SP Dettenheim - 2017

Svjetska prvenstva, kupovi, liga prvaka...
Neron
Zna gdje su sva slova
Postovi: 299
Pridružen/a: 06 tra 2016, 23:36

Re: SP Dettenheim - 2017

Post Postao/la Neron »

Bez obzira na SV jeli treba ovako ili onako to je na kraju krajeva lutrija i ja bi predlozio da u slucaju nerjesenog rezultata igraju par nepar ili tako nesto. :lol: A sto se tice zenske repke stvarno me zanima sto se u bitnim utakmicama dogodilo sa Klarom i sa Jambrovic. Jeliu pitanju pritisak protivnika,bolest ili nesto drugo?
pedro
Zna gdje su sva slova
Postovi: 106
Pridružen/a: 02 lis 2009, 15:35

Re: SP Dettenheim - 2017

Post Postao/la pedro »

Imali smo mi ljude koji su se mogli suprotstaviti ili bar pokusali smanjiti dominaciju švaba. Bio je to Lulić koji je grizao njihov kruh i znao kako se izboriti. Nažalost bio je opsjednut svojim Zadrom i imao previše domaćih oponenata da bi se šire aktivirao. Ali gdje su ostale nacije? Nikakvih ozbiljnijih promjena nema već godinama,ima i naših koji sudjeluju u tome kako se kaže "ne talasaj".
Sudden Victory je slično penalima u nogometu! Lutrija kako netko reče.
Novih trenera za budućnost nema na vidiku,Mikac je preumoran za treninge i aktivnost kojom se bavi 30 godina,gazi ga vrijeme,njegova želja je velika,to se vidi,međutim,svako malo nije jasno šta se dogodilo sa Jambrović ili Sedlar Itd. Pritisak izgubljenih ambicija? Sve je moguće. Neka ostane dobar president,a ostalo dati Orehovec i Šarcu punu slobodu,tu i tamo im pomoći ukoliko je potrebno.
Moramo se prestati zavaravati da vrijedimo više nego što postižemo,to je tipićno hrvatski sindrom,pogledajmo ostale sportove,djevojke su morale biti prve jer su to evidentno pokazale (analiza neka pokaže zašto nisu),muški spadaju na mjesto koje su zauzeli.
Konačno prestanimo paničariti i plakati nad sudbinom,Sportske novosti su pokazale plastično gdje je kuglanju mjesto.
Bez izvještaja sa lica mjesta dogadaja,bez davanja značenja svjetskom rekordu Ines Maričić,srebrnoj medalji,jedan vertikalni redak. Siromašno! Pitanje je nismo li i sami doprinijeli tolikoj neinformiranosti. Sami smo sebi dovoljni!
Narcisoidni
Avatar
lukodp
Forumsko piskaralo
Postovi: 2805
Pridružen/a: 30 ožu 2009, 12:07
Lokacija: Ciglenica, Kutina
Kontakt:

Re: SP Dettenheim - 2017

Post Postao/la lukodp »

Da, Sportske novosti su pravo mjerilo zastupljenosti sporta... :roll: Ja sam jučer u vijestima Otvorenog radija slušao o nastupima i svjetskim rekordima sa SP naprimjer. Ali ako hoćete biti zastupljeni u medijima onda vi morate njih vući za rukav a ne oni vas. Nismo mi nogometaši pa da se analizira do u besvijest nastup u HNL-u...
Luko Del Ponte
heku
Tipka sa dve ruke
Postovi: 429
Pridružen/a: 22 kol 2012, 18:22

Re: SP Dettenheim - 2017

Post Postao/la heku »

Poštovani!
Samo jedan primjer.Kada smo 92 u Szegedu igrali svjetski kup u autobusu sa nama bili su novinarka sport.novosti Ivanka Ožbolt i reporter Ivica Škopljanec ispravite me za prezime ako je krivo.Svaki dan je u SN pisalo na cijeloj stranici kako se igralo i javljalo na TV i radio.Naravno bili su sa nama jer smo ih mi uzeli sa sobom,a oni koji su to znali organizirati odavno ih nema.A danas se igračima zabranjuje popiti piće na kuglani jer škare rade......Pa tko će onda i pisati :twisted:
Junak
Nevini
Postovi: 10
Pridružen/a: 27 stu 2011, 15:20

Re: SP Dettenheim - 2017

Post Postao/la Junak »

Administracija HKS-a po pitanju promidžbe kuglanja, samo teret prebacuje na klubove(prijenosi uživo itd.) dok istovremeno ne čine ništa da se kuglanje pojavljuje u javnom medijskom prostoru.Inzistiranje samo na streemu kuglačkih utakmica, neće ništa posebno doprinjeti popularizaciji kuglanja jer to i tako prate samo kuglači!
Neron
Zna gdje su sva slova
Postovi: 299
Pridružen/a: 06 tra 2016, 23:36

Re: SP Dettenheim - 2017

Post Postao/la Neron »

Sto se tice popularizacije sporta tu je odavno sve receno. Vrh HKS-a su sami sebi dovoljni. A pri tome misle da ih narod prati u najmanju ruku kao nogomet. Pitam vas kada je HKS napravio dane otvorenih vrata na kuglanama da upoznaju ljude sa sportom da privuku mlade?! Imam na desetke primjera djece koja nisu ni znala sto je kuglanje osim onog bowlinga sto su vidjeli u americkim filmovima a kad su jednom dosli na kuglanu zaljubili se u sport,ne svi ali jako puno. Danas djeca znaju za kuglanje samo ako im se mama ili tata bave time pa ih oni uvedu u taj sport. Sve ostalo je jedno veliko nista i tu nisu odgovorni klubovi nego iskljucivo HKS koji idopusta omalovazavanje kuglackog sporta.
Avatar
newform1
Forumsko piskaralo
Postovi: 1954
Pridružen/a: 05 vel 2009, 23:09
Lokacija: Zagreb

Re: SP Dettenheim - 2017

Post Postao/la newform1 »

Mala, relativno površna i brza analizica...
Potpuno suprotno mislim od Pedra: neke nacije napreduju i približavaju se velikima (Italija, Francuska - dokaz su i rezultati mlađih kategorija), neke stagniraju (BiH, mi, Slovačka, češka...) a Mađari i Srbi sa Nijemcima daleko napred.
Cure su nam sjajne, osobno mislim da se moglo do zlata, ostaje misterij Klara i promjenjiva igra Jambrović. Gal Mesarić bi jako dobro došla u ovakvoj situaciji.
Juniorke, pogotovo Matea briljantna, Tea odlična. Obje van Mikčevog i Sušcevog utjecaja.
Juniori, nastavak onoga što ću napisati o muškima. Loš odabir, loš trener, loši sekundanti... Odabir se ne može temeljiti na snazi hica i životu od zalutale devetke. Naravno, tu ne mislim na Grivičića.
Muški su posebna priča. Prvo, mislim da ih se ne smije ostaviti 2 mjeseca bez ritma natjecanja i zato ponovo tvrdim da liga 10 nije dobra. Teško je redovno trenirati za nešto što će se desiti za 2 mjeseca bez kontrole nastupa. Cure su dokazale i pokazale da nije sve u kugli 46, nego u preciznosti. Ines ima kuglu 35 do 37, ali pogađa puno više od dečki.
Ključ neuspjeha je u lošem čišćenju. Naši ne povezuju osnovne postave i očito je da se to niti ne trenira, nego se igra na pogodi loh pa ak padne 9 super. Ako ne, Bože pomozi. U pune (prosjek 400) ne zaostajemo puno za Srbima (prosjek 411) niti Mađarima (408) a bolji smo od Austrijanaca (398). Te 4 repke sam analizirao. Čišćenje (naš prosjek 225) daje drugu sliku. Srbi (244), Mađari (237) i Austrijanci (230). Dakle, blizu smo Austrijanaca (u našoj su nas utakmici dobili i u pune i u čišćenje), ali daleko od Mađara i Srba. U utakmici sa Srbijom smo bili praktički isti u pune (-16), ali smo 100 drva izgubili u čišćenje. Dakle, u startu utakmice smo na -100 sa Srbima i Mađarima. Na ovom nivou je to strahovito puno. I nije riječ o devetkama, nego isključivo o vezanju drva... Iako, naravno, bez devetki ne možeš očistiti 250...
Eto, malo za razmišljanje...
zeljar
Raspisani lik
Postovi: 787
Pridružen/a: 27 vel 2012, 14:08

Re: SP Dettenheim - 2017

Post Postao/la zeljar »

Dok je gospođa Ilinka Milas bila predsjednica HKS na sva veća natjecanja je uz reprezentaciju išao netko od novinara i redovito izvještavao o događajima
sa svakog takvog natjecanja. Ukoliko nije išao netko od novinara onda je netko od funkcionera iz HKS-a bio zadužen da svakodnevno šalje rezultate sa takvih
natjecanja koji su bili objavljivani u domaćom tisku.
Postavio bih pitanje (ali ne vjerujem da će netko odgovoriti) gospodi iz HKS-a. Koliko je HKS prijavio novinara koji su pratili ovo SP. Ukoliko odgovor
bude da nisu prijavili nikog od novinara onda je isti lažan. HKS je na SP dobio akreditracije i ulaznice za isto na temelju prijave novinara. Koliko znam mi obični
puk smo mogli pratiti rezultate naših repki samo na stranicama HKS.a a koje je objavljivao v.d. tajnik HKS-a.
Većina drugih reprezentacija na zadnjem SP su imali svoje novinare. Srbija je imala čak dva novinara i snimatelja. Toliko o našom medijskom
praćenju kuglanja.
Avatar
lukodp
Forumsko piskaralo
Postovi: 2805
Pridružen/a: 30 ožu 2009, 12:07
Lokacija: Ciglenica, Kutina
Kontakt:

Re: SP Dettenheim - 2017

Post Postao/la lukodp »

Ajd budite malo razumni i promislite prije nego što natrkeljate gluposti. Papirnate novine su stvar prošlosti. Ljudi, radio i TV je već lagano stvar prošlosti. Ako se treba negdje medijski predstaviti onda je to internet, portali i prije svega društvene mreže (Facebook, Twitter, Instagram...) jer tamo su vam danas klinci, a jedino se isplati njima obraćati. Kada ste vidjeli klince da kupuju sportske? Koga briga za sportske... oni više ni tv ne gledaju ...
A vi bi vodili "novinare" na SP? :lol: Da objave članak s krivo napisanim prezimenima reprezentativaca i(li) izbornika i neku fotku?
Ako hoćete članak u novinama morate pripremiti materijale, povući neku vezu, poslati sve materijale i onda možda, kada neće biti vjesti iz drugih sportova dobijete par centimetara na predzadnjoj stranici sportskih... za koga?
Luko Del Ponte
julio
Raspisani lik
Postovi: 714
Pridružen/a: 23 svi 2014, 10:12
Lokacija: Kuševac

Re: SP Dettenheim - 2017

Post Postao/la julio »

novinarske akreditacije su dobili neki od navijača - dok ide ide
slažem se sa lukom dp ali isto tako slažem se sa željarom da bi trebalo voditi barem jednog novinara koji bi kroz sportske (jer postoji i portal sportskih novosti) svakodnevno izvjestio o rezultatima i to nije ništa loše nego jako dobro i ono što je bitno diže (poljuljani) rejting sporta - ništa negativno se ne bi desilo . oni koji prate kuglanje imaju sada fejs i mogu pretiti sve što se događa ali ima dosta sportaša koji prate sve sportove upravo preko portala sportskih ili tiskanog izdanja sportskih i tamo saznaju informacije o ostalim događanjima u sportu
Odgovorite