Inkubator mladih igrača kroz neku ligu je samo teorija koja je na žalost teško ostvariva. Zvalo se to 1.B HKL ili 2.HKL sasvim svejedno kad mladih nema... A rekreativni izlet staraca vam je praktički 80% svih utakmica... Realno, govorimo o istim klubovima i istim igračima koji uglavnom ne mogu postati mlađinewform1 je napisao/la:Već sam par puta pisao o tome i ponavljam se: 1B liga u ovakvom obliku nema smisla. Ona bi trebala biti inkubator mladih igrača, a ne rekreativni izlet staraca koje ni žene više doma ne podnose. Za početak, može se uvesti prijelazno razdoblje u kojem bi MORALA igrati dva juniora (240 hitaca), a onda unutar 2 ili 3 godine četvorica uz mogućnost igranja 2 starija igrača. To bi bila i konačna verzija - 4 juniora (ili čak do 28 godine - na žalost, većina mladih nam otpadne nakon 23. godine jer ne vide perspektivu) i dva starija igrača.
Ova ideja sa 28 godina mi se čini dobra i mislim da ima smisla...

Ne kužim ovo morala igrati dva juniora, a onda četvorica... di? u kojem natjecanju?
Ako se to odnosi na tu neku novu paralelnu ligu za mlade koju sam spominjao onda mi to i ima smisla. Ali mi u kuglanju imamo jasno definirane uzraste pa baš ne bih uvodio novi (U28 - mlađi seniori

Juniori ne vide perspektivu jer se praktički nemaju ni gdje pokazati niti isprofilirati kao igrači, mislim da bi im češće igranje moglo jedino koristiti. Prvenstva jednostavno nisu dovoljna i nemaju nekog smisla dugoročno gledano.
P.S. Hvala Orson!