Ostavite poruku

Raznoliko brbljanje i ini razgovorčići
julio
Raspisani lik
Postovi: 714
Pridružen/a: 23 svi 2014, 10:12
Lokacija: Kuševac

Re: Ostavite poruku

Post Postao/la julio »

gdje je prijedlog novog bodovanja?
i što nevalja sa ovim postojećim? ukoliko je postojeći sustav dobar i ukoliko ga provode svi, čemu promjene? smanjivanje prve lige na 10 klubova je dobra prijedlog i to treba podržati
Avatar
Krunoslav
Forumsko piskaralo
Postovi: 1712
Pridružen/a: 07 vel 2009, 11:19
Lokacija: Slavonija

Re: Ostavite poruku

Post Postao/la Krunoslav »

julio je napisao/la:gdje je prijedlog novog bodovanja?
i što nevalja sa ovim postojećim? ukoliko je postojeći sustav dobar i ukoliko ga provode svi, čemu promjene? smanjivanje prve lige na 10 klubova je dobra prijedlog i to treba podržati
Imaš kod heku-a, a prva liga od 10 klubova, to znači da ove sezone ispada 4 kluba? :shock:
Avatar
cezar
Forumsko piskaralo
Postovi: 1189
Pridružen/a: 30 tra 2012, 22:47
Kontakt:

Re: Ostavite poruku

Post Postao/la cezar »

newform1 je napisao/la:Znam da je kod uvođenja igre i bodovanja na 120 hitaca bilo priča o tome kako nije pravedno da onaj koji sruši više čunjeva izgubi bod, ali evo, zaživjelo je i više se niko oko toga ne uzbuđuje. Logika postoji da je u našem sportu cilj srušiti što više čunjeva, no logično je i da igraš protiv igrača. Mislim da je NM na tragu objedinjavanja obaju logika u jedan sustav, što je opet, na neki način, logično.
Ono što u cijeloj priči ne valja je način izmjena pravila. Ne da mi se tražiti po pravilnicima, pa ću iznijeti svoju logiku, a netko me može demantirati ili potvrditi. Dakle, bilo kakvu izmjenu (promjenu) načina bodovanja mora blagosloviti HKS. HKS donosi način i sustav igre i bodovanja i svi "podsavezi" se moraju toga držati. Nisam siguran da li se HKS mora držati pravilnika FIQ-a ili NBC-a ili je u tome autonoman. Naime, stariji će se sjetiti primjera nogometa: cijeli je svijet za pobjedu davao po 2 boda, jedino su Englezi davali 3 boda za pobjedu a bod za nerješeno. Kasnije su taj način bodovanja prihvatili i UEFA i FIFA.
Prema tome, mislim da Zapad s tim prijedlogom može proči samo ako taj način bodovanja prihvati Skupština HKS-a i on se primjeni na sva natjecanja u ingerenciji HKS-a, znači na cijelom području R. Hrvatske. Dakle, ako Zapad tako nešto i donese samostalno, po meni, cijela regija Zapad prelazi u ilegalu i HKS ne bi smio priznati ni jedan rezultat regije Zapad. Slijedi trenutačna suspenzija i ni jedan igrač niti klub ne bi smio uopće biti više u sustavu HKS-a.
Englezi jedini u EU voze lijevom stranom ;) a što se tiče bodovanja:

a) HKS ne donosi nikakav način bodovanja i sustav igre i bodovanja u istoj niti može po Statutu– autonomija tu ne postoji;
b)kao punopravna članica međun.asocijacije WNBA-NBC, glasala je i prihvatila Statut i ostale Pravilnike koje donosi isključivo Konferencija NBC-a ;
c)Statut NBC-a : Paragraf 5, d) NBC osigurava jedinstvenost (istovjetnost) sportskog programa u NBC-u i u svim članicama
NBC-a kroz odgovarajuće Pravilnike i Odluke;
Paragraf 10,b) Obaveze članica: Statut i za njih obvezujuće Pravilnike,ostale Odluke i Zaključke Organa NBC-a,
slijediti i provoditi;
d)Sportski Pravilnik NBC-a, Članak 5.3.3.3. Nacionalna prvenstva (imaju kvalifikacijski karakter gledajući učešće na međun.natj)
(Čl. 8.2. ekipno prvenstvo u zemljama članicama NBC-a) : Prvanstva odnosno dio prvanstva (Čl. 8.2. odj.4) članica NBC-a
u kojima će se neposredno odlučiti o kvalifikantima za učešće na međunarodnim ekipnim priredbama, moraju ispunjavati
kriterije po čl. 5.3.1. (sva natjecanja NBC izvode se kombinirano i to prema vrsti natjecanja – pune/čišćenje- klasik,sprint) ;
čl.5.3.3.1. (broj hitaca po kategorijama uzrasta i vrste natjecanja) ;
i u svojim nacionalnim prvenstvima posebno čl. 6.3.1. (igra na poene, igrač na igrača) ;
8.1.2. (obaveza igranja ekipe sa 6 igrača odn. 4 igrača – dobne kategorije) ;
8.3.2.1.(maksimalan broj mogućih prijavljenih igrača za utakmicu je 10 igrača) ;
8.3.2.2. (predaja sastava ekipa : domaćin pa gost OSIM na neutralnim terenima
kod turnira ,međunar.utakmica i sl) ;
8.3.2.4. (zamjena igrača prije početka zagrijavanja )
Najlakše je ljudima reći ono što im se sviđa, to stvarno može svatko, a reći im istinu za to treba imati hrabrosti.
kegelmaniak
Zna gdje su sva slova
Postovi: 137
Pridružen/a: 04 lip 2014, 12:19
Lokacija: Dubrovnik

Re: Ostavite poruku

Post Postao/la kegelmaniak »

Uglavnom, 1.HKL po međunarodnim pravilima i bodovanju, ostatak kak se kojem voditelju digne. To je izgleda stav HKSa. 1.HKL može imati 10 klubova ali ne od iduće sezone.
Avatar
newform1
Forumsko piskaralo
Postovi: 1958
Pridružen/a: 05 vel 2009, 23:09
Lokacija: Zagreb

Re: Ostavite poruku

Post Postao/la newform1 »

kegelmaniak je napisao/la:Uglavnom, 1.HKL po međunarodnim pravilima i bodovanju, ostatak kak se kojem voditelju digne. To je izgleda stav HKSa. 1.HKL može imati 10 klubova ali ne od iduće sezone.
Ja to ne bih tako shvatio... I 3. liga je nacionalno prvenstvo, samo nižeg stupnja. Vrijede sve regule kao i za 1. ligu.

8.1.2. (obaveza igranja ekipe sa 6 igrača odn. 4 igrača – dobne kategorije) ;
8.3.2.1.(maksimalan broj mogućih prijavljenih igrača za utakmicu je 10 igrača) ;

Ako nema nekih podparagrafa, po ovome, nema razloga da se ne dopusti prijava od max. 8 igrača (iako se ja s tim ne slažem!) jer je određen samo minimalan i maksimalan broj igrača u prijavi. Ipak u duhu pozitivnih akata, ja bih ovo preveo da se ne može ograničiti broj igrača na 8, nego da ih može biti do 10 (uključujući i TZ), kao što je i do sada bila praksa: na prijavi ih može biti i 7, ali i 9.
kegelmaniak
Zna gdje su sva slova
Postovi: 137
Pridružen/a: 04 lip 2014, 12:19
Lokacija: Dubrovnik

Re: Ostavite poruku

Post Postao/la kegelmaniak »

newform1 je napisao/la: Ja to ne bih tako shvatio... I 3. liga je nacionalno prvenstvo, samo nižeg stupnja. Vrijede sve regule kao i za 1. ligu...
To je točno, ali sankcije za nepridržavanje se mogu primjeniti samo za 1.hkl, odnosno za klubove koji bi izborili plasman na međunarodna natjecanja. Govorim o sankcijama od strane NBC-a.
Kao što se vidi iz dosadašnjeg rada regije zapad, 2.HKL i niže su podložne samovolji pojedinih voditelja. Bez ikakvih sankcija od strane HKS-a, a NBC po tim pitanjima nema jurisdikciju, koliko sam ja shvatio. Iako logički gledano, kako i sam kažeš, 3.liga je isto nacionalno prvenstvo i zemlje članice NBC-a bi trebale usvojiti i primjenjivati ISO. Ali ne postoji način da se kazni zemlja članica ako se isto ne provodi. Ili postoji ali malo je zeznuto suspendirat klubove koji su u top 5 na svijetu :D .
Kegelmaniac
Raspisani lik
Postovi: 648
Pridružen/a: 16 lip 2009, 08:35

Re: Ostavite poruku

Post Postao/la Kegelmaniac »

SVE lige moraju imati ista pravila. Lige je potrebno prilagoditi koliko je to moguće financijskom stanju klubova. To bi morao biti posao HKS-a. Posao HKS-a bi trebao biti i uklanjanje ljudi iz kuglanja koji opsturiraju pravila i ponašaju se kao da su oni centar svijeta kao npr Majnarić u regiji zapad. Ali uz pomoć Mikca i Mesića taj lik i dalje maltretira svojim izmišljanjem pravila i samovoljom kojom je zarazio i vodeću garnituru u savezu.
Podržavam ligu 10 i podržavam usklađivanje međunarodnih pravilnika u svim ligama kako bi igrali kao i svi ostali i kako bi izbjegli međunarodnu sramotu. Dosta mi je da nas se zbog rada HKS-a blati i sramoti gdje god se okreneš.
Čak bi se složio sa prijedlogom koji bi kao u Njemačkoj mogućio dvojne registracije za sve igrače. Ne bi bilo loše da se na skupštini proba progurati i mogućnost kupnje svojih vlastitih kugli.
heku
Tipka sa dve ruke
Postovi: 429
Pridružen/a: 22 kol 2012, 18:22

Re: Ostavite poruku

Post Postao/la heku »

Poštovani!
Padne mi dobra ideja na pamet(još neznam da li je imam) ali neka i udri ja pisati kad tamo figa evo mene na crnoj listi.Pa si mislim što sam pobogu skrivio ali neka ipak sam tu.Netko reče da vire, ja ću reći ljepše, iz riti a koliko ih tek pokušava na Zapadu ući u nju- RIT.Zato nam je tako.A evo o čemu se radi.Ja bi da mi osnujemo fond za pomoć to je sad moderno pa da pošaljemo dragog voditelja na liječenje ne daleko, Rab je blizu, pa da nakon toga punih baterija ponovno krene u napad na AD Turres i g.Baričevića čiju potvrdu o kuglani on smatra smećem praktički omalovažava njegovo znanje i stručnost po pitanju pregleda kuglana.Koliko ja znam sve kuglane do sada sa licencom g.Baričević je pregledavao sam,bio sam prisutan na nekima.(a što tek misli o Gobcu)Ja kao prilog odmah dajem svoje dopunsko osiguranje.
I sad još jedan dobar vic.Niti jedan od naših osposobljenih pregledača ne zna njemački.A Nijemac postavlja pitanje, naš čovjek kao prevodioc lijepo to prevede na hrvatski i odgovor na njemački ali kakav?Pa onakav kako to treba biti jer naš prevodioc lijepo prevodi.Ali pazi vraga ni Nijemac nije bedak pa na kraju napiše u rezimeu da dobri ste vi ali dvije godine morate pregledavati kuglane uz onoga koji to zna.Kako vrijeme leti skoro prođu dvije godine a koliko su kuglana pregledali.Može oklada: odgovor 0 ,jedna ili više???
kegelmaniak
Zna gdje su sva slova
Postovi: 137
Pridružen/a: 04 lip 2014, 12:19
Lokacija: Dubrovnik

Re: Ostavite poruku

Post Postao/la kegelmaniak »

heku je napisao/la:Poštovani!
Padne mi dobra ideja na pamet(još neznam da li je imam) ali neka i udri ja pisati kad tamo figa evo mene na crnoj listi.Pa si mislim što sam pobogu skrivio ali neka ipak sam tu.Netko reče da vire, ja ću reći ljepše, iz riti a koliko ih tek pokušava na Zapadu ući u nju- RIT.Zato nam je tako.A evo o čemu se radi.Ja bi da mi osnujemo fond za pomoć to je sad moderno pa da pošaljemo dragog voditelja na liječenje ne daleko, Rab je blizu, pa da nakon toga punih baterija ponovno krene u napad na AD Turres i g.Baričevića čiju potvrdu o kuglani on smatra smećem praktički omalovažava njegovo znanje i stručnost po pitanju pregleda kuglana.Koliko ja znam sve kuglane do sada sa licencom g.Baričević je pregledavao sam,bio sam prisutan na nekima.(a što tek misli o Gobcu)Ja kao prilog odmah dajem svoje dopunsko osiguranje.
I sad još jedan dobar vic.Niti jedan od naših osposobljenih pregledača ne zna njemački.A Nijemac postavlja pitanje, naš čovjek kao prevodioc lijepo to prevede na hrvatski i odgovor na njemački ali kakav?Pa onakav kako to treba biti jer naš prevodioc lijepo prevodi.Ali pazi vraga ni Nijemac nije bedak pa na kraju napiše u rezimeu da dobri ste vi ali dvije godine morate pregledavati kuglane uz onoga koji to zna.Kako vrijeme leti skoro prođu dvije godine a koliko su kuglana pregledali.Može oklada: odgovor 0 ,jedna ili više???
Tko je bio prevoditelj? Nek njemu onda daju da pregledava... kad sve zna :lol:
heku
Tipka sa dve ruke
Postovi: 429
Pridružen/a: 22 kol 2012, 18:22

Re: Ostavite poruku

Post Postao/la heku »

Poštovani!
Nije baš za ovu rubriku ali...
Moram pozdraviti Ivanku i...po meni ne bi u Europu.Pogledajte stranicu NBC-a pa da vidite kako se naši klubovi odnose prema krovnoj organizaciji.Svi su imali dovoljno vremena da se prijave do zadanog roka e ali Split nema kalendara i prijavi se pet dana kasnije.Baš zanimljivo namjerno ili ne govori sve o nama.Ivanka Ivanka baš i nismo za Europu.
Odgovorite