medalju... Fučkar, Stoklas, Manev, Benedik, svi igrači za 640+, a vrlo solidna 5. i 6. igrač.
Tara
Zna gdje su sva slova
Posts: 209
Joined: 06 Feb 2009, 18:46

Re: PRVENSTVO SVIJETA U Njemačkoj!

Post by Tara »

lappy wrote:Kako je jučer igrala Makedonija protiv Slovenije, ja bi je stavio među favorite za medalju... Fučkar, Stoklas, Manev, Benedik, svi igrači za 640+, a vrlo solidna 5. i 6. igrač.
Lappy, si bio tamo??? :D Ja sam htela ici... bolesna... :( Uglavnom.... o tome sam ja pricala.... Da Makedonija nije za bacit u kos za smece.... Miloseeee..... i kanda im ni rok trajanja nije prosao.... a koliko vidim Galjo nije ni igrao... a i jedan Manev fali.... :P
User avatar
sasa
Forumsko piskaralo
Posts: 1353
Joined: 26 Jan 2009, 13:37
Location: centar svita

Re: PRVENSTVO SVIJETA U Njemačkoj!

Post by sasa »

S kim je ženska repka u skupini?
User avatar
sasa
Forumsko piskaralo
Posts: 1353
Joined: 26 Jan 2009, 13:37
Location: centar svita

Re: PRVENSTVO SVIJETA U Njemačkoj!

Post by sasa »

sasa wrote:S kim je ženska repka u skupini?
Image
Čunj
Tek protipkao
Posts: 85
Joined: 06 Feb 2009, 10:29

Re: Prvenstvo svijeta u Njemačkoj!

Post by Čunj »

Projekt „mladih“ Košice-Dettenheim:
Ono što je mene kod njega u tom trenutku pozitivno iznenadilo je hrabrost kojom je on ušao u taj projekt „Košice“, čak je imao odličan kostur za Košice: Mušanić, Bulka, Šarkezi, Brna, Zrile i Funda + selekcija mladih kao potencijalni kandidati. Bilo je tu prostora i za Kovače, Čote, Ukaloviće, Juričeviće... Da se sustavno do ovog prvenstva dvije godine radilo sa tim mladima i još nekim igračima koji bi u dvije godine kroz forme isplivali, moglo bi se kazati da bi bili favoriti. Ovako smo nemam pojma gdje.
Ali, opet ali, što se desilo, kako se radilo i tko je radio? – mala kronologija:
Bulka je ozlijedio ruku, niti savez niti njegov klub nije mu izašao u susret i čovjek je na operaciju otišao tek nakon pola godine ili duže – rezultat: niti ga je klub imao, niti reprezentacija.
Šarkezi je poslije prvenstva ozlijedio nogu i imao saobračajku, poslije ga je Izbornik na svakoj kuglani prozivao da je debeli, lijenčina i tko zna koje mu je sve epitete davao i vrijeđao ga. Rezultat – niti ga ima klub niti reprezentacija.
Ironija je to da su to dva prvaka svijeta, čak su i oba u Košicama protiv Rumunjske bili najjači igrači. I ovi ih samo tako gurnu sa strane, kao takvih talenata ima za izvoz – sramota! Drugi savezi bi takve mlade igračke potencijale mazili, pazili i brinuli se o njima.
Brnu su otpisali samo ovi u savezu – kao on nemože na pločama (smiješno) umjesto da mu daju podršku i rade na tome da još bolje igra. Sam izbornik je poslije Banja Luke govorio da nema šanse da Brna igra u Njemačkoj
Zrile očigledno ima nekih privatnih prioriteta i to treba poštovati, ali ne ga i otpisati u budućnosti
Funda se ozlijedio pred samo prvenstvo i navodno privatno potrošio hrpu novaca na liječenje umjesto da mu savez pruži ruku i pomogne, sada kada igra odlično Izbornik govori da je prestar i da igra loše!?
Benčević se mislim oženio i ima prioritet na poslu.
Fridl, o njemu sve govore rezultati u klubu i na SP-u u Zadru
Guralo se Leku koji je imao zdravstvenih problema, srušio se na pripremnoj utakmici i na pripremama, kako i ne bi kada su trčali na pripremama po kiši kao da se spremaju za specijalce, tjerale su se i cure da trče po kiši – pa gdje toga ima? Teško mi je čak i za povjerovati da su morali trčati po kiši, ali tako se priča.
Još su ih na kraju slali kiropraktičarima i uvjetovali im obavezne posjete sa igranjem u reprezentaciji – taj primjer bi trebalo dati profesorima na difu (kineziologiji) i studentima medicine da se studenti malo sprdaju sa strukom u kuglačkom sportu. Mogli bi na fakultetu uvesti i novi naziv za ono što se u sportu nikako nesmije raditi – ako postoji prijedlog, slobodno ga iznesite!
Nakon svih tih peripetija dolazi prvenstvo gdje Mušaniću ništa više nije jasno, Brni isto tako – ovi svi ozlijeđeni, ostali mladi niti blizu forme da bi pokrili ove ozlijeđene. Izbornik na listi ima Stojića, Milana, Fridla i ostale koji isto tako nisu u formi. Stare nema na listi i nije ih moguće pozvati.
Kružile su i neke priče o rezervacijama hotela, premiještanju ali o tome nemam dovoljno informacija – ako netko ima, slobodno ih podijeli ovdje. Našoj su se reprezentaciji na prvenstvu svi ostali smijali i nisu mogli vjerovati što se to događa kod nas.
Normalno je da je 6. mjesto u tom kaosu bio uspjeh – svaka čast igračima i igračicama.

Što se radi za Dettenheim? Mislim da se još ništa nije počelo raditi. Bulka, Mušanić, Bogdanović su sigurni, mislim da bi uz njih trebali (po trenutnoj formi) biti Funda, Čota, Ukalović i Špiljar dok se sa mladima navodno već počelo raditi – Fridl, Šarkezi, Uzelac i Mance. Nekako je Mance ovdje najkonstantniji, Uzelac se diže a za Šarkezija i Fridla nemam pojma što tu rade ove sezone – svaka čast dečkima ali kapa dole boljima – to opet ide na žulj Izborniku i njegovom kriteriju. Sa mladim dečkima treba konstantno raditi, samo je pitanje na čiji račun. Tko će opravdati 3 godine guranja Fridla u seniorsku reprezentaciju i koliko se novaca na njega potrošilo da bi u Zadru kao kapetan Juniorske sve upropastio, pazite – JUNIORSKE!! i sada bi mi trebali imati želudac i gledati ga u seniorskoj pored igračina koji se čude po kojim su kriterijima ti mladi upali. Postoji jedna jedina činjenica, djecu se gura u vatru a nisu spremna hodati niti po pepelu. To se vidjelo na juniorskom u Zadru kada su im Bolanča i ajde Uzelac najzreliije odigrali, dok su ostali podlegli pritisku. Njih je potrebno konstantno pripremati, a ne sakupiti ih dva mjeseca prije priprema i staviti ih uz bok seniorima. Što se tada događa, ovi mladi si umisle da su bolji od većine seniora, bahati su, bezobrazni a seniorskihrezultata nema niti u klubu niti u reprezentaciji. I što nam ostaje? Opet ismijavanje, nelagoda Mušaniću i Brni. Zamislite kako je tek njima. Možda se prođe Bosna, to će biti uspjeh. Pa ćemo 2g plakati i opet pisati eseje.... Izborniče, otvori oči već jednom i složi najbolju reprezentaciju, imaš još vremena. Gdje su Ukalović, Špiljar, Kasumović, Barišić, Šipalo, Kovač, Milinković, Zrile, Filipančić, Grubar, Baljak – svi su oni zaslužili barem da im HKS ako ništa drugo piće plati i da im se javno u lice kaže zašto nisu zaslužili biti barem na široj listi reprezentativnih kandidata.
Čak mislim da bi ovi dolje nabrojani u priremama dobro namučili gore navedenu reprezentaciju...
raikkonen23
Tek protipkao
Posts: 16
Joined: 15 Feb 2009, 21:54

Re: Prvenstvo svijeta u Njemačkoj!

Post by raikkonen23 »

bravo bravo majstore,neznam tko si i sta si ali ovo sto si napisao sve je istina,svaka ti cast za ovo poz
Post Reply