Nepravilno bacanje - bosa kugla

Pravila kuglanja, natjecanja, suđenje, športski rekviziti
razbijač
Tek protipkao
Posts: 77
Joined: 18 Feb 2009, 19:44

Re: Nepravilno bacanje - bosa kugla

Post by razbijač »

baričević se našima zahvalio na način da samo naše maltretira!
goran bratkovic
Tek protipkao
Posts: 97
Joined: 18 Feb 2009, 13:48

Re: Nepravilno bacanje - bosa kugla

Post by goran bratkovic »

na svakoj hebenoj ekspediciji po tim natjecanjima morao sam glumiti prevoditelja, a ne smatram se ni blizu educiranim za to. Jedini mi je spas bio kada je Fučkar došao u Medvešćak. Inače, kada vidiš one naše kako počnu mahat rukama na njemačkom, dođe ti da im se smiliš...i onda si opet prevoditelj.
Stavljajte mene za vođu puta di god treba "i niko neće da vas bije" ni zajebaje!..a sve za dobrobit našeg kuglanja...kak to potrošeno zvuči ovih dana
User avatar
newform1
Forumsko piskaralo
Posts: 1978
Joined: 05 Feb 2009, 23:09
Location: Zagreb

Re: Nepravilno bacanje - bosa kugla

Post by newform1 »

Grmoščica-Poštar, dok sam malo pazio, bačeno je barem dvadesetak bosih, a Evicu su cure za to vrijeme nudile kolačima...katastrofa...
User avatar
lukodp
Forumsko piskaralo
Posts: 2843
Joined: 30 Mar 2009, 12:07
Location: Ciglenica, Kutina
Contact:

Re: Nepravilno bacanje - bosa kugla

Post by lukodp »

Sječam se nekih utakmica u Varaždinu koje smo izgubili zbog suđenja (nepostoječih) bosih, na Varteksu mislim. A i suci u Bjelovaru su isto specifični :lol: :lol:
Suđenje bose je slobodna procjena suca, a pošto su suci u 70% slučajeva nekompetentni često dolazi do spornih situacija.
Mislim da bi trebalo jako postrožiti kriterije polaganja ispita za kuglačke suce.
Luko Del Ponte
User avatar
newform1
Forumsko piskaralo
Posts: 1978
Joined: 05 Feb 2009, 23:09
Location: Zagreb

Re: Proglašenje rezultata

Post by newform1 »

šmizla wrote:
sasa wrote:nema direktne financijske kazne
smanjite sucu ocjenu i on će dobit manje utakmica za sudit sljedeći put
to mu je kazna
O kakvoj kazni ti pričaš kad se zna da nemate dovoljno sudaca, osim penzića (neka mi ne zamjere, ali neki više ni ne vide ni ne čuju).. Te ocjene su notorna glupost i trošenje papira.
Za početak treba mijenjati Pravilnik o kuglanju, (jer je napisan još za doba kad je pok. Gojko bil dečec i slagal čunjeve iza svakog hica),. Promjenila se kompletna tehnologija, od automata i maziva, sve do samih čunjeva, pa sad u svakom gradu vrijede druga pravila. A o bosima koje se non-stop bacaju da i ne pričamo, a više ih nitko i nigdje ne sudi ni u Zagrebu.

Bogme, dok sam ja predstavnik kluba, bosa će se na utakmici suditi ili prekidam utakmicu. Mogu razumijeti i tolerirati 1-2 po igraču, ali ako ih baci 20 - pa, pa...nema šansi da mi to ne sude. jest da je to 3. liga, ali ako je moj pristup svakoj utakmici kao da je prvenstvo svijeta, to očekujem i od onih koji su plaćeni za to što rade! (bez obzira na moj prosjek :oops: i na njihove godine :twisted: )
User avatar
šmizla
Tek protipkao
Posts: 45
Joined: 17 Mar 2009, 14:10

Re: Proglašenje rezultata

Post by šmizla »

Bogme, dok sam ja predstavnik kluba, bosa će se na utakmici suditi ili prekidam utakmicu. Mogu razumijeti i tolerirati 1-2 po igraču, ali ako ih baci 20 - pa, pa...nema šansi da mi to ne sude. jest da je to 3. liga, ali ako je moj pristup svakoj utakmici kao da je prvenstvo svijeta, to očekujem i od onih koji su plaćeni za to što rade! (bez obzira na moj prosjek :oops: i na njihove godine :twisted: )[/quote]

Svaka čast ako ti uspijeva ta misija. Ja malo-malo moram sugerirati sucima za bosu, a oni se pogledavaju, pa nisu sigurni jel je ili nije, pa provtivnički trener viče kak je kugla bačena na špicu (ha, ha... taj izgovor mi je najjači i najdraži) i na kraju pojeo vuk magare.
User avatar
newform1
Forumsko piskaralo
Posts: 1978
Joined: 05 Feb 2009, 23:09
Location: Zagreb

Re: Proglašenje rezultata

Post by newform1 »

Ma gle, mogu oni gledati kaj hoće...bosa se ČUJE, a ako se želi, može se i vidjeti. Ako osjetim da ima takvih kugli, sjednem iza i pratim. Ako ih ima, dam sucu odmah do znanja da ih neću tolerirati - i uglavnom nema problema. Odmah se uozbilje :lol: , možda zato što sam ja ozbiljan :lol: :lol:
User avatar
ZrntscheZ
Forumsko piskaralo
Posts: 1531
Joined: 07 Feb 2009, 12:52
Location: Kneževina Međimurje, 46 24' 10.32''N 16 25' 17.81''E

Re: Proglašenje rezultata

Post by ZrntscheZ »

newform1 wrote:Ma gle, mogu oni gledati kaj hoće...bosa se ČUJE, a ako se želi, može se i vidjeti. Ako osjetim da ima takvih kugli, sjednem iza i pratim. Ako ih ima, dam sucu odmah do znanja da ih neću tolerirati - i uglavnom nema problema. Odmah se uozbilje :lol: , možda zato što sam ja ozbiljan :lol: :lol:
Svi koji toleriraju bose su kreteni...jer ajmo onda tolerirari i prestupe od pola metra...zašto ne, isto je...prekršaj naveden pod istim člankom u pravilima.

Bosa se mora VIDJETI, a ne samo čuti...jer ima dosta onih koji zabijaju kuglu u dasku pa ona odskoči na stazu i tada zvuk zavara.
Nedopustivo je suđenje bose samo na temelju SLUHA.

Svatko tko se iole duže bavi kuglanjem i suđenjem zna koji igrači su skloni bacati bose pa se na njih i pripazi...već na samom zagrijavanju se to može detektirati...naravno, kad bi suci bili na svojim mjestima, a ne da brže bolje bježe van pušiti.

I još jedno...katastrofalna je nova tendencija da na modernim kuglanama nema staznih sudaca...kao jedan glavni koji je za odvojenim stolom i niti ne prati kaj se zbiva i eventualno jedan pomoćni za sve 4 ili čak 6 staza...strašno...kako taj može pratiti i vidjeti što se sve događa na svim stazama i kako može ispravno suditi?! Samo na način da zapravo ništa ne sudi nego sve tolerira...ili da dosuđuje po sluhu.
nije bitno koliko padne od pogođene kugle...cifra se stvara s većim brojem srušenih drva iz promašaja :roll:
User avatar
newform1
Forumsko piskaralo
Posts: 1978
Joined: 05 Feb 2009, 23:09
Location: Zagreb

Re: Proglašenje rezultata

Post by newform1 »

Kakva tolerancija. Već smo raspravljali o tome, a mislim da ima i tema bose kugle. Prije svega, pristalica sam toga da suđenje mora biti isto na svim razinama i u svim ligama. Zato sam i tražio proglašenje rezultata.
Kod bosih, nisu problem oni koji je zabiju u dasku pa izbace na ploču (plastiku), nego oni koji kuglu ispuste milimetar iznad daske, skoro da je povuku po dasci. Tada nema udarca (zvuka) ni daske ni ploče i tu je teška procjena i po zvuku i po gledanju.
Kegelmaniac
Raspisani lik
Posts: 654
Joined: 16 Jun 2009, 08:35

Re: Nepravilno bacanje - bosa kugla

Post by Kegelmaniac »

Sve više igrača baca kuglu sa desne strane daske položnice, čak su i neki top igrači na rubu žutog kartona. Suci nemaju uopće naviku suditi takve bose i to je problem. Da li bi neki senzori bili trajno rješenje bosih, koliko bi to koštalo, postoji li uopće mogućnost za takvo nešto? Arcy, to bi ti mogao znati.
Post Reply