Sjetimo ih se

Aktualne teme
Post Reply
Tina2000
Nevini
Posts: 2
Joined: 09 Feb 2009, 15:15

Sjetimo ih se

Post by Tina2000 »

Tragični događaj, koji se dogodio prije par dana, a u kojem je stradao jedan od velikih zaljubljenika u naš sport, me je potaknuo na razmišljanje. Naime, postoje ljudi, koji cijeli svoj život posvete određenom sportu, aktivno sudjeluju, brinu se za podmladak i promociju tog sporta, a bez neke prevelike osobne koristi. Jedna od takvih osoba je bio i Andrija Šarić. Osim starijih generacija, vrlo dobro ga znaju i mlađe, jer je jako puno vremena provodio promičući kuglanje među mladim generacijama, posebno djecom.
Sve to me je potaklo na razmišljanje da bi naš sport trebao takve ljude ostaviti u trajno sjećanje mladim generacijama, koje tek slijede.
U drugim sportovima postoje nazivi turnira, utrka i sl. po ljudima koji su dali svoj doprinos tom sportu. Dati ću, meni osobno bliske primjere: "Kup Radivoja Korača" u košarci, "Hagemanova utrka" u atletici i sl.
S obzirom na to, pala mi je napamet zamisao. Pa, naši turniri imaju nazive: 1., 2.,3., itd. Zašto im uz to ne bismo nadodali naziv osobe koja je zaslužila da je se sjetimo, u nadi da će jednog dana, kada bude igrala npr."Turnir Andrije Šarića", neka curica ili dečkić doći k svome treneru i pitati: "Tko je bio taj Andrija Šarić?".
Tara
Zna gdje su sva slova
Posts: 209
Joined: 06 Feb 2009, 18:46

Re: sjetimo ih se

Post by Tara »

Veoma dobra ideja.... osim toga... postoji veliki broj turnira i u kuglanju koji nose imena onih koji su ostavili trag u ovom sportu... Npr. "Memorial Jadranko Beli Jerkovic", zatim "Gromov memorial", zatim "Memorial Staneta Narexa", "Memorial Vojka Mikolica".... ima ih dosta u SLO i u SRB, pa bi bilo skroz ok da bude i u HRV!
Dark_M
Tek protipkao
Posts: 61
Joined: 08 Feb 2009, 14:45

Re: sjetimo ih se

Post by Dark_M »

U drugim sportovima postoje nazivi turnira, utrka i sl. po ljudima koji su dali svoj doprinos tom sportu. Dati ću, meni osobno bliske primjere: "Kup Radivoja Korača" u košarci, "Hagemanova utrka" u atletici i sl.
S obzirom na to, pala mi je napamet zamisao. Pa, naši turniri imaju nazive: 1., 2.,3., itd. Zašto im uz to ne bismo nadodali naziv osobe koja je zaslužila da je se sjetimo, u nadi da će jednog dana, kada bude igrala npr."Turnir Andrije Šarića", neka curica ili dečkić doći k svome treneru i pitati: "Tko je bio taj Andrija Šarić?".[/size][/quote]

Ovo ti je dobra ideja..jako dobra!!Volio je rad s mladima i zaslužio je to....
User avatar
newform1
Forumsko piskaralo
Posts: 1978
Joined: 05 Feb 2009, 23:09
Location: Zagreb

Re: sjetimo ih se

Post by newform1 »

Apsolutno se slažem sa prijedlogom. Andriju poznajem iz svojih pionirski i juniorskih dana, a bilo je to stvarno davno. Nadovezao bih se sa još dvoje divnih ljudi: Karlo i Kristijan Kovač, bili su cijeli u kuglanju,jako su puno dali za ovaj sport.
avi
Nevini
Posts: 8
Joined: 09 Feb 2009, 00:25

Re: sjetimo ih se

Post by avi »

Sa prijedlozima se apsolutno slazem, a ja bi toj listi dodala i Jakova Krmpotica.
Miroslav Kovač

Re: sjetimo ih se

Post by Miroslav Kovač »

newform1 wrote:Apsolutno se slažem sa prijedlogom. Andriju poznajem iz svojih pionirski i juniorskih dana, a bilo je to stvarno davno. Nadovezao bih se sa još dvoje divnih ljudi: Karlo i Kristijan Kovač, bili su cijeli u kuglanju,jako su puno dali za ovaj sport.
Hvala svima onima koji su se sjetili ovakvo nešto predložiti.
Zovem se Sanja Kovač i imala sam sreću da sam bila u blizini gospodina ANDRIJE ŠARIĆA,kada me je sa mojih nepunih 12 godina,daleke 1982.godine,registrirao za svoj tadašnji kuglački klub Končar u kojem je on bio trener.
Možete si zamisliti koliko smo On i ja bili sretni kada bi se odigrali dobri rezultati i osvajala odličja.
Željela bih da buduće kuglačke generacije čuju za takvog čovjeka koji je cijeli svoj život i ljubav dao našem sportu.
Zahvaljujem se što ste spomenuli tatu Karla i Kikij-a,naše drage,koji su također bili predani jednoj od svojih najvećih ljubavi-njihovom i našem kuglanju.
Slobodna sam spomenuti i našeg Brodarića,gospodina Antu Liovića,čovjeka koji je svojim radom stvorio tadašnje juniorske,sadašnje seniorske reprezentativce.
Voljela bih da se čuju naši čunjevi,njima u čast i spomen,jer su oni to svojim radom i ljubavlju prema našem sportu i zaslužili.
Neka se nastave rušiti čunjevi i osvajati pehari njima u čast,neka se nastavi ono što su nam oni ostavili u nasljeđe.
Još jednom pozdravljam inicijativu i nadam se da će zaista takvi turniri krasiti naša kuglačka zbivanja u budućnosti.
Tara
Zna gdje su sva slova
Posts: 209
Joined: 06 Feb 2009, 18:46

Re: sjetimo ih se

Post by Tara »

Miroslav Kovač wrote: gospodina Antu Liovića,čovjeka koji je svojim radom stvorio tadašnje juniorske,sadašnje seniorske reprezentativce.
Sa ovim se apsolutno slazem!!!! Covek je stvarno dao zivot kuglanju, i zbog njega danas Brna, Mario, Damir i ostalo drustvo iz Osijeka haraju svetskim kuglackim sportom!!!!
el'bolanjo
Tipka sa dve ruke
Posts: 481
Joined: 08 Feb 2009, 17:46

Re: sjetimo ih se

Post by el'bolanjo »

Prisjetio bi se dobrog prijatelja Drage Vučića. Veliki kuglački djelatnik iz Vinkovaca, zaljubljenik u naš sport i zasigurno jedna od najvedrijih osoba koje sam upoznao. Dokaz koliki je utjecaj imao na ljude svojim kuglačkim djelovanjem i svojom osobnošću je taj da se u čast spomenutome u njegovom gradu doista i održava Memorijalni turnir.
Tina2000
Nevini
Posts: 2
Joined: 09 Feb 2009, 15:15

Re: sjetimo ih se

Post by Tina2000 »

Hvala Vam svima, koji se javljate sa ovakvim porukama podrške, i hvala na prijedlozima. Iskreno, iznenadio me je ovakav odaziv na temu.
Ja sam nešto mlađa igračica i, priznajem, nisu mi sva imena, koja ste naveli, poznata, ali tim više. Očito da su neki od tih ljudi već pomalo "zaboravljeni". Naravno Karla i Kikija Kovača sam osobno poznavala i apsolutno smatram da trebaju dobiti svoje mjesto, kao i svi ovi ljudi, koji da nisu svojim radom pridonjeli našem sportu, mi vjerojatno danas ne bismo kuglali.
Jako mi je drago da postoji dosta nas, koji se sjećamo svih njih i zato cijenim Vaše prijedloge.
Pokušati ću osobno nešto poduzeti po tom pitanju i nadam se da ćete me podržati, sa prijedlozima i glasovima, ukoliko uspijem to prezentirati našem Savezu.
Moky
Tek protipkao
Posts: 48
Joined: 15 Feb 2009, 06:55

Re: Sjetimo ih se

Post by Moky »

Svaka čast tragično stradalom gospodinu Andriji Šariću. Ja sam sudac i znam koliko je on zadnjih godina proveo s djecom na turnirima i s koliko je smirenosti, mirnoće i strpljivosti vodio djecu. Ja sam bio ta veza koja je slušala njegove savjete prije svakog hica. Mišljenja sam da bi svim kuglašima i sucima u Zagrebu koji više nisu s nama bilo u redu posvetiti jedan turnir ili prvenstvo. A tebi djevojčice svaka potpora u savezu , možeš računati i na mene iz sudačke ekipe.
Post Reply