Dvojna registracija

Natjecanja i novosti iz HKS-a
Post Reply
SLAVONAC

Dvojna registracija

Post by SLAVONAC »

Ako negdje griješim, i ako je netko siguran da nisam u pravu neka me ispravi. Radi se o slijedećem: Zašto je izmišljena dvojna registracija ? Jasno kao dan i ideja veličanstvena za svaku pohvalu. Naime da bi se djeci ili mladićima omogučili nastupi izmišlja se dvojna registracija. Zašto ? Perspektivno dijete ili mladić , po oprobanom receptu završi u prvoligašu zbog daljeg napredovanja, međutim žeđ za rezultatima i rezultat ( koji je ipak najvažniji, da li je ) udaljuju ga , u ovom slučaju sa kuglane.Stvara se dvojna registracija, koja mu omogučuje pravo nastupa u slijedećem nižem rangu takmičenja( još malo pa će morati biti dva ranga niže, donešena odluka od HKS ) ali jasno stoji da je višeplasirani klub odnosno klub u višem rangu takmičenja, matični klub igrača sa dvojnom registracijom. Sad ono najgore slijedi , matični klub ( Lulić ) nije zainteresiran da perspektivno dijete ili igrača pošalje na državno, a pošto u pravilniku, stajalo je, igrač može i mora nastupiti samo za matični klub, NEMA NASTUPA. Ajmo sada izmisliti opet neki novi pravilnik da tom istom dijetetu ili ekipi omogućimo pravo na nastup, neka nastupi za drugoimenovani klub jer matični klub ( Lulić ) nema novaca ni volje da mu to dijete ili igrač nastupi na državnom prvenstvu. I onda dođe prvenstvo, to isto dijete ili mladić osvoji medalju, i svi se busaju u prsa to je moj igrač , a kada se dijele nagrade i premije skromno pruže ruke da im se udijeli nešto za rad sa dijecom sa tim dvojno registriranim igračima koji ponekad ni sami neznaju za koga su kuglali ili za koga smiju kuglati. Slobodno me ispravite.
darabubamara
Nevini
Posts: 4
Joined: 14 Feb 2010, 13:24

Re: Dvojna registracija

Post by darabubamara »

klub koji ima igrače na dvojnoj ne bi trebao imati mogućnost odlaska u viši rang
andrej kovač
Zna gdje su sva slova
Posts: 212
Joined: 06 Feb 2009, 16:52
Location: Zagreb

Re: Dvojna registracija

Post by andrej kovač »

darabubamara wrote:klub koji ima igrače na dvojnoj ne bi trebao imati mogućnost odlaska u viši rang
Može objašnjenje,jer ja se s tim ne slažem i uopće ne vidim zašto ne bi klub s dvojno registriranim igračima mogao ući u viši rang natjecanja,ako je to u sezoni prije izborio.Prošla sezona je prošla,a buduća dolazi.Tko će gdje igrati u budućoj sezoni i kako će klubovi za novu sezonu rješavati igrački kadar to je njihova stvar i nigdje ne piše da taj klub(koji je ušao u ligu više s dvojno reg.igračima) neće promijeniti i cijelu momčad za novu sezonu.
SLAVONAC

Re: Dvojna registracija

Post by SLAVONAC »

Potpuno krivo razmišljanje. Ideja dvojne registracije u osnovi je bila da se omoguću mladom igraču broj nastupa u sezoni. Prevedeno, potencijal stiže u prvu ligu trenutni rezultat ne daje mu šanse da nastupi i ostaje na nekoliko nastupa godišnje, nekoliko. Šteta za kuglanje i potencijal. Daje mu se mogučnost da sa dvojnom registracijom skupi što veći broj nastupa u nižim ligama i po meni je to u redu. Međutim dvojno registrirati igrača ili igračicu da pojača klub u nižoj ligi sramotno je. Uzelac i Mance su oslonci stabilnog prvoligaša, godišnje sa 30 tak nastupa, međutim to nije dovoljno treba im omogučiti da nastupe još 30 tak, treba im omogučiti da pojačaju klub u kvalifikacijama i pitati se da li je to regularno. Moj prijedlog je da izmislimo i trojnu registraciju pa da im omogučimo nastup i za treči klub jasno i u kvalifikacijama. HO HO HO
andrej kovač
Zna gdje su sva slova
Posts: 212
Joined: 06 Feb 2009, 16:52
Location: Zagreb

Re: Dvojna registracija

Post by andrej kovač »

Da li to onda znači da je u redu da dvojno reg.igrači igraju u klubu ligu niže od matičnog ako se on ne bori za ulazak u rang više ili da igraju dvije lige niže od mat.kluba.Pa u recimo trećoj ligi bi sigurno dva tako kvalitetna igrača uvela klub za koji igraju u ligu više.Ne vidim šta je tu sramotno da igrači koji igraju prvu ligu,mladi i perspektivni,igraju za klub niže lige i pomognu mu ući u viši rang natjecanja.Ili recimo,da li mislite da bi takvi igrači napredovali kada bi igrali dvojno za treću ligu.Ili da postavim pitanje:koji to ti perspektivni mladi igrači klub u nižoj ligi ne bi pojačali i ko to prije nego liga počne može znati ko će se boriti za prvo mjesto?Ili je možda ispravnije kaj je medveščak napravio?
SLAVONAC

Re: Dvojna registracija

Post by SLAVONAC »

Kao prvo pri Savezu već postoji odluka po kojoj dvojno registrirani igrači od slijedečeg prvenstva moći će se samo registrirati za klub dva ranga niže. Nadalje svaki taj kako ja kažem potencijal svakako će pojačati ekipu svejedno dva ili tri ranga niže tu se potpuno sa tobom slažem. Ali ti me ne razumiješ, kad kažem da sam protiv toga da mu se omoguči nastup u kvalifikacijama ili kao u igri prarova U 23, dozvolio bi nastup samo u osnovnom dijelu prvenstva, a sve ostale nastupe mogao bi igrati samo za matični klub. Ovako se može desiti da se potencijal bori za prvaka države ili za prvaka Evrope a onda skoči na kvalifikacije da uvede taj klub u viši rang . Zato sam protiv bilo kakvih nastupa za drugonavedeni klub mimo osnovnog dijela prvenstva. Usput moj stav da sam uzmimo trener prvoligaša u kojem postoji potencijal dvojno bi ga registrirao samo za klub koji bi mu omogučio sve nastupe u osnovnom dijelu prvenstva a ja bi ga osobno prijavio i odveo na sva takmičenja državnog karaktera za njegovo godište.
andrej kovač
Zna gdje su sva slova
Posts: 212
Joined: 06 Feb 2009, 16:52
Location: Zagreb

Re: Dvojna registracija

Post by andrej kovač »

e pa sada se kužimo.Ja također ne smatram da su kvalifikacije ligaški dio natjecanja,već je to turnirski način pokušaja izbora prve lige,pa smatram da bi morale postojati propozicije koje bi dozvolile persp.igračima igru na dvojnu reg.,ali samo u ligi.Ja sam time smatrao kao pomoć nižerangiranom klubu,jer ako bi igrali kvalif.za prvu ligu,a članovi su prvolig.kluba,samim ulaskom u prvu ligu kroz kvalif.oni,odnosno klub koji je to izborio postaje prvoligaš,te bi po meni imali igrače u prvoj ligi u tom trenutku koji su reg.za dva prvolig.kluba.
darabubamara
Nevini
Posts: 4
Joined: 14 Feb 2010, 13:24

Re: Dvojna registracija

Post by darabubamara »

Treća liga je preslaba za te mladiće moj predlog je bolji
Macna
Zna gdje su sva slova
Posts: 290
Joined: 03 Mar 2009, 00:25

Re: Dvojna registracija

Post by Macna »

i prije su bile dvojne rege pa nikom ništa, a sada je problem što smo Nikola i ja u istom klubu na dvojoj i guramo taj klub u prvu ligu..
a sada će mladi napredovati u trećoj ligi na kojekakvim grobljima od kuglana (tamo nisu obavezne ploće) :lol: :lol:
User avatar
newform1
Forumsko piskaralo
Posts: 1975
Joined: 05 Feb 2009, 23:09
Location: Zagreb

Re: Dvojna registracija

Post by newform1 »

Realno gledajući, osim Mancea, Nikole i Jagića (govorim o regiji Centar) koji su to još igrači koji su tako drastično pojačali nekog drugoligaša? Ili trećeligaša? Njih tri su i u seniorskoj konkurenciji svjetska klasa, i zbog njih sigurno nije dvojna izmišljena. Oni su za sada tek incident, osim ako u slijedećim godinama ponovo tako netko ne izleti svojom kvalitetom. Recimo, mlađi Milinković ili Kramer ne mogu upasti još sad u prvu ekipu matičnog kluba, ali zato igraju stalno 3. ligu. To je bit dvojne registracije. Ona je u svojoj biti pozitivna i potrebna. Koliko je dobro da imaju pravo igrati i kvalifikacije, možda i je, ali pravu bit će pokazati slijedeća sezona ako upadnu u 1. ligu. Ali, po meni, smiju igrati samo ligu i kvalifikacije. Ostala natjecanja svih vrsta (Kup, pojedinačno, parove, ekipna, borbena - gdje li je to samo nestalo?) smiju igrati samo za matični klub.
Zašto? Evo malo povijesti: bila je tamo prije puno godina jedna ekipica juniora (u klubu koji više ne postoji), koja je osvojila naslov prvaka (ekipni) Juge. Jedan TOP igrač repke, jedan kasniji juniorski reprezentativac, nekoliko potencijalnih...bili su prvaci RH (ekipno, parovi, pojedinačno) u regiji tadašnjoj regiji Centar (Zg, Vž, Ka, Si...) imali su tri ekipe (12 Juniora+3 rezerve) i osvojili 1. 3. i 4. ekipno u Regiji, samo je jedna na žalost mogla dalje), a svi skupa su osim ovih, juniorskih imali O (nula) nastupa. Osim onog TOP-a, naravno. Kad je trebalo igrati za seniore, vrhunac je bio biti rezerva, jer vi ste mladi, vi se nećete ljutiti, a ak ovom starom velim da ne bu igral bude popizdil...Tada nije bilo ničega osim Lige...

I da, da ne zaboravim...TOP je i dalje recimo TOP, onaj drugi sezonu odigra pa dvije ne, treći "igra" redovito nakon desetgodišnje pauze (dočekao svoju šansu!), a ostali su nestali...nakon juniorskog staža. A onaj klub se pojačao te godine sa trojicom 60-godišnjaka. Da su tada imali sluha...ili da je bilo dvojne... Uh, zaboravih, jedan je sudac!

Eto, zato dvojna!
Post Reply