SP Dettenheim - 2017

Svjetska prvenstva, kupovi, liga prvaka...
User avatar
lukodp
Forumsko piskaralo
Posts: 2831
Joined: 30 Mar 2009, 12:07
Location: Ciglenica, Kutina
Contact:

Re: SP Dettenheim - 2017

Post by lukodp »

Ma jasno da se objavom o kuglanju na nekom nacionalnom mediju može samo dobiti ali ono što sam htio reći je da ne bi trebali inzistirati na tome previše jer nećemo nešto puno profitirati na tome (pritom mislim na nove ljude koji bi ušli u kuglanje jer to je trenutno najbitnije)
Pratim i ja sport ali većina tih portala objavljuje clickbait i "žute" vijesti (zbog profita) i zamjetili bi nas jedino kada bi se netko napio i napravio kaos na natjecanju jer takve se stvari čitaju a ne sportski uspjesi, svjetski rekordi i te pozitivne stvari :mrgreen: .
Luko Del Ponte
kulen
Tipka sa dve ruke
Posts: 345
Joined: 16 Apr 2013, 12:18

Re: SP Dettenheim - 2017

Post by kulen »

newform1 wrote:Mala, relativno površna i brza analizica...
Potpuno suprotno mislim od Pedra: neke nacije napreduju i približavaju se velikima (Italija, Francuska - dokaz su i rezultati mlađih kategorija), neke stagniraju (BiH, mi, Slovačka, češka...) a Mađari i Srbi sa Nijemcima daleko napred.
Cure su nam sjajne, osobno mislim da se moglo do zlata, ostaje misterij Klara i promjenjiva igra Jambrović. Gal Mesarić bi jako dobro došla u ovakvoj situaciji.
Juniorke, pogotovo Matea briljantna, Tea odlična. Obje van Mikčevog i Sušcevog utjecaja.
Juniori, nastavak onoga što ću napisati o muškima. Loš odabir, loš trener, loši sekundanti... Odabir se ne može temeljiti na snazi hica i životu od zalutale devetke. Naravno, tu ne mislim na Grivičića.
Muški su posebna priča. Prvo, mislim da ih se ne smije ostaviti 2 mjeseca bez ritma natjecanja i zato ponovo tvrdim da liga 10 nije dobra. Teško je redovno trenirati za nešto što će se desiti za 2 mjeseca bez kontrole nastupa. Cure su dokazale i pokazale da nije sve u kugli 46, nego u preciznosti. Ines ima kuglu 35 do 37, ali pogađa puno više od dečki.
Ključ neuspjeha je u lošem čišćenju. Naši ne povezuju osnovne postave i očito je da se to niti ne trenira, nego se igra na pogodi loh pa ak padne 9 super. Ako ne, Bože pomozi. U pune (prosjek 400) ne zaostajemo puno za Srbima (prosjek 411) niti Mađarima (408) a bolji smo od Austrijanaca (398). Te 4 repke sam analizirao. Čišćenje (naš prosjek 225) daje drugu sliku. Srbi (244), Mađari (237) i Austrijanci (230). Dakle, blizu smo Austrijanaca (u našoj su nas utakmici dobili i u pune i u čišćenje), ali daleko od Mađara i Srba. U utakmici sa Srbijom smo bili praktički isti u pune (-16), ali smo 100 drva izgubili u čišćenje. Dakle, u startu utakmice smo na -100 sa Srbima i Mađarima. Na ovom nivou je to strahovito puno. I nije riječ o devetkama, nego isključivo o vezanju drva... Iako, naravno, bez devetki ne možeš očistiti 250...
Eto, malo za razmišljanje...

Svaka ti dala ;) ;) ;) ;) ... pa makar ti bježo od njih :lol: :lol: :lol: :lol:
el'bolanjo
Tipka sa dve ruke
Posts: 481
Joined: 08 Feb 2009, 17:46

Re: SP Dettenheim - 2017

Post by el'bolanjo »

Facebook profili i Youtube kanali su dobra stvar za zanesenjake da daju svoj obol na stvari koje ih okružuju, ili služe za vlastitu promociju. Na internetu nećeš naći ništa pametno ako ne znaš di treba tražiti,a stvari postanu popularne tak kad video, text ili slika postanu "viralni". Obraćanje djeci kroz Internet stvorilo je bezbroj Internet zvijezda za koje nitko ne zna zašto su popularni, i jedini im je zadatak to što duže ostati. O sindromu poremećaju vrijednosti kroz takva iskustva su već napisane knjige valjda. Nisam siguran da je itko krenuo u kuglanje da bi bio nova Kim Kardashian, al može probati.

Svaki bitan članak koji pročitaš na Indexu i sličnim stranicama koji drži vodu i nije isključivo populizam, vjeruj da je kopiran od strane ozbiljnog i predanog novinara koji radi u ozbiljnoj redakciji. Sjećam se jedne izjave Ede Majke gdje priča kako mu je stari rekao da nisi nitko i ništa dok te ne najavi Oliver Mlakar, tako u sportu bez obzira na pad popularnosti tiskanog informativnog sadržaja, ako te ne poprati SN, Jutarnji ili Večernji kao da se i nije dogodilo. Na internetu češ naći more kopiranih članaka o novoj frizuri Christiana Ronalda i novoj ludoj izjavi Zlatana Ibrahimovića, ali nećeš naći ili ćeš morati znati gdje tražiti dobru analizu utakmice ili prvenstva.

Sad treba vidjeti što želimo, more nebitnih informacija ili pravu stvar, što je bitnije, biti popularan ili pametan. Ali kao u mnogim stvarima, ne samo u kuglanju i sportu, nema strategije i dugoročnih ciljeva. Financije se svode na trenutak dobre volje nekog od gradskih ili državnih otaca, uspjesi o pojedinačnom žrtvovanju vlastitog zdravlja i slobodnog vremena. Tako je u sportu, kulturi, znanosti, obrazovanju itd. Talenta ima, zato osvajamo sve u nižim kategorijama, za uspjehe starijih treba postojati sustav koji će taj talent znati održati i pretvoriti ga u nešto više, a to jebiga košta.

U cijeloj toj priči naše cure su čudo, čudo kojem se treba diviti, nagraditi i promicati...iznimka koja potvrđuje pravilo.
patak
Zna gdje su sva slova
Posts: 161
Joined: 26 Mar 2015, 10:52

Re: SP Dettenheim - 2017

Post by patak »

Julio ,

od kud ti taj informacija da su novinarske akreditacije dobili nasi navijaci ?
Koliko sam ja cuo nasi navijaci su morali platit sve ulaznice, hks im ni jednu kartu nije omogucio besplatno, iako su presli i preko 1000 km da bi bodrili reprezentaciju..
vidio sam na live streamu Gorana i Paska, oni su na forumu pa mogu potvrditi a i bolanjo je tu pa mozda i on zna..
User avatar
lukodp
Forumsko piskaralo
Posts: 2831
Joined: 30 Mar 2009, 12:07
Location: Ciglenica, Kutina
Contact:

Re: SP Dettenheim - 2017

Post by lukodp »

el'bolanjo wrote:Facebook profili i Youtube kanali su dobra stvar za zanesenjake da daju svoj obol na stvari koje ih okružuju, ili služe za vlastitu promociju. Na internetu nećeš naći ništa pametno ako ne znaš di treba tražiti,a stvari postanu popularne tak kad video, text ili slika postanu "viralni". Obraćanje djeci kroz Internet stvorilo je bezbroj Internet zvijezda za koje nitko ne zna zašto su popularni, i jedini im je zadatak to što duže ostati. O sindromu poremećaju vrijednosti kroz takva iskustva su već napisane knjige valjda. Nisam siguran da je itko krenuo u kuglanje da bi bio nova Kim Kardashian, al može probati...
Ako organiziraš školu kuglanja ili dane otvorenih vrata ili sličan event ciljan prema mlađoj populaciji sasvim sigurno ga nećeš gurati u "ozbiljan" medij tipa večernji, sportske, ili neki gradski ili općinski portal. Više dobiješ plaćenom kampanjom na facebooku. A ak misliš da su društvene mreže samo trash i viral news te mjesto za osobnu promociju onda si se gadno zeznuo ...
Uostalom, ne mislim da treba popularizirati kuglanje kroz internet nego na samoj kuglani (kroz organizirana događanja) a internet iskoristiti kao jednu od poveznica (ili pozivnicu) između kuglane i potencijalnih "žrtava" ;)
Uglavnom, prisutnost u medijima da, ali samo ako ne zahtjeva iole ozbiljnija sredstva kojih nema i koja treba trošiti na samo kuglanje pa makar trenirali samo svoju djecu 8-) .
Sve ostalo kaj si napisao... potpisujem :D .
Luko Del Ponte
Kegelmaniac
Raspisani lik
Posts: 648
Joined: 16 Jun 2009, 08:35

Re: SP Dettenheim - 2017

Post by Kegelmaniac »

Dobra analiza Newform. Dodao bih samo nešto i odnosi se na analizu pojedinih odluka prilikom odabira a kasnije slaganja ekipe. Odabir je bio netransparentan i nisu išli najbolji nego po nekom ludom ključu koji "izbornik" Šarac nije znao objasniti igračima. Vidjeli smo da izbornik Šarac prilikom zamjena igrača zove Orehovec i čekaju odobrenje Mikca. Problem Mikca ovaj puta je bio što nije imao Pavlica koji bi mu pomogao oko slaganja ekipe i tu je zapelo jer Mikac ne poznaje muške igrače nego ih dijeli na moje i njihove. Pod moje smatramo bivše igrače Zadra i sadašnje Mertojaka a pod njihove sve ostale. To se odnosi na igrače Zaprešića, Osijeka, Grmoščice i ostale ali upravo tim slijedom + izdajnik Bulka i ovi padobranci koji su nekim ludim preslagivanjem završili u reprezentaciji.
Kvalifikacije: sve reprezentacije (mislim na one koje konkuriraju za medalju) su igrale sve bolje iz utakmice u utakmicu, mi ne. Sve reprezentacije su imale neki kostur ekipe, mi ne. Sve reprezentacije su logistički bile kompletne, mi ne. Sve reprezentacije imaju izbornika, mi ne. Sve reprezentacije su prošle ozbiljan program priprema, mi ne. Postoji neštu u duhu reprezentacije koji godinama ne štima i na tome je potrebno raditi.
S obzirom na sve, dobro smo prošli i ovaj rezultat je realan.
Gledajmo malo dubinski, igrači Zaprešića su izgubili prvenstvo i trebalo ih je dodatno motivirati. Fridl je ispao iz neznam kojih razloga, nije mi jasno zbog čega bi on trebao biti iza Cekovića. Uzelac je navodno odustao zbog poslovnih obveza, Bolanča se razbolio na SP-u i nije trebao niti igrati i to je bio jedan od ključnih poteza koji su se pokazali odlučujućim za prolaz. Bulka neprepoznatljiv, odigrao odličnu sezonu i odmah na utakmici sa Slovenijom stavio znak opasnosti iznad glave, tu je trebao stručni stožer reagirati i posvetiti se njemu i njegovoj formi. Mance također, isto kao i Bulka. Nije jasno što se desilo, cijelu sezonu odigrao je prosječno i nije uspio podići formu sa svjetsko. Muše standardno nije kapacitet za reprezentaciju, ključne utakmice katastrofa ostale ispod prosjeka boljih ženskih igračica. Šarkezi me nije impresionirao, lagane utakmice ok sa velikim oscilacijama ali ključne utakmice ništa posebno pogotovo jer se zna da nije igrač za zadnji par ali to naš stručni stožer ne zna. Marinović standardno vanstandardan za našu reprezentaciju. Svojim radom, zalaganjem i napornim treninzima je pokazao kako treba trenirati i profilirao se kao pravi lider reprezentacije. Manev je kao i u Zaprešiću nepredvidljiv, umjesto da bude uz Marinovića lider reprezentacije on je pao u neki prosjek i nikakve koristi od njega. Totić i Ceković su uzeli mjesto Grivičiću i Hercegu, Radošu je mjesto tamo.
Za nevjerovati je da se trenira na Grmoščici od 1-4 za svjetsko prvenstvo. Trenirali su u večernjim terminimai bacali bez ikakve veze, na rezultat samo da bace. Što su ostali radili je nepoznanica. Može se zaključiti da se samo Marinović kvalitetno pripremio dok su ostali katastrofa.
Svakako, to nije greška igrača nego stručnog stožera.
Što se tiče cura, slažem se sa el bolanjom - čudo! Odigrale su odlično uz nevjerojatnu Ines koju je užitak za gledati.

Da se nadovežem na medije, što više to bolje :mrgreen:
Čunj
Tek protipkao
Posts: 85
Joined: 06 Feb 2009, 10:29

Re: SP Dettenheim - 2017

Post by Čunj »

Kopiram moj post iz 2013.

Ovo je moj prijedlog kriterija za izbor reprezentacije i stavljam ga na forum na raspravu kako bi budući izbornici imali lakši posao.

Izbor reprezentacije bez osnovnih kriterija nelegitiman je i odmah u startu razbija odnose unutar stručnog stožera pa i između igrača. Ono što se prvo događa je da izbornik gubi svaki autoritet, a igrači međusobno nastavljaju sa igranjem „jedan protiv drugoga“ i na SP-u tj. i dalje nastavljaju sa dokazivanjima tko je bolji iz razloga jer neki igrači nezasluženo nastupaju i igraju, dok neki koji bi trebali igrati sjede na klupi. Kako u takvoj atmosferi stvoriti zajedništvo i pozitivnu energiju? Samo jasnim kriterijima gdje NITKO nije siguran do zadnjeg dana prije odlaska na SP kako u pojedinačnoj tako i u ekipnoj konkurenciji gdje automatizmom treba isključiti „staru slavu“ i zasluge od prije 20g.

Budući Izbornik bi za početak morao dostaviti svoj godišnji program i plan rada Izvršnom odboru na usvajanje prije započetog ciklusa kako bi IO mogao evaluirati rad izbornika, klupskih trenera igrača (potencijalnih izbornika) ali i samih kuglača.

Program bi trebao opisati način obilaska igrača kandidata, komunikaciju sa trenerima, posjete derbijima i utakmicama u kojima nastupaju kandidati, eventualni odlazak na međunarodne utakmice i derbije kako bi se izbornik upoznao sa igrom ostalih vrhunskih svjetskih igrača i sl. Dok bi plan rada bio nešto detaljniji i odnosio bi se na pripremni ciklus gdje bi izbornik od IO tražio npr. minimalan broj dana priprema za pojedinu selekciju ovisno radi li se o pojedinačnom ili ekipnom prvenstvu, svjetskom kupu itd. kao i da se u kalendar uvrsti određeni broj izbornih i oglednih nastupa. Ono što bi IO MORAO tražiti od Izbornika su mjesečna Izvješća o ostvarivanju predloženog programa i plana. Godišnji Plan i program treninga za potencijalne kandidate izrađuje nadležni trener reprezentacije u dogovoru s klupskim trenerima, te zajednički određuju načine realizacije. Klupski trener može vršiti dopune i izmjene makro i mikro ciklusa vezanih za klupski plan i program rada uz suglasnost nadležnog trenera reprezentacije. Klupski treneri koji imaju potencijalne kandidate za sastav državne reprezentacije, u pisanoj formi dostavljaju mjesečna izvješća o izvršenju Programa treninga kandidata treneru državne reprezentacije najkasnije do 5. dana narednog mjeseca, na adresu HKS-a gdje se izvještaji pohranjuju.
Klupski trener provodi analizu dobivenih podataka i iste jednom mjesečno (do 5. u mjesecu za prethodni mjesec) dostavlja Izborniku (izrađuje se u 4 primjerka: savez – trener – klub – natjecatelj), a tromjesečno izvješće o ispunjenju Plana i programa treninga.

Fizioterapeut obavezan! Vrlo jednostavno.

KRITERIJI:

Svi registrirani kuglači kandidati su za ulazak u nacionalnu vrstu, a oni koji uspiju zadovoljiti postavljene uvjete postat će reprezentativci. Nastup za reprezentaciju moći će ostvariti samo najbolji u određenoj dobnoj skupini, pojedinačnom prvenstvu i ekipnom prvenstvu. Kriteriji predstavljaju zadani okvir koji natjecatelji moraju zadovoljiti da bi bili nominirani za ulazak u reprezentaciju Hrvatske.

Kriteriji bi se trebali podijeliti na dva dijela. Jedan kriterij za ulazak u širi krug potencijalnih kandidata i drugi kriterij za ulazak u nacionalnu vrstu. Također, trebalo bi napisati kriterije i za mlađe dobne skupine. Ja ću se zadržati na seniorskoj selekciji.

Prvi dio: Kriteriji za ulazak na širi popis reprezentativnih kandidata za godišnji ciklus evaluacije:

1. Broj nastupa u prvoj ligi i prosjek prve lige (treba odrediti koji) (20 ili više kandidata)
2. Broj nastupa u drugoj ligi i prosjek druge lige (max 3 kandidata)
3. Pojedinačno prvenstvo Hrvatske
4. Nastupi na domaćim i međunarodnim turnirima
5. ??

Drugi dio: Kriteriji za ulazak u reprezentaciju:

1. Ogledni nastupi (nastupi u derbijima i međunarodnim utakmicama)
2. Izborni nastupi (određeni broj nastupa na kojima je rezultat jedini kriterij i mjerilo)
3. Minimalni godišnji broj treninga u sezoni uz obavezan izvještaj i potvrdu klupskog trenera da su treninzi odrađeni
4. Odrađene klupske (ili individualne) pripreme u minimalnom roku od 2 tjedna baznih priprema prije klupskog prvenstva. Ako se odrađuju individualne pripreme tj klub nije u mogućnosti organizirati pripreme, trener mora obavijestiti izbornika
i tražiti programa rada priprema gdje bi izbornik odradio testiranje prije i poslije priprema
5. Kvartalno testiranje fizičke spreme - jako bitno!!
6. Ajmo ljudi nadopunite ako imate kakvih prijedloga

Kroz gore navedene kriterije cilj je sustavno tokom cijele godine pratiti rezultatski status kuglača kroz redovita testiranja u sklopu održavanje redovitih oglednih natjecanja te osigurati da samo oni koji redovito sudjeluju u trenažnom procesu budu dio selekcije.

Na ovaj način u povijest šaljemo slaganja po moćnicima, predsjenicima, tajnicima i onima koji nešto misle a nemaju pojma. Čak se na ovaj način zatvaraju ruke u odabiru i samim izbornicima što je dobro jer se izbornici konačno mogu koncentrirati na rad i pripreme, slaganje strategija, taktika, upoznavanje sa igračima, psihološke pripreme igrača, posjete derbijima, međunarodnim utakmicama kako bi upoznao i potencijalne suparničke igrače, osjetio što kome smeta, kada netko voli igrati i ostale bitne faktore koji su ključni ako se želi pucati vioko i na medalje.

Objašnjenje minimalnog broja treninga:
Minimalan broj treninga potencijalnih reprezentativaca u klubovima znači da bi treneri u klubovima morali voditi evidenciju dolazaka na trening kroz cijelu sezonu. Ukoliko netko želi ući u reprezentativni ciklus nije dovoljno dva treninga tjedno jer nam se u suprotnom događa da se vodi igrače koji su nisu u stanju odraditi tri utakmice zaredom što je sramotno za jednog člana reprezentacije ali i za samog izbornika. Na taj način isključuje one koji misle da mogu i moraju na temelju prosjeka igrati na prvenstvu svijeta. U reprezentaciju ulaze samo veliki sportaši, veliki radnici, ljudi koji su uporni i koji uistinu žele biti dio nacionalnog tima.

Idemo se igrati izbornika pa malo nadopuniti ove moje kriterije, kritizirati ako treba i popljuvati moj prijedlog, nema problema. Samo neka bude u korist kuglanja!
gogi_st
Tek protipkao
Posts: 43
Joined: 12 Nov 2011, 18:28

Re: SP Dettenheim - 2017

Post by gogi_st »

patak wrote:Julio ,

od kud ti taj informacija da su novinarske akreditacije dobili nasi navijaci ?
Koliko sam ja cuo nasi navijaci su morali platit sve ulaznice, hks im ni jednu kartu nije omogucio besplatno, iako su presli i preko 1000 km da bi bodrili reprezentaciju..
vidio sam na live streamu Gorana i Paska, oni su na forumu pa mogu potvrditi a i bolanjo je tu pa mozda i on zna..
Pitali smo hks ako je ikako moguce da nam probaju srediti nesto jer nam je vec put i smjestaj prevelik trosak bio, na kraju su nam kupili karte koje smo uredno morali platiti.
User avatar
newform1
Forumsko piskaralo
Posts: 1975
Joined: 05 Feb 2009, 23:09
Location: Zagreb

Re: SP Dettenheim - 2017

Post by newform1 »

Pojmovi:

vrhunski sportaš
sportaš
igrač
rekreativac

Svaki od ovih pojmova ima svoju definiciju i vrijednost. U koju od ovih kategorija vrijednosti bi stavili igrače naše reprezentacije?

Da pomognem: svi oni koji imaju manje od 4 treninga tjedno + utakmica, spadaju u doljnje dvije kategorije.
Ne plaća se ni u drugim sportovima pa ljudi treniraju svaki dan, 7 - 10 treninga tjedno.
Post Reply