Postao/la krcko » 18 vel 2009
Naravno, uvijek se sve vrti oko financija. Dobro, ima tu i prijedlog turnirskog natjecanja koje može zamijeniti nacionalno prvenstvo. Sadašnji sustav po meni je loš. Možda bi glave u hrpi bez paušalnih zaključaka ipak mogle taksativno zbrajanjem troškova simulirati bar jednu od ovih verzija. Možda regionalno natjecanje. Ne vidim razlog zašto tu ne bi igrali drugoligaši ako imaju kvalitetu i novce. Molim te pa otkuda je veći dio seniora/ki koji nastupa u prvoj ligi. Dimenzionirao bih problem ipak drugačije od tebe. Po Zakonu o športu jedan dio sredstava klubovi dobivaju isključivo za funkcioniranje pogona mladih, ali obzirom da su prvoligaši nekakvi poluprofesionalci ta sredstva se kanaliziraju u druge svrhe. Tako se to odluči na IO kluba. I priči je kraj.
Druga priča je meni prihvatljivija. Gle, to su P L A N O V I.I kad su loši dobri su jer se nešto pokušava. Na žalost oni su za ovu godinu gotovi, a isti su recimo već predugi niz godina. Imaš IO KSH. Nisam čuo, oprostite mi, da se nešto pokušava napraviti sa sponzorima, sa HOO, raznim agencijama, nevladinim udrugama i sl. Pa na kraju i sa klubovima, npr. anketa tipa gledajte nacionalni interes ili potreba je to , mi možemo pokriti toliko , vaše je ovo drugo. Tko može, tko ne može i zašto ? Gle ,to je normalno tržišno poslovanje. I dogovor.
Zašto se to ne pokušava, ili ja ne znam da se pokušava ? E i o tome imam svoje mišljenje koje može a i ne mora biti točno. Možda iz razloga što su svi zadovoljni. Poglavito skupštinari jer su fore i svojim sredinama, a odlaze samo zbog prirodnog odljeva. Ove koje su izabrali, nakon svih lobova i lobiranja drže kao kap vode na dlanu jer su opravdanje za njihov rad ili nerad, a tako se u glavnom čuju na telefonskim sjednicama. Ako nije održana Skupština što tu onda radi NO.
Možda Ti ljudi nisu svjesni da je zakonska i moralna odgovornost upravo na njima.
Ma, vjerujem ja da se radi, ali zašto onda osnovne kuglačke jedinice nemaju informaciju. A informatizirani smo. net itd..
Poslije se javim. Pozdrav !