Kriteriji za izbor reprezentacije

Rezultati i ostale vijesti
mrki
Tek protipkao
Posts: 28
Joined: 19 Dec 2011, 13:42

Re: Kriteriji za izbor reprezentacije

Post by mrki »

Kako biti dio klape nakon Celja? Kome može biti autoritet?
zeljar
Raspisani lik
Posts: 787
Joined: 27 Feb 2012, 14:08

Re: Kriteriji za izbor reprezentacije

Post by zeljar »

Mrki mislim da griješiš u svezi autoriteta. Trebao si biti u Ozlju na finalu Noćnog turnira i čuti kako nekolicina reprezentativaca učestalo skandira.
Pitaj svojih sugrađana koji su taj dan bili u Ozlju što se skandiralo. Ako je došlo do ušiju trojca "M" mislim da bi oni istog trena trebali dati ostavku.
bubimir
Tipka sa dve ruke
Posts: 424
Joined: 24 Mar 2015, 14:55

Re: Kriteriji za izbor reprezentacije

Post by bubimir »

pa napiši onda Zeljar i kaj su skandirani da znamo i mi koji nismo bili u ozlju...
julio
Raspisani lik
Posts: 714
Joined: 23 May 2014, 10:12
Location: Kuševac

Re: Kriteriji za izbor reprezentacije

Post by julio »

bubimir wrote:pa napiši onda Zeljar i kaj su skandirani da znamo i mi koji nismo bili u ozlju...
znaš ti jako dobro , napiši i možda se oslobodi koje mjesto za iduće sp . vidim da ti je to i namjera
kuglackias
Tipka sa dve ruke
Posts: 313
Joined: 03 Aug 2011, 14:42

Re: Kriteriji za izbor reprezentacije

Post by kuglackias »

Interesantnan je ovaj Izvještaj Biserke Perman gdje niti jednom rečenicom sebe ne spominje kao eventualnog sukrivca za loše rezultate, za loše odnose sa igračima i na kraju sa prikazanim znanjem koje je nedovoljno za ovakva prvenstva.
Najlakše je sve svaliti na igrače. U primjeru sa Sušcem vidimo da se prilikom osvajanja medalja trener diže u nebo, dok se prilikom loših rezultata trener ne spominje nego se krive igrači. Klasika. Na taj način Mikac je došao do 3.956.892 medalje kojima ga Mezak stalno diže u nebesa. Jer kao predsjednik saveza on je zaslužan za osvajanje svih medalja koje se dijele u tekućoj godini baš svima :roll:
Tako Biserka Perman odlično predlaže da bi sada reprezentativne akcije/ogledna trebali financirati klubovi gdje citiram: "krajem studenog potencijalne kandidate koji su pozitivno
odgovorili na upit, pozvati na ogledni turnir o trošku klubova". Krasno, klubovi plaćaju kotizacije, kazne, savez se financira od svega toga + HOO. Još bi klubovi trebali platiti i dnevnice Mezaku i Mikcu pa bi njihov cilj u ovom mandatu bio potpun.
http://kkzeljeznicar.com/images/3d%20Pe ... rsdorf.pdf

Što se tiče samo taktike i pripreme igrača, tu je skroz promašila. Izbor i selekcija je bio odrađen odlično. Nema zamjerke, svi koji su trebali biti tamo su bili. Sve kasnije je bila improvizacija koja nije utemeljena na nikakvoj metodologiji. Ponavljam, treba samo proviriti kod naših susjeda i vidjet će se kako se vode pripreme. Najgore od svega su bile pripreme gdje se igrače tjeralo da igraju 2x dnevno pred samo prvenstvo. Nije mi jasno zbog čega trenutne svjetske prvakinje nisu isto tako trenirale? Je li bio cilj da se dečke namjerno umori? Polako se otvaraju pitanja koja ulaze u skupinu u teorije zavjere ili je to bio proizvod neznanja ili nečije ludosti. Kasnije, postavljanje sastava, loše taktiče, prekomjerna šaranja i izmene, rošade su dovele to toga da smo igrali sve lošije i lošije što je direktan proizvod taktike glavnog trenera gdje se pokazao i umor koji je posljedica nepotrebnog bacanja 2x dnevno tjedan dana. Pronađite reprezentaciju koja je prošla takve pripreme tjedan dana prije SP-a!!!!
Upravo to je ono što je svojim radom kao trener napravila i nema tu nikakvog opravdanja. Prihvatila je poziv i sada kaže da ne prihvaća odgovornost. Sramota.

Inače, njezino izvješče za razliku od ovih splačina i sramotnih izvješća ostalih izbornika sadrži neki uvod, analizu i ima glavu i rep dok ovo ostalo nije vrijedno spomena bez obzira na sjajne rezultate. Najbolje da su Sušac i Orehovec stavili slike sa medaljama umjesto ovih izvješća. Ne kritiziram, samo primjećujem da nema dovoljno znanja pa ne bi bilo loše da Mikac održi jednu BESPLATNU edukaciju izbornika kako i na koji način je potrebno napisati izvješće. Pogotovo oni izbornici koji su prošli cijeli ciklus jer bi se izvješće trebalo nasloniti na neki plan koji bi izbornici već sada trebali napisati stručnom stožeru i onda IO evaluira da li se taj plan kroz rezultate i na kraju Izvješće i ostvario, samo što znam da je to za ovu garnituru u HKS teško za shvatiti, pročitati a kamoli implementirati.
User avatar
lukodp
Forumsko piskaralo
Posts: 2816
Joined: 30 Mar 2009, 12:07
Location: Ciglenica, Kutina
Contact:

Re: Kriteriji za izbor reprezentacije

Post by lukodp »

kuglackias wrote: U primjeru sa Sušcem vidimo da se prilikom osvajanja medalja trener diže u nebo, dok se prilikom loših rezultata trener ne spominje nego se krive igrači. Klasika.
Inaće, klasika je da je trener kriv za poraz a za pobjedu su zaslužni igrači. Kod nas (u kuglanju) je to izgleda malo naopak :lol:

Kod gđe. Perman mislim da bi joj trebalo dati još jednu šansu da barem pokuša odraditi cijeli ciklus priprema u komadu jer se s nekim njezinim zaključcima iz izvješća potpuno slažem (činjenica je da seniori odnosno večina njih ima svoj sistem rada) pogotovo ako je istina to s Bogdanovićem i traženjem para par sati prije utakmice :roll: . Jedino što je upitno je sam autoritet kojeg gđa. Perman ima kod seniorskih reprezentativaca bez kojeg je nemoguće išta postići.
Također smatram i da bi potpora saveza trebala biti prikladnija posebice kod priprema jer neadekvatan smještaj može poništiti puno toga odrađenog. I na kraju, na pripremama bi uvelike trebalo voditi računa o momčadskom duhu kojeg koliko vidim iz priloženog baš i nije bilo....
Luko Del Ponte
OS187DC
Tipka sa dve ruke
Posts: 324
Joined: 08 Feb 2009, 11:23

Re: Kriteriji za izbor reprezentacije

Post by OS187DC »

Pozz kuglači..... samo radite u kontinuitetu i rezultat će doći.....
julio
Raspisani lik
Posts: 714
Joined: 23 May 2014, 10:12
Location: Kuševac

Re: Kriteriji za izbor reprezentacije

Post by julio »

na fejsu sam vidio kako se njemački reprezentativci okupljaju , bave se skijaškim trčanjem , rade u teretani , trče , treniraju zajedništvo
što se događa sa našom (muškom) reprezentacijom ? vrijeme prolazi a u savezu nitko ništa ne radi
zeljar
Raspisani lik
Posts: 787
Joined: 27 Feb 2012, 14:08

Re: Kriteriji za izbor reprezentacije

Post by zeljar »

Kakio nitko u Savezu ne radi. Pa vidiš da se rotiraju da boli glava.
julio
Raspisani lik
Posts: 714
Joined: 23 May 2014, 10:12
Location: Kuševac

Re: Kriteriji za izbor reprezentacije

Post by julio »

oni se rotiraju a vrijeme prolazi , s obzirom da je mikac sredio u olimpijskom odboru ukidanje kategorizacija mislim da će angažman mlađih kategorija splasnuti i dovesti do propasti kuglanja a pogotovo ako se ovako odnose prema reprezentaciji
u biti krivo sam se izrazio - ne odnose jer nedostaje sustavi rad i angažman
još je žalosnije da netko cijelu godinu prima plaću za taj nerad
Post Reply