VICEPRVAKINJE SVIJETA

Aktualne teme
Čunj
Tek protipkao
Posts: 85
Joined: 06 Feb 2009, 10:29

VICEPRVAKINJE SVIJETA

Post by Čunj »

Bilo bi lijepo posvetiti jednu temu našim prekrasnim djevojkama:

Liović, Bacan, Orehovec, Dolibašić, Rukavina, Graber, Zver, Perman, Peroš i Kramar. Djevojke koje su zaslužile svako poštovanje. Otvorile su oči svima nama i onako skromne, poslušne, divne i djevojački zaigrane došle do povijesnog finala. Svi smo neizvjesno pratili rezultate, čuli se sa igračima, dobivali informacije putem foruma i međusobno na kavama razgovarali i predviđali kako bi bilo divno kada bi djevojke iznenadile. Ne samo da su iznenadile i ušle u finale, nego su bile blizu pobjede.
Kod cura je prevladala ta istinska ljubav prema sportu, volja za igrom i treningom. Njihova disciplina, nježnost i nadasve mir unutar njih samih.
Ipak, za mene je ovo srebro jednako zlatu jer način na koji su ga osvojile je svakako jedinstven. Jedinstven je iz više razloga. Prvi jer je osvojen iz prkosa i inata, kao i zbog specifične situacije koja je vezana uz utakmicu sa Rumunjskom i niz interesantnih događaja koji su prethodili toj utakmici. Šokirala me informacija koju smo dobili dan poslije utakmice sa Rumunjskom jer smo svi mislili kako je sve u najboljem redu, pogotovo nakon jedne takve povjesne pobjede. Imali smo informacije da su cure plakale od sreće nakon te pobjede jer ih je ta pobjeda vodila u sigurno polufinale, ali to sve nije bilo tako kako smo svi mislili, cure su plakale jer su ih ovi dušebrižnici iz saveza isprovocirali i plakale su od muke i stresa koji su taj dan doživjele. Ali, o tome u drugome postu.

Svakoj od djevojaka želim puno sreće u prelaznom roku. Još puno godina vrhunskog kuglanja i bar još jedno finale. Budite pametne i nemojte se dati izmanipulirati. Dobro se raspitajte i prosurfajte stranicama HOO-a, prolistajte zakon o sportu da vidite koja prava imate i kolike stipendije su Vam klubovi dužni isplatiti. Stisnite malo i predsjednike svojih klubova da pokušaju izvući i nešto novaca od gradova kojima pripadate jer ne zaboravite – to ste zaslužile i na to imate pravo!

Svaka Vam čast!

P.S.
Naravno, čestitam i mlađim juniorkama i juniorima na divnoj prezentaciji talenta i pravom pokazatelju da se sa djecom u kubovima itekako radi - kapa dole njihovim trenerima.
User avatar
newform1
Forumsko piskaralo
Posts: 1965
Joined: 05 Feb 2009, 23:09
Location: Zagreb

Re: VICEPRVAKINJE SVIJETA

Post by newform1 »

Naravno, čestitke djevojkama...Ja bih molio više provjerenih informacija o tome što se zapravo dogodilo?
Čunj
Tek protipkao
Posts: 85
Joined: 06 Feb 2009, 10:29

Re: VICEPRVAKINJE SVIJETA

Post by Čunj »

Navodno da su cure skoro bojkotirale utakmicu sa Rumunjskom jer je Lulić htio potjerati mušku reprezentaciju iz Njemačke poslije utakmice sa Makedonijom. Cure su se pobunile, sakupljale novac i nudile Luliću svoje novce da plate dečkima hotel samo da dečki ostanu sa njima do kraja, kada Lulić to nije prihvatio one su plačući rekle da će bojkotirati utakmicu. Lulić je uz podršku Buljana bio tvrdoglav ali se u tom trenutku pojavila se Lulićeva žena, odvukla Lulića i on se „smilovao“ muškoj reprezentaciji.
Tako da su cure iz inata i prkosa prema Luliću i Buljanu plačući pobijedile Rumunjsku, naravno uz gromoglasnu podršku mlađeg dijela muške reprezentacije te ih je ta pobjeda praktički dovela do finala.
Da bi stvar bila još smiješnija, veliki gazda Lulić je na utakmicama još i glumio velikog šefa svih šefova, šetao se sa listićima za zamjenu i odlučivao o zamjenama, mijenjao igračice, vikao na izbornika, tajnika... uglavnom pokazao je i dokazao cijelom kuglačkom svijetu tko vodi Hrvatsku reprezentaciju i čemu služe izbornici u Hrvatskoj dok je on predsjednik saveza. Sramota! Sada pred Mesićem taj isti Lulić veliča taj uspjeh kao vlastitu zaslugu uz prezentaciju vlastitog neznanja jer je na pitanje predsjednika Mesića o stanju i broju klubova na koje nije znao odgovor osramotio cijelu kuglačku javnost koju je tamo prezentirao.

Usput, na prvenstvu svijeta u Dettenheimu na račun saveza bio je i član IO-a Buljan koji je BTW na svjetsko došao Mercedom 500 S i Lulićevom suprugom, a vratio se avionom – sigurno na svoj račun u vrijeme krize kada savez nije imao niti za pripreme reprezentacije. Interesantno!
Vidim, savez ima novu politiku kojom se članovima IO-a plaćaju avioni i vode obitelji na račun saveza. Da su uštedjeli tih par tisuća na Buljanu i curama platili još dva-tri dana priprema, možda bi imali zlato... tko zna!

U cijeloj toj atmosferi osvojiti srebro jednako je zlatu i curama još jednom svaka čast na borbenosti i inatu.
alan34
Zna gdje su sva slova
Posts: 136
Joined: 06 Feb 2009, 21:52

Re: VICEPRVAKINJE SVIJETA

Post by alan34 »

čunj, dosta toga ti je na mjestu, ali tebe ipak nešto jebe...imaš li neki konkretan prijedlog kako da bude bolje?
User avatar
newform1
Forumsko piskaralo
Posts: 1965
Joined: 05 Feb 2009, 23:09
Location: Zagreb

Re: VICEPRVAKINJE SVIJETA

Post by newform1 »

Hvala na informacijama...evo, možda je Lulićeva žena pravi čovjek za savez, a ne on. Sretao sam se puno u životu s takvim ljudima (bavio sam se aktivno sa 6 sportova, + KF), i vjerujte, u većini saveza je barem jedan takav - važniji sam sebi nego bilo tko drugi.
User avatar
newform1
Forumsko piskaralo
Posts: 1965
Joined: 05 Feb 2009, 23:09
Location: Zagreb

Re: VICEPRVAKINJE SVIJETA

Post by newform1 »

alan34 wrote:čunj, dosta toga ti je na mjestu, ali tebe ipak nešto jebe...imaš li neki konkretan prijedlog kako da bude bolje?
Pa to nije neki problem: evo ti plana, samo ništa ne ide preko noći.
Mi "mali" možemo utjecati tako da za predstavnika svog kluba u gradskom savezu izaberemo nekoga kome je stalo do kuglanja i ko se ima volje prihvatiti konkretnog posla. Takva ekipa treba na taj način legalno izbaciti razne "šojate","mezake" i slične i to na nivou cijele države. Tako ti razni "šojati" ne bi mogli biti izabrani za predstavnike županija u HKS-u, i time automatski "lulići" više ne bi imali većinu i dolazi do smjene.

Ovo je malo banalizirano ali je legalno i dugoročno, može biti uspješno. Naravno, zahtijeva koordinaciju klubova unutar županije ili regije i puno truda i vremena. I osnovno pitanje, ima li dovoljno nezadovoljnih radom HKS-a.
el'bolanjo
Tipka sa dve ruke
Posts: 481
Joined: 08 Feb 2009, 17:46

Re: VICEPRVAKINJE SVIJETA

Post by el'bolanjo »

Otvorili ste jednu lijepu temu, a opet po istome.

Ostavite žabokrečinu za ostalih 200 tema koje smo otvorili. Ovo je najveći uspjeh hrvatskog ženskog kuglanja (correct me if I'm wrong). Uspjeh još više dobiva na značaju kad pogledamo da su najviše pridonjela mlade igračice (Dolibašić nepune 22, a Liović nepune nepune 24 godine), uz naravno našu prvu violinu Željku Orehovec. Ana Bacan je u 27moj i s takvim stilom igre i figurom ;) još godinama može pružati vrhunske rezultate. I ostalim djevojkama ili ženama (kako hoćete) iskrene čestitke, al trebaju naporno tenirat jer na vrata repke kucaju nove snage...Skupnjak, Cvitković, Gajdek, Barić, Maričić...uopće ne spominjana Ravnić-Gašperini itd itd...
Stojimo dobro i budućnost je svjetla što se igračkog kadra tiče...terbamo popravit neke druge domene našeg kuglanja...al o tome negdje drugdje
milos
Zna gdje su sva slova
Posts: 290
Joined: 09 Feb 2009, 10:52

Re: VICEPRVAKINJE SVIJETA

Post by milos »

Bio sam u Njemačkoj, gledao sve utakmice i nije me zanimalo niti imam pojma da li su nečije žene intervenirale (ako jesu?), ko je plakao za kime i slično. 'Čunj' nije bio, ali ipak zna sve te pikanterije. Mislim da njih ipak ne bi trebalo stavljati u prvi plan i da bi više pažnje trebalo posvetiti fenomenalnom uspjehu ženske ekipe. Cure su igrale dobro, nadahnuto, hrabro...i sve do jedne zaslužuju pohvale. Biba jest odigrala neshvatljivo loše, ali je bila najgrlatija navijačica i motivator ekipe. Željka je odigrala na standardno visokom svjetskom nivou, iako je ostao dojam da je morala pobijediti u par mečeva i nametnuti autoritet jedne od 3-4 najbolje kuglačice svijeta. Za mene je otkriće prvenstva Marijana Liović. Cura igra rutinerski, pogađa loh, ne boji se nijedne protivnice. Čista petica. Za Josipu Dolibašić su mnogi tvrdili da joj nije mjesto i ekipi, a ona je jednostavno zablistala u nekoliko mečeva, 'razbila' svjetsku prvakinju Ursulu Zimmermann u njenom dvorištu i praktički sama dobila važnu utakmicu protiv Rumunjske. Ana Bacan vrlo solidna u prvom paru, ali još fali 'ono nešto' za velike rezultate. Natalija Graber je u zadnjem paru odigrala nekoliko sjajnih partija, u finalu počela odlično, ali joj je ponestalo snage, koncentracije, čega li, da okruni odlične nastupe cijele ekipe pobjedom nad favoriziranom Njemačkom. E, sada nepopularno pitanje: bi li bilo pošteno pohvaliti Petrovića i njegovu viziju i hrabrost da ubaci ove cure u 'vatru'? Da li bismo trebali pohvaliti pedagogiju, mirnoću, staloženost i stručnost Miljenka Šarca? Zašto to niko ne učini? Ili je lakše samo kritizirati? I ja mislim da izbor ekipe nije bio idealan i da su Manuela Gajdek i Lea Majer trebale biti među 8, ali Bože moj? To je za diskusiju. No, zar nije sramota da na službenim stranicama HKS-a nema ni slova o SP i velikom uspjehu cura?
P.S. I prodavači kobasica su plakali kad je Leko otišao kući.
Čunj
Tek protipkao
Posts: 85
Joined: 06 Feb 2009, 10:29

Re: VICEPRVAKINJE SVIJETA

Post by Čunj »

Miloše, otvorio sam ovu temu u nakani da pohvalim i sa željom da napišem par lijepih riječi o djevojkama. Tebe Miloše, možda ne interesira tko je plakao. Razumijem te, ti očigledno na neki drugačiji način proživljavaš odnos prema našoj djeci u reprezentaciji. Mene i roditelje te djece itekako interesira tko i na koji način ima pravo odnositi se na takav način prema igračima i igračicama!!! Tamo ima cura koje su još jako mlade, koje još nisu izgradile sebe i svoje karaktere. Treneri se moraju pedagoški i obzirno odnositi prema tim djevojkama i mladićima.
Da je tvoja kćerka bila tamo i da si čuo da je plakala, možda bi drugačije pisao!

Sa kritikom prema ljudima iz saveza ne umanjuje se vrijednost osvojene medalje. Svatko ovdje ima pravo pisati što got poželi, pa makar bile i gluposti. Djeca se zezaju, zezaju se i stariji, neki spekuliraju dok neki poput mene pokušavaju biti ozbiljni. Moj odgovor na pitanje kolege forumaša je bio direktan jer sam još negdje vidio da se postavilo pitanje oko nekih zakulisnih stvari o kojima se priča u kuloarima a najviše pričaju igračice i igrači koji su bili tamo.
Nije da "Čunj" sve zna. Čunj ima hrabrosti pisati o onome što svi mi, pa i ti pričamo na kuglanama. Informacije možeš dobiti od svakog igrača ili igračice - nisu naši igrači poput Ronalda ili sličnih da nemožeš doći do njih. Postoje i njihovi treneri, predsjednici i ostali - ali i ekipa iz saveza, postoje Emailovi i telefoni!Lako je saznati sve što želiš.
Moje zadovoljstvo leži u činjenici da nitko iz saveza nije stavio niti jedan jedini demant ili ušao u polemiku. Svaka rečenica nije napisana bez da je na par strana provjerena. Zbog toga je "Čunj" Luliću i savezu najveći neprijatelj, jer predstavlja glas igrača, kuglača, trenera i svih onih koji žele dobro ovome sportu i bore se protiv nepravdi i loših poteza koji se svakodnevno događaju u našoj okolini.

Što se tiče utakmice sa Rumunjskom.
Ti nisi bio u hotelu, i nisi bio sa igračicama i igračima bio si samo na utakmicama. Možda u mom tekstu nisi osjetio težinu i ogorčenje koje je to jutro vladalo u taboru reprezentacije, ali priupitaj svaku djevojku i one će ti sa zadovoljstvom objasniti o čemu se zapravo radilo. Naravno da je medalja ublažila i smirila emocije.

Igrači su ti koji su bili cijelo vrijeme na okupu i najbolje znaju kako i na koji način se Lulić ophodio prema njima - igrači koji su morali voziti cijelim putem, problemi sa hranom, organizacijom odlazaka na kuglanu, bezpotrebno navlačenje igrača i zadržavanje na kuglani po cijele dane pred samu utakmicu, zabrane kartanja, prijetili su im da će ih potjerati doma ukoliko ih vide sa kartama, izbornik nije htio reći sastave do pred samu utakmicu jer se bojao "izdajica" u reprezentaciji, pojedinačni razgovori sa igračima bez sastanaka, od jednog trenera sam čuo da petrović sa njegovim igračem nije komunicirao cijelo prvenstvo. Želiš još? - oganizacija treninga na kuglanama udaljenim i do 1h od hotela kuglane na plastici sa starim čunjevima, loše vikend pripreme itd. itd. itd. Ima još toga... Sigurno se čulo o biltenu u kojem su nijemci pohvalili našu pomlađenu reprezentaciju i ismijavali se na naš račun - kao i svi ostali.
Bio sam obziran i prema igračicama, igračima ali i prema savezu jer nisam htio dizati tenzije za vrijeme prvenstva niti par tjedana poslije dok se glave ne ohlade kod muških i dok se dojmovi ne slegnu kod cura - sada je opet vrijeme da malo pišemo :lol:
User avatar
rambo
Tipka sa dve ruke
Posts: 528
Joined: 05 Feb 2009, 21:56
Location: Čakovec

Re: VICEPRVAKINJE SVIJETA

Post by rambo »

mislim da pisanje neće pomoći! ;)
Post Reply